Bőséget Mindenkinek! 10+1 lépésben a bőségbe!

Bőséget Mindenkinek! 10+1 lépésben a bőségbe!

A bőséghez vezető út lépései

A bőség szemléletéről, a bőség és a hiányszemlélet közötti különbségről szeretnék beszélni, illetve arról az útról, ahogy a hiányszemléletből el lehet jutni a bőségszemléletig.

A hiányszemlélet valaminek a hiányáról, nemlétéről, szükségességéről szól. És minél többet beszélünk arról, hogy valamiből nincs elég, annál inkább éljük ezt a hiányt.

Az első és legfontosabb dolog, amit tenned kell, hogy a hiányra koncentrálás és az arról való beszéd helyett a bőségre koncentrálsz, a bőséget teremted, a bőséget erősíted.

10+1 lépés a bőségbe… avagy hogyan tudod a bőséget a gyakorlatban az életedbe vonzani?

1. Dönts a Bőség mellett!

Első és legfontosabb, hogy hozd meg a döntést, hogy megteremted az életedben a bőséget, gondolok most elsősorban az anyagi bőségre. Mert ha a döntést meghoztad, akkor az elméd onnantól úgy kezd működni, hogy a döntés irányában az összes lehetőséget összpontosítja, ami információként az agyadban tárolódott, vagy egyszerűen nyitottá tesz arra, hogy a külvilágból ezeket a lehetőségeket meghallhasd, megláthasd, észrevehesd és elindulhass a változás útján.

Tehát első lépésként azt mondod, hogy igen, képes vagyok megteremteni, képes vagyok bevonzani a bőséget minden tekintetben és képes vagyok eljutni odáig, hogy ezt meg is éljem.

2. Az vagy, amit gondolsz!

A mindennapi kommunikációdban legyél nagyon tudatos és végezz gondolat-nagytakarítást, ahogy az agykontroll mondja. A lényege az, hogy amint észreveszed, hogy valamilyen negatív gondolat fogant meg az elmédben vagy valamilyen negatív mondat hagyja el a szádat, akkor azt azon nyomban változtasd meg.

Használd az agykontrollos töröl szó kimondását, gyakorlatilag törölve ezáltal a negatív gondolatot, mondatot vagy fogalmazd át és mondd el, fejezd ki, hogy „igen eddig ez így volt, felismertem, és mást szeretnék, változtatni szeretnék, ezért úgy döntök hogy…”, tehát a döntési folyamatodat és a döntés irányát minden nap megerősíted lecserélve a még adott esetben érkező negatív gondolatokat.

Ezzel együtt olyan gondolkodásmódot tudsz kialakítani, ami mások nézőpontját is figyelembe veszi, el tudsz indulni abban az irányban, hogy a gondolataid lecserélése által törekszel arra, hogy mindenki számára a legjobb nyer-nyer eredményeket és játszmákat tudjad létrehozni az életedben. (ilyen gondolatok például:„jó, úgy fogjuk megcsinálni, ahogy én szeretném, de figyelembe fogom venni a te nézőpontodat is” „hogyan tudjuk ezt összehozni?” „csináljuk úgy, ahogy mindkettőnknek a lehető legjobb.”.)

3. Mindennapi Bőségedet add meg magadnak:)

Fontos, hogy a külső kommunikációdban megjelenjen a tudati váltásod, azaz ha kívülről kérdés ér, pozitívan válaszolj arra, mert ez által megint megerősíted a pozitív gondolkodásodat és ezáltal a bőségszemléleted, a VANság, az áramlás pozitív szemléletét és állapotát. Például, amikor azt kérdezik, hogy hogy vagy, mondd, hogy: „köszönöm szépen, nagyon jól, mert hoztam egy döntést az életemben, hogy megváltozok, hogy bőségben fogok élni, hogy megélem a bőséget, megteremtem a bőséget. Vagy, hogyha ez a környezeted számára kevésbé elfogadható, akkor egyszerűen csak nézz körül és emeld ki azt a pozitív dolgot, ami épp történik, pl. gyönyörűek ezek a virágok, amik mellett éppen elmész…, mert minden pillanatban van valami, ami pozitív csak észre kell venned.

