Bűntudatból a Gyönyörbe * Samhain Szertartás

Bűntudatból a Gyönyörbe * Samhain Szertartás

Bűntudatból a Gyönyörbe * Samhain Szertartás

2010. november 1. 18:30-21:30 Vista Rendezvényközpont

„Azután ezt mondta az Úristen: Íme, az ember olyanná lett, mint miközülünk egy: tudja, mi a jó, és mi a rossz. Most azért, hogy ne nyújthassa ki kezét, és ne szakíthasson az élet fájáról is, hogy egyék, és örökké éljen, kiűzte az Úristen az Éden kertjéből, hogy művelje a földet, amelyből vétetett. És miután kiűzte az embert, odaállította az Éden kertje elé a kerúbokat és a villogó lángpallost, hogy őrizzék az élet fájához vezető utat.” (Genezis)

A történet, amit jól ismerünk. Bűnbe estünk és kiűzettünk az Édenkertből. A KERT BEZÁRULT.

Valóban? Hiszen vannak más történetek is, melyek megelőzik a jól ismertet és azon történetek szerint még mindig a kertben élünk, és hátunkat az almafának döntve gyönyörködünk az életben.

Mi az, ami elválaszt a Kerttől, az Élet Fájától? Mi az, ami elválaszt a Gyönyörködés állapotától, a Pillanat Gyönyörének megélésétől?

A bűnbeesés illúziója, amely létrehozta a szétválasztottságot, és felosztotta a világot jóra és rosszra. És a bűntudat illúziója, amely mélyen gyökerezik a kollektív tudattalanban, és amelyet a patriarchális vallások és berendezkedés táplál ezer évek óta.

Helyes és helytelen, jó és rossz, ítélkezés és szétválasztás, majd a bűntudat, hogy valamit rosszul tettünk, elbuktunk – évezredek mintázata, amely újra és újra lejátszódik az elménkben és teremti a valóságunkat.

Miközben mindezek mögött ott a KERT és egy másfajta élet lehetősége. Élet, amely a pillanatból születik, gyönyörteljes élet, ami a pillanatban élhető, Élet, amely egyetlen EKSZTATIKUS PILLANAT örök kibomlása.

November elsejére virradóan nyitva a világok közötti kapu, a kollektív és egyéni tudattalan bugyrai kinyílnak, és ezzel lehetőség nyílik mélyen gyökerező illúziónknak való búcsút intésre. Az Istennő fekete fátyla utazásra hív, Elméből Lélekbe, a Bűntudatból a Gyönyörbe.

Az ürességbe, az illúziókon túliba vezető kaput Szakrális Drámával (Inanna alászállása az Alsó Világba) nyitjuk meg, hogy azután egyenként mindannyian elindulhassunk Inanna nyomában. A labirintus beavató és átformáló mintázatát bejárva tisztítjuk a bűntudatban és dulalitásban gyökerező hitrendszereinket, melyek a szenvedés illúziójában tartanak, hogy aztán feloldódjunk a Lélekben kisimuló ellentétek táncában, és a Gyönyörben.

A teret szövik: Veres Kriszta (www.vereskriszta.com), Csapó Ida (www.gazdagnok.hu), Mudra Zita (www.gyogyitokapu.hu), Pozsgai Nikoletta (noionmegvalositas.hu), Sarkadi Krisztina (www.igazabolszerelem.hu), Szarvas Ildikó (www.pillanat.org), Onodi Renáta, Ormosi Kati, Dus Polett és Léna, a MantraLight (www.mantralight.com) és TE

Részvételi díj: október 15-ig történő regisztráció és befizetés esetén 3 500Ft * október 22-ig történő regisztráció és befizetés esetén 3 900Ft * október 29-ig történő regisztráció és befizetés esetén 4 500Ft * október 29. után 4 900Ft

KEDVEZMÉNY! A te részvételi díjad csak 2 500Ft, ha a Női Önmegvalósítás Kincsestár olvasója vagy!

Jelentkezéshez írj a noionmegvalositas@gmail.com címemre!

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!