Csináld, amit szeretsz és a pénz követni fog…ok,de mikor?

Csináld, amit szeretsz és a pénz követni fog…ok,de mikor?

“Örömteli munka? A munkát lehet örömmel is végezni? Nekem is? …ok, de ha azt csinálom, amit szeretek, akkor az a hobbim és abból nem hiszem, hogy meg tudnék élni. ”
Ehhez hasonló mondatokat hallok évek óta a karrier tanácsadások során. Az elvem az, hogy addig kell keresni és menni, ameddig nem találod meg azt a munkát, amit valóban örömmel tudsz végezni. Számomra ez a valódi hivatás fogalmával fedhető le.
“Csináljak a hobbimból munkát???”
1. Lépés: A valódi hivatás megtalálása
A folyamatban az első lépés az, hogy megtaláld a valódi hivatásod. Ez nem biztos, hogy magától értetődő, de a legtöbb esetben irányított és célzott kérdésekkel gyorsan beazonosítható. Ami biztos viszont, hogy a valódi hivatásodra mindezek az állítások egy időben igazak kellenek legyenek:
Az a hivatás lesz a valódi hivatásod, ami:

1. lelkesít

2. szenvedéllyel végzem

3. örömöm lelem benne

4. könnyedén szentelek neki időt és energiát

5. benne és általa kiteljesíthetem mindazt aki és ami vagyok

6. állandó fejlődési lehetőséget ad

7. folyamatosan bőséget teremt a számomra.

Bár ezek többsége igaz lehet a hobbiszerűen végzett tevékenységeidre, nem feltétlenül a hobbidat kell átalakítsd a munkáddá. A valódi hivatás megtalálásában fogok még további támpontokat adni  a május 17-i előadás és meditációs program során.
“Csinálnám én, amit szeretek, de abból mikor lesz pénz?”
A 2. Lépés: A valódi hivatásból pénz teremtés
Azzal, hogy megtaláltad a valódi hivatásod még nincs vége a folyamatodnak. Azaz lehet, hogy megtaláltad, de még meg kell találnod azt a csatornát és közvetítő eszközt, ahogy abból pénz is lesz. Tehát lehet, hogy jól tudsz írni, de ehhez eladhatóvá is kell tegyed az írásaidat. lehet, hogy szeretsz főzni és csodás receptjeid vannak, de mondjuk nem szeretnél azért kifőzdét nyitni. Irányadó lehet az, hogy mit szeretsz csinálni, de ehhez még jócskán lesz mit hozzátenni, alakítani, hogy valóban pénzzé tehető legyen az, amit a munkádnak nevezel.
Az első lépés tehát az, hogy tudd mit tudsz és mit akarsz csinálni, a második, hogy megtaláld azt a módot, ahogyan azt jövedelmező módon végezni tudod.
Mindezekről elméletben és a gyakorlatban is tanulhatsz május 17-én:

Számodra is elérhető!

“Csináld, amit szeretsz és a pénz követni fog” (Marsha Sinetar)

Az Örömteli Munka – Valódi Hivatásra épített karrier pénzvonzó hatásai

május 17-én a 10 milliószoros nap estéjén 18:30-20:30-ig

Az örömteli munka és a pénz kapcsolatáról tartok előadást azon a napon, amikor minden gondolatunk tíz milliószoros erővel hat ránk. A valódi hivatás megtalálásának útjáról és útvesztőiről, a pénz és a munkavégzésünk legfontosabb összefüggéseiről és a munkában megélhető flow-élményről beszélek majd személyes megtapasztalásaim kalandos történeteivel színezve.

Az előadást követően meditációval folytatjuk, melynek célja a valódi hivatás megtalálásának segítése és a munkában lelhető örömélmény felelevenítésével elérhető pénz-bőség megteremtése az életedben.

A program helyszíne Budapesten, könnyen megközelíthető helyen lesz. Részletekről a jelentkezés után a résztvevőket pontos információkkal tájékoztatom.