4. Tekerd előre a filme(de)t és ugorj a vágyott állapotodba!…no és maradj is ott:)

Elő kell hoznod magadból, ki kell alakítanod azokat az érzéseket, amik azt az érzelmi állapotot mutatják meg, amit akkor élnél meg, amikor abban a vágyott helyzetben lennél. Ezek örömteli, pozitív érzések, amiket erősíthetsz. A lényeg, hogy ami éppen történik benned, az örömmel legyen átitatva, örömteli legyen.

Sokat tud segíteni a vizualizációs vagy meditációs gyakorlatok sora, minek során bele tudsz helyezkedni abba a pillanatba, képes vagy olyan filmet rendezni az elméd által, olyan filmet látni a belső látásoddal, amelyben megtörténik veled az, amire vágysz. Ekkor egy idő után az elme elkezdi megszokni ezt az érzéshalmazt és alapállapotának tekinti és ehhez a pozitív érzelmi állapothoz igyekszik visszatérni életed minden pillanatában.

Ez a cél, hogy a pozitív, az áramlásban lévő bőségállapotot éljed meg. Ezért az érzések lesznek a leghasznosabb mozgatórugói a céljaid megvalósításának.

5. Megérdemled a minőséget és ez legyen számodra természetes!

Ez a pont a minőségről szól. Abból a szemléletből kell kiindulnod, hogy megérdemled és normális, hogy a minőséget vegyed. Normális állapot, hogy jót használj, normális állapot, hogy egészséges terméket vásárolj. És itt nem az önző gondolkodásról van szó negatív értelmében, hanem az önmagamat szerető és önmagamért tenni hajlandó, önmagammal kapcsolatban elkötelezett gondolkodásmódról. Azaz szeretem önmagamat annyira, hogy adok magamnak.

Amikor minőségi terméket veszel vagy minőségi szolgáltatást tudsz igénybe venni, akkor arra figyelsz, hogy mi neked a legjobb az adott pillanatban és nem arra, hogy mi lenne jó neked, de miért is nem tudod megtenni, megvenni. Ez utóbbi esetben fordítsd meg a gondolkodásmódot és nézd meg, hogyan tudnád élvezni az életedet. (Például, ha az élvezethez hozzátartozik, hogy egészséges termékeket veszel, akkor kezdj el egészségesen élni, ha az élvezethez hozzátartozik, hogy minőségi szolgáltatásokat veszel igénybe, tehát jobb fodrászhoz, jobb kozmetikushoz mész, vagy elmész egyáltalán ezekre a helyekre, akkor ezeket kezdd el megengedni magadnak..)

Tedd  magadnak lehetővé, hogy ezeket meg tudjad tenni, mert ezáltal átérezheted a vágyott állapotot, részese tudsz lenni egy teljesen más megélésnek.

Pici lépésekkel, de haladj inkább a minőségi dolgok felé, amik nem mindig drágábbak,  mert az azt az üzenetet fogja küldeni számodra, hogy megérdemled a minőséget és ez fontos, mert ezzel becsülöd saját magadat.

6. A háláddal vonzz még többet abból, amiért hálás vagy:)

Itt szeretném felhívni a figyelmedet, hogy napi szinten legyél hálás mindazért, amit az életedben elértél, ami az életedben zajlik, ami a pillanatban történik. A hála, mint érzelem rendkívül erős töltetet nyújt, ami egyrészt túl tud lendíteni, másrészt az élet pozitív dolgaira fog segíteni koncentrálni.

