Célmegvalósítás…Úton az Álmod felé

Célmegvalósítás…Úton az Álmod felé

 Milyen a célmegvalósító képességed?

A teljes folyamatban elért sikeredet alapjaiban meghatározod azzal, hogy jó célt tűzöl ki és ehhez jó céltervet készítesz. A harmadik tényező, aminek legalább ennyire jónak kell lennie, hogy a célod valóban megvalósulhasson, egy potenciál, mely megmutatja, hogy milyen eséllyel vagy képes elérni a kitűzött célodat. Ezt célmegvalósító képességnek neveztem el. Az, hogy milyen a célmegvalósító képességed, alapvetően meghatározza a sikereidet, az előrehaladásodat és ezáltal az élettel való elégedettségedet is.

„Nem veszítettem el a kedvemet, mivel minden egyes
sikertelen kísérlet egy újabb lépést jelent előre.”

Az alábbiakban összegyűjtöttem neked a 10 aduászt a céljaid sikeres és hatékony megvalósításához!

•         Pozitív énkép és hit önmagadban

Ha nem tudsz hinni önmagadban, akkor azon képességedben sem fogsz, hogy kihívások esetén megoldást találsz, hogy a vágyott állapotot „megérdemled”.

•         Jó célkitűzés – tiszta és motiváló jövőképpel

Ha a célod nem megfelelő és nem segíti elő a jövőképed megvalósulását, beindulnak az önszabotáló mechanizmusok.

•         Jó terv, ami elvisz a célig

Ha nincs térképed a célpontig, nagyon könnyen eltévedsz, és szó szerint célt tévesztesz.

•         Vasakarat és kitartás a cél eléréséig

A célod elérése tanulási folyamat.

•         Rugalmas gondolkodási képesség és hozzáállás

Ha mereven ragaszkodsz bizonyos megoldásokhoz, akár a terved egyes lépéseihez, akkor lehet, hogy nagyobb falakba ütközöl és egyszerűbb lesz feladni a célt.

•         Kreatív és konstruktív gondolkodás

Minden feladatnak és minden problémának több megoldási lehetősége van. Mindig!

•         Jó problémamegoldó képesség

Minden célmegvalósítási úton vannak akadályok, nehézségek, és ez jó!

•         Jó kommunikációs készségek

A célodat és az érte megtett lépéseket folyamatosan kommunikálnod kell a környezeted felé.

•         Nemet mondás képessége

A céltudatos és összeszedett munkavégzés fenntartásához szükséged lesz arra, hogy alkalmanként nemet tudj mondani.

•         Jó életirányító-önirányító képesség (beleértve az erőforrásokkal – pénz, energia, idő – való gazdálkodás képességét is)

Ha nem vagy képes irányítani az életedet, akkor nem tudsz egy dologra összpontosítani.

Az időfaktor
„Az idő valójában nem létezik, csak egy absztrakt koncepció a fejedben.  A jelen pillanat az egyedüli, ami van. Kezdj valamit ezzel a pillanattal!”
Eckhart Tolle

Alapvetően 4 féle időkezelési típust lehet megkülönböztetni:

  • 1.        Sodródó… A sodródó tudomást sem vesz az időről, akkor és oda megy, ahova csak akar. Mindenhonnan elkésik, vagy el sem megy, ha éppen úgy tartja a kedve.
  • 2.        A kilenctől ötig beosztó… Jellemzően az alkalmazotti státusz kényelme, hogy mindig csak azonos mennyiségű feladattal kell megküzdeni, és ehhez mérten csak közepes szintű stresszt kell elviselni.
  • 3.        Munkamániás… Ezek az emberek gyakran kivívják a környezetük elismerését, de ezzel együtt sok esetben a családjuk vagy az egészségük látja kárát.
  • 4.        Tudatos időgazdálkodó… Aki tudatosan osztja be az idejét, az általában nem a feladatra koncentrál, hanem az eredményekre.

A te időd a tiéd… ketyeg, de te döntöd el, hogy mire „lejár”, hová jutsz el és hogy érzed magad. Használd ezért jól, és fordítsd önmagad javára! Az idő áramlik, meg nem állíthatod, de az áramával gyorsabban haladhatsz előre. Ellenárban úszva azonban elfáradsz és még több időveszteségre kényszerülsz. Először tehát szeresd önmagad és fogadd el, hogy a saját időviszonyulásodat Te teremted.

Teremts „jó időt” önmagad számára!

A „Váltsd Valóra az Életed!” elsősorban azért született meg, hogy segítséget nyújtson azt az életminőséget és életérzést megteremteni, amire legbelül vágysz.

A könyvről itt olvashatsz részletesebben: https://noionmegvalositas.hu/valtsd-valora-az-eleted/

A könyvet akár párban is, megtalálod az alábbi kép alatt, (katt a fotóra). Amennyiben nem csak olvasni szeretnéd hanem meg is valósítanád céljaid, terveid, ajánlom figyelmedbe az Aktivátor kötetét is.

váltsdvalóra 2:1

MOST!

A könyveket párban tudod igazán kedvező áron beszerezni.

A bal és jobb féltekés megközelítés megismerése, gyakorlatainak egyénre szabott alkalmazása együttesen fogja a legjobb eredményt hozni! A „Váltsd Valóra az Életed!” elsősorban azért született meg, hogy segítséget nyújtson azt az életminőséget és életérzést megteremteni, amire legbelül vágysz. Fontos üzenete, hogy rajtad múlik, mit szeretnél megélni, mit mersz megtenni és mire hogyan reagálsz. Ha önmagadat választod újra és újra, azzal lehetőséget kapsz arra, hogy legjobb önmagaddá válj, és ezáltal óriási ajándékot nyújthass szeretteidnek, a tágabb környezetednek!

Kívánom, hogy szíved álmai valóra váljanak, és ezzel megvalósíthasd a benned rejlő lehetőségeket, legteljesebb önmagad!

Szeretettel:

Pozsgai Nikoletta

kineziológus, életvezetési tanácsadó

a könyv szerzője

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!