Részvételi díjak kreatív árképzéssel:

1. “Annyit fizetsz, amennyit tudsz” akcióban jelentkezel és amennyit fizetni tudsz, annyiért fogsz részt venni a programon.
2. 1 500Ft -os ajánlott részvételi árat fizetsz, melyhez kapsz összefoglaló jegyzetet az előadáshoz.
3. 2 800Ft-ot fizetsz a programért és megkapod a program hangfelvételét és diáit.

+ Ha nem tudsz eljönni, de nem szeretnél erről lemaradni, szeretnéd a hanganyagot, diákat akkor is tudom számodra biztosítani a 3. lehetőséget! A jelentkezési űrlapon a megjegyzés rovatban jelezd ezt felém!

Helyszín:


Várhatóan: Hotel Platánus, Budapest, 1087 , Könyves K. krt. 44. Az 1-es villamos vonalán, a Népligeti metró megállónál és a Népligeti Volánbusz pályaudvarhoz közel. A parkolás a környező utcákban díjmentes.

Jelentkezéshez:


Kérlek töltsd ki az alábbi űrlapot és a megjegyzés rovatban írd oda, hogy melyik díjfizetést választod:

Keresztnév:*
Vezeték Név:*
E-mail:*
Mi a legnagyobb gondod a munka, karrier, pénz témákban:*
Megjegyzésed, kérésed:


***
Az űrlap kitöltése után visszaigazoló levelet kapsz, ha ez nem történik meg kérlek írj a noionmegvalositasKUKACgmail.com címemre!

Megosztás Facebookon

“Csináld, amit szeretsz és a pénz követni fog…ok,de mikor?” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Szia Nikolett!
  Nekem sajnos nincs igazán hobbim, de lustálkodni azt nagyon tudok. Van valami ötleted, hogy ehhez milyen munka passzol?
  Sajnos Garfield-on kívül nem hallottam senkiről, aki ebből megélt volna.
  Ez bizony nem vicc, tényleg így van.

  Válasz
 2. Szia Ingrid!
  Bár Nikolettának írtál,ha megengeded,szeretnék én is szóba elegyedni veled:)
  Merthogy érdekes gondolatok vetődtek fel bennem.
  Amikor lustálkodsz,hogyan lustálkodsz?Úgy értem,aktívan nem csinálsz semmit,fekszel és csak nézel bele a világba (máshogy nem tudom kifejezni magam), vagy valami tevékenység is kötődik a lustálkodáshoz?
  Mert például valakinek már az is lustálkodás,hogyha 5 percet úgymond tétlenül tölt el,vagy éppen olvas pár sort egy könyvből…
  Szóval a lustálkodásod milyen tevékenységgel vagy “nem tevékenység”-gel párosul?
  Tényleg érdekelne!Mert megfordult a fejemben egy-két ötlet.
  Szép napot:)
  Kati

  Válasz
 3. Szia Kati!
  Tök jó, hogy írtál, örültem.
  Általában nem csinálok semmit, mármint leginkább csak gondolkodom ilyenkor. Mindenféléről, és sokszor igazi horrortörténeteket rittyentek magamnak. Ugyanis a fő gondom az, hogy nehezen veszem rá magam bármire. Elgondolom, hogy mit szeretnék csinálni, például, hogy elmegyek egy jó kis edzésre, azután addig gondolkodom rajta(és szövögetek rémsztorikat), hogy a végén el se tudok menni, és már kedvem se lesz hozzá. Sajna ugyanígy vagyok az orvosokkal is. Minden ötletet szívesen fogadok, mert szeretnék oylan dolgot csinálni, amiben jó vagyok, és amit szeretek.
  Köszönettel: Ingrid

  Válasz
 4. Szia Ingrid!
  Van lehetőség “négyszemközt” folytatni?Ha igen,kérlek jelezd,és megoldjuk az emailcím cserét:)
  Szép hétvégét,
  Kati

  Válasz

Szólj hozzá!