Célok és Célkitűzés

Célok és Célkitűzés

Első lépések álmaid felé

Miért van szükséged célokra?

A sikeres és kiegyensúlyozott élethez elengedhetetlen a céltudatosság az, hogy tudd, mi a célod az életben és az adott életszakaszodban. Ha vannak céljaid és azoknak tudatában gondolkodsz és cselekszel, az megadja neked az életedhez szükséges szilárd talapzatot, melyre valóban lehet építkezni!

„A célok adják meg a változások irányát az életünkben! „

Brian Tracy

A siker egy állapot, egy folyamat végső pontja, amelynek célként való pontos meghatározása az oda való eljutás, az erők, energiák összpontosítása miatt kulcsfontosságú. Ha számodra fontos a fejlődésed és a jól-léted, akkor alapvető, hogy legyenek megfelelően megfogalmazott, minél pontosabban meghatározott, leírt céljaid. Ezek lesznek képesek megadni azt a fókuszt, ami alapján az energiáidat, gondolataidat, és ezáltal a tetteidet is egy irányba tudod koncentrálni. Ezek együtt adják meg a SIKERT számodra.

Mit is adnak a célok számodra?

 • 1.        szilárd alapot az életed felépítéséhez
 • 2.        értelmet az életednek, mindennapjaidnak
 • 3.        motivációt nap, mint nap
 • 4.        hasznosságtudatot
 • 5.        fókuszt, mely alapján a valóban fontos dolgokra tudsz összpontosítani
 • 6.        lehetőséget, utat és motort a sikeres élethez

Céljaid kitűzése és elérése nyomán valóban hasznosnak fogod magad érezni az életedben. Mindezeken túl azonban van még egy nagyon fontos szerepük.
Nincs siker célok és céltudatosság, vagyis fókuszált szándék nélkül!
A fókuszált szándék: cél
A céltudatosság: a cél megvalósulására összpontosít

A célok kitűzésének és megvalósításának szokása egyértelműen és bizonyítottan hozzájárul a sikerek eléréséhez. Az emberek nagy többsége mégsem rendelkezik konkrétan megfogalmazott célokkal! Miért?

Mert,

 1. hiányzik a szokás – sosem látták/hallották/tanulták. A siker és a hozzá vezető út tanulható.
 2. félnek a visszautasítástól – nem mernek a környezetük ellenére cselekedni. Ha te általában félsz a visszautasítástól, céljaidat érdemes először titokban tartani, vagy csak pozitív szemléletű, hasonlóan gondolkodó, sikerorientált emberekkel megosztani.
 3. félnek a kudarctól– mindannyiunk életében vannak olyan pillanatok, amikor nagyon fontosnak tartunk valamit, nagyon sokat dolgozunk érte, a siker mégsem jelentkezik, sőt, kudarcot élünk meg.
 4. félnek a sikertől– megfogalmazott céljaink elérése minden bizonnyal örömmel tölt el bennünket, de vajon hogyan reagál a környezet, jó lesz-e ez a többieknek is? Félelem aktiválódik bennünk, és a negatív következmények vizionálásával inkább már nem is akarjuk a sikert.
 5. nem tudják meghatározni a céljaikat – gyakori, hogy az emberek nem tudják pontosan meghatározni a céljaikat, hanem inkább megmaradnak a vágyak, álmok szintjén. Amik hangzatosak és szépek, de nem igazán megfoghatóak.

Egy lényeges visszatartó tényező az lehet, hogy a célok kitűzése és elérése során végbemenő személyiségfejlődés folyamán természetes, hogy a környezet lecserélődik. Amikor ugyanis fejlődsz, és egy fókuszba irányítod a tetteidet és az energiáidat, úgy az a dolog egyre több megerősítést kap az Univerzum által, és köré rendeződnek olyan tényezők és körülmények, amelyek ezt a célt, illetve az elérését segítik.

„Döntsd el határozottan, mi a szándékod, aztán pedig egyenesen törj a cél felé.”

Elbert Hubbard

A cél olyan, a jelentől időben eltérő időpontra, jövőre jellemző (lét vagy tudat) állapot, melynek elérése az egyénre jellemző módon motiváló és ezért a vágyott állapot elérésének érdekében képes mozgósítani erőforrásait. Célod elérése útján rengeteg érzést, vágyat, célkezdeményt kell tudnod leválogatni és közöttük prioritási rendet létrehozni.

Céltípusok:

 1. Rövid távú célok: aktuális élethelyzetre vonatkoztatható, többnyire maximum 1 éven belül elérendő céljaink.
 2. Középtávú célok: aktuális életszakasszal kapcsolatos, kb. 1-10 éves céljaink.
 3. Hosszú távú célok: a 10-30 év távlatában elérendő céljaink tartoznak ide.
 4. Életcélok: az egész életünket átható, a haladási irányunkat alapjaiban meghatározó átfogó, nagyobb volumenű célok.

A „Váltsd Valóra az Életed!” elsősorban azért született meg, hogy segítséget nyújtson azt az életminőséget és életérzést megteremteni, amire legbelül vágysz.

A könyvről itt olvashatsz részletesebben: https://noionmegvalositas.hu/valtsd-valora-az-eleted/

A könyvet akár párban is, megtalálod az alábbi kép alatt, (katt a fotóra). Amennyiben nem csak olvasni szeretnéd hanem meg is valósítanád céljaid, terveid, ajánlom figyelmedbe az Aktivátor kötetét is.

váltsdvalóra 2:1

MOST!

A könyveket párban tudod igazán kedvező áron beszerezni.

A bal és jobb féltekés megközelítés megismerése, gyakorlatainak egyénre szabott alkalmazása együttesen fogja a legjobb eredményt hozni! A „Váltsd Valóra az Életed!” elsősorban azért született meg, hogy segítséget nyújtson azt az életminőséget és életérzést megteremteni, amire legbelül vágysz. Fontos üzenete, hogy rajtad múlik, mit szeretnél megélni, mit mersz megtenni és mire hogyan reagálsz. Ha önmagadat választod újra és újra, azzal lehetőséget kapsz arra, hogy legjobb önmagaddá válj, és ezáltal óriási ajándékot nyújthass szeretteidnek, a tágabb környezetednek!

Kívánom, hogy szíved álmai valóra váljanak, és ezzel megvalósíthasd a benned rejlő lehetőségeket, legteljesebb önmagad!

Szeretettel:

Pozsgai Nikoletta

kineziológus, életvezetési tanácsadó

a könyv szerzője

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!