Tehát éld meg ezáltal a jó dolgokat, legyél hálás értük. Ehhez először ajánlom, hogy írd össze azt a húsz dolgot az életedben, amiért hálás vagy. Legyél hálás az életnek, legyél hálás önmagadnak, a szüleidnek, a társadnak, a férjednek, a feleségednek, bárkinek. Nem az a lényeg hogy kinek és miért és milyen elvárásból vagy hálás, hanem, hogy te belül éld meg, hogy én ezért hálás vagyok, mert ez nekem tényleg nagyon jó.

7. Rezegj bele a vágyott állapotodba! Érezd jól magad a bőrödben, az életedben!

Itt a vizualizációt szeretném megemlíteni, mint egyfajta tréningezést. Az elmetréningre gondolok itt, hiszen minél tovább tréningezed az elmédet, minél többször töltesz időt és minél több időt töltesz a pozitív gondolatokkal, a vágyott céllal és az ezekhez kapcsolódó pozitív érzelmekkel,  az elméd azt gondolja, hogy annál többet éled meg őket, tehát annál inkább alapállapotnak tekinti, azt erősíti és ahhoz akar visszatérni alapállapotként. Tehát egyre nagyobb és nagyobb tere lesz az életedben a pozitív érzéseknek és a bőség megélésének is. Érkezz meg oda, amit szeretnél…rezegj bele. Minél többször lépsz bele, annál ismerősebb és természetesebb lesz, végül könnyű és természetes lesz benne  maradni. Egyszerűen kezd el jól érezni magad a bőrödben, az életedben. A jó érzések, az életöröm  életerőt szül. Az életerős emberek tetterősek, céltudatosak és sokkal inkább önazonosak mint útvesztő vagy útkereső társaik:) Az önazonosság (ismered önmagad és az mersz lenni,aki valóban vagy) pedig bőséget hoz az életedbe.

8. Fektess önmagadba!

Kezdj el olyan dolgokra több pénzt kiadni, amelyeknek nagyobb a megtérülési mutatójuk. Értem ezalatt azt, hogy ne kacatot vegyél azon a pénzen, hanem olyan dolgot, ami igazi értéket ad. Tehát kezdj el többet költeni például önfejlesztésre, a saját és családod /szeretteid egészségére, pihenése, kikapcsolódásra. Nem feltétlen, de lehet vállalkozási szempontból is mérlegelni, hogy mibe fektesd a pénzed, milyen vállalkozást építsek fel, mert azt gondolom, hogy az már közelebb van egy bőségállapothoz, mint amikor alkalmazottként vagy munkavállalóként éled az életedet. Tehát az a fontos, hogy azzal töltsd napjaidat, ami önmagad és szeretteid számára előrevivő. Csak abba tedd az energiád (pénzed és időd), ami épít, feltölt, erőt és energiát ad, alternatívákat nyújt, lehetőségeket tud neked adni, a környezeted számára előrevivő.

9. Hagyd el a komfortzónád, emelkedj az akadályok fölé!

Lépj ki a komfort zónádból. Ez annyit jelent, hogy kezd el a számodra kellemetlen, visszahúzó, hátráltató érzésekkel járó történéseket megszüntetni és a félelmed ellenére is cselekedni. Tehát, ha adott esetben félnél, mert nem tennéd meg, akkor tedd meg.

Kétféle félelem van: a racionális és irracionális félelem. A racionális félelemnél meg tudod mondani, hogy mitől félsz, az irracionálisnál nem tudod megmondani, csak rajtad van egy szorongás. Az első esetben viszonylag könnyű és tényleg érdemes megtenned amitől félsz, a második esetben pedig valamilyen más „oldó-eszközt” kell keresni, pl. kineziológia (bőség oldás), személyiség integrációs tréning (pénz/bőség blokkok oldására), pszichológia, pszichoterápia, bármi más, ami segíthet, hogy az a félelem már ne legyen benned.

Alapvetően pedig úgy érdemes hozzáállni, hogy a félelem egy hiánygondolkodás, hiszen félek attól, hogy valami megtörténik, ami nekem rossz. Ha viszont a bőséggondolkodásban, bőségszemléletben vagyok, akkor nincs olyan, ami velem megtörténhetne és ne tudnék belőle jól kijönni, merthogy bízom önmagamban, a belső bölcsességemben és intuíciómban. Van egy olyan belső hitem, ami alapján tovább fogok tudni menni, tehát már nem fogok félni. Hogyha tudom, hogy minden helyzetből képes vagyok kijönni jó eséllyel, akkor nem félek tőle, tehát máris megfordul az egész gondolkodásmód.

Ha képes vagy a komfortzónádon kívülre lépni, akkor képes leszel felülről látni a világodat. A felhők fölött pedig mindig kék az ég és ragyogóan süt a nap:)

10. Teremts értéket!

Mindennapi tevékenységeidet alakítsd úgy, hogy olyan tevékenységeket végezz, amelyek értékeket teremtenek, egyrészt magadnak, tehát belső erőforrásgyűjtő és megsokszorozó tekintetben, azaz fejlesztő tevékenység, vagy önkényeztető tevékenység vagy a családod számára hoz valamilyen előnyt, vagy a vállalkozásod, karriered számára.

Mindenképpen fókuszálj arra, hogy a napi tevékenységeid között jót cselekszel magaddal és jót cselekszel másoknak és ezáltal pozitív éréket tudsz teremteni.

Az olyan tevékenységet, ami viszi az energiádat, viszi az idődet, amit nem szívesen végzel, kezd el leépíteni és minden olyan tevékenységet, ami anyagi értéket, spirituális értéket vagy érzelmi értéket hoz, amitől jobb leszel, békébe tudsz kerülni önmagaddal, erősítsd és mindezt napi szinten tartsd be. Ezeknek a hosszú távú megtérülési aránya minden szempontból, egészségügyi, elégedettségi szempontból is sokkal magasabb.

+ 1 extra tipp:

Szeresd a pénzt és tanulj meg jó gazdája lenni!

A bőségből nem zárható ki a pénz jelenléte és szeretete. A jelenlétén azt értem, hogy van, áramlik és bővében vagy. A pénz szeretetén pedig azt, hogy amíg utálod a pénzt, amíg a hiányát okolod, amíg negatív képzeteket társítasz hozzá, a szerzéséhez, a birtoklásához, a felhasználásához, addig nem lesz pénzed. Ahhoz, hogy a pénz jelen is tudjon lenni, azaz a bevonzása /megteremtése után nálad is tudjon maradni, tudnod kell vele bánni, ismerned kell a természetét. Ez is a szeretet, mert amivel tudok bánni, amire odafigyelek azt tudom csak szeretni és főleg azzal tudok csak azonosulni. A vonzás egyszerű törvénye értelmében pedig csak az tud megérkezni hozzád és nálad maradni, ami hozzád tartozik, ami benned jelen van, amit szeretsz…röviden, amivel azonosulni tudsz!

Mindehhez pedig hozzá tartoznak az alapvető személyes pénzkezelési tudnivalók, a pénzügyi helyzeted és a pénzköltési-pénszerzési szokásaid ismerete, a lehetőségeid feltárása. Ez viszont már jócskán személyes pénzügyekben való jártasságot, önismeretet és pénzmenedzsment tudást igényel. Ezeken a területeken érdemes képezned magad. A legtöbb ember tanulta a gazdagságot, a pénz áramlását, kontrollálását és uralását. A gazdagok többsége megtanult jó gazdája lenni a pénznek. Aki jól bánik a pénzzel, szereti és ismeri a pénzt…ahhoz a pénz is vonzódni fog:)

Ha még nem tudod kezelni a pénzt, abban nincs semmi szégyellnivaló…ha viszont úgy halsz meg, hogy nem tanultad meg, nem tanítottad meg az utánad jövőknek, az már szinte bűn…önmagaddal szemben mindenképpen:)

Szeretettel:

Pozsgai Nikoletta

kineziológus, életvezetési tanácsadó

női önmegvalósítás specialista

noionmegvalositas.hu

www.kineziologiakezeles.hu

Megosztás Facebookon

“Bőséget Mindenkinek! 10+1 lépésben a bőségbe!” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Sziasztok!
  Szerintem nagyon hasznos ez az anyag!
  Általános probléma és ezek egyszerű, használható, praktikus teendők, átgondolni valók, nekem nagyon jókor jött! Épp kezdtem volna kétségbe esni újra az anyagiak miatt, de ez most megint lendített rajtam. Úgy érzékelem, hogy amikor valakinek alapvetően hiányszemlélete van, nagyon nehéz belőle kijönni és nagyon fontos, hogy szinte állandóan olyan hatások érjék, amik emlékeztetik arra, hogy mást akar és hogy mit is kell tennie, mert nagyon könnyű elveszni a hétköznapokban, amikor a negatív gondolatok alapjáraton mennek. Nekem nagyon tetszenek a mindennapi példák, mert sokkal könnyebb a felismerés, a ráismerés a saját életemben.
  :-))
  Köszönöm Nikol!

  Válasz
 2. Sziasztok!
  Szia Nikol!
  Számomra is nagyon hasznos volt az anyag, köszönöm!!
  Az ajándék elfogadásával és általában az elfogadással kapcsolatos összefüggést most Karácsonykor is nagyon jól meg tudtam figyelni anyukámon, aki mindig a szeretet fontosságáról beszél,
  (=prédikál..:-) meg arról hogy milyen szörnyű ez a fogyasztói társadalom és hogy ne vegyünk neki semmit.
  Eddig azt hittem igaza van, aztán rájöttem, hogy ez a “ne ajándékozzunk” is a szeretet elfogadásának képtelensége, az meg amikor az ajándék átadásakor, ő meg sem nézi mit kapott, sőt szinte azonnal lefekszik aludni fejfájásra hivatkozva, meg már nagyon durva!
  Kicsit azért a család / szülők – tükör effektus is megvolt, de azért megnyugodtam, hogy én tökre örültem a kapott dolgoknak és ki is tudtam fejezni. De azért bennem is megvan sajnos ez a tulajdonság, csak nem ennyire felfokozott.
  Kérdés, hogy belőle hogy lehet ezt kiszedni, mivel mindennek ellenáll….(már 60 felett van) A jó hír, hogy már kezdem elfogadni így is, mert eddig csak idegesített….

  Válasz
  • Kedves Anikó!
   Az elfogadás a legtöbb, amit tehetsz:)…utána ajánlhatsz neki segítő cikkeket, de az utat neki kell bejárnia. A 60 év egyáltalán nem akadály. Sok olyan 60-on túli nőt ismerek, akik ekkor találták meg önmagukat és változtatták meg az életüket újult erővel. Soha nem késő…ahogy a mondás tartja:)
   NIkol

   Válasz
 3. Köszönöm a fontos,szép,értéket szavakat,mondatokat. Jó a video,
  sőt több mint jó, életmentő.
  Kivánok mindenjót,örömet Ági

  Válasz
 4. Kedves Nikol !
  Szeretném igénybe venni a Pénz/Bőség Blokkok oldása január 30-ai Személyiség Integrációs Tréninget , ha van még hely számomra .
  Köszönettel: H Kata
  ui: azért itt jelentkezem , mert nem találtam meg azt az oldalt, ahol jelentkezni lehet !

  Válasz
 5. Kedves Nikoletta !
  Ez nagyon jó ! Folyamatosan olvasom ,figyelemmel kísérem a cikkeket,oldalait.
  Szívesen részt vennék ilyen pénz-bőség -blokk oldásos tréningen,de Miskolcon lakom ,itt még nem tudok ilyen lehetőséