Építsd a Jövőképed!

Építsd a Jövőképed!

Építsd a Jövőképed, ismerd fel és találd meg Életcéljaid.

Hogyan, és mire figyelj?

Azt már tudjuk, hogy nem lehet az életed egyensúlyban anélkül, hogy átéreznéd annak célját és lényegét. A céltudatosság már önmagában értelmet teremt a mindennapjaidhoz, mert az életed hiábavalósága olyan érzés, gondolat, melynek tartós jelenléte eleve kizárja a boldogságot és a megelégedés állapotát. Tudnod kell milyen irányban haladsz majd, vagyis ki kell alakítanod a jövőképedet. Ez a legeslegelső dolog, amit meg kell tenned a továbblépés érdekében, mert ez lesz a te személyes iránytűd az életed során, ami mindig megadja a viszonyítási pontot, és alapja lesz az elkövetkezendő évek munkájának.

„Minden, amit magadnak szeretnél, arra vár csupán, hogy igényeld. Minden, amit te akarsz, ugyanúgy óhajt téged.

De neked kell cselekedned, hogy azt megkaphasd.”

Jack Canfield

Ha már megalkottad azt a jövőképet, amely érzelmi energiával és lelkesedéssel tud feltölteni nap, mint nap, ami pozitív, feltölt, és általa lehetővé teszed önmagadnak a pozitív fókuszt, a haladás lehetőségét, egy nagyobb kép szemlélését. A tágabb horizont mindig szebb tájat mutat, mint a közvetlenül előtted tornyosuló hegy leküzdése.

A jövőképed tisztázása fogja megadni azt az alapot, melyre minden mást fel fogsz tudni építeni, ezért érdemes kiemelt figyelmet szentelni ennek!

A jövőkép alapvetően három fő elemből áll:

  • 1.        Mit akarsz birtokolni, hová szeretnél eljutni?
  • 2.        Mit kell ehhez tenned?
  • 3.        Milyen emberré kell válnod ahhoz, hogy a tetteid által elérhesd mindazt, amit birtokolni szeretnél, amilyen állapotban élni szeretnél?

A jövőképed megalkotása megfelelő kiindulási pont ahhoz, hogy felismerd az életcéljaidat, amelyeknek segítségével az életedet a megfelelő irányba tudod terelni, és amelyek alá az össze többi célodat oda tudod majd rendelni. Az életcélok megtalálása azonban többnyire nem pár órás feladat, alapos önismeretet feltételez.

Az életcéljaid megtalálásának legfontosabb előfeltételei:

1.        Az önismeret és a saját értékrended kialakítása– alacsony önértékeléssel jellemzően alulértékeled nemcsak saját magad, hanem a világot és a téged körülvevő lehetőségeket is, egyszerűbben fogalmazva az értékrended nem lesz reális.

2.        Tisztánlátásod- amikor tiszta a kép a személyiségedről, az értékrendszeredről, átlátod, honnan jöttél, hol vagy most és hová tartasz, egyértelműen kirajzolódik az önmegvalósítási út képe is.

3.        Önbizalom és létbizalom megléte– amíg nem erősödsz meg önmagadban és nem mersz igazán önmagad lenni minden helyzetben, addig nem valószínű, hogy képes vagy átlátni a nagy egészet.

4.        ÉletRendezés– az életed rendezése és rendben tartása hatalmas erőforrásokat szabadít fel, melyekkel már a nagyobb volumenű célmegvalósítás is lehetséges.

Ha már a jelen élethelyzetekben rendet raktál, lehetőséged nyílik belelátni a „nagy egészbe”, és ahogy egyre inkább megismered önmagad sérülékenységét, és megtanulod elfogadni azt, egyre inkább mersz majd önmagad lenni, valódi lenni. Ez a valódiság pedig az első igazi lépés az életcélod megvalósítása érdekében. Nem maga a küldetés, hanem az életpályád formálódik folyamatosan: minden életszakaszban, élethelyzetben megélsz valamit, ami hozzáadódik az értékrendszeredhez és ahhoz, amit addig megtapasztaltál. Mindegy, milyen úton haladsz, és hány kitérőt teszel, az Univerzum mindig úgy rendezi, hogy az életcéljaid felé haladj.

A probléma, mint önfejlesztő eszköz!

Egy új szokásrendszer kialakításának lehetősége!

Ajánlok egy alternatív módszert azon célok beazonosítására, amelyekkel ezt az új szokásrendszert elkezdheted kialakítani és begyakorolni, előre viszik az életedet, sikerélményt hoznak és mérhetőek is. A velük való megküzdésed megedz ahhoz, hogy egyre komolyabb célokat tűzhess ki és valósíthass meg az életedben. Így képes leszel fokozatosan kialakítani a célkitűzés és -megvalósítás

Ehhez azokból a problémákból kell kiindulnod, amelyek jelenleg nyomasztanak. A probléma voltaképpen jó, mert megmutatja, hol kell fejlődnöd, hol kell változást elérned önmagadban. Ekképpen tehát a probléma felismerésével megismered az önfejlesztésed irányát.

A „Váltsd Valóra az Életed!” elsősorban azért született meg, hogy segítséget nyújtson azt az életminőséget és életérzést megteremteni, amire legbelül vágysz.

A könyvről itt olvashatsz részletesebben: https://noionmegvalositas.hu/valtsd-valora-az-eleted/

A könyvet akár párban is, megtalálod az alábbi kép alatt, (katt a fotóra). Amennyiben nem csak olvasni szeretnéd hanem meg is valósítanád céljaid, terveid, ajánlom figyelmedbe az Aktivátor kötetét is.

váltsdvalóra 2:1

MOST!

A könyveket párban tudod igazán kedvező áron beszerezni.

A bal és jobb féltekés megközelítés megismerése, gyakorlatainak egyénre szabott alkalmazása együttesen fogja a legjobb eredményt hozni! A „Váltsd Valóra az Életed!” elsősorban azért született meg, hogy segítséget nyújtson azt az életminőséget és életérzést megteremteni, amire legbelül vágysz. Fontos üzenete, hogy rajtad múlik, mit szeretnél megélni, mit mersz megtenni és mire hogyan reagálsz. Ha önmagadat választod újra és újra, azzal lehetőséget kapsz arra, hogy legjobb önmagaddá válj, és ezáltal óriási ajándékot nyújthass szeretteidnek, a tágabb környezetednek!

Kívánom, hogy szíved álmai valóra váljanak, és ezzel megvalósíthasd a benned rejlő lehetőségeket, legteljesebb önmagad!

Szeretettel:

Pozsgai Nikoletta

kineziológus, életvezetési tanácsadó

a könyv szerzője

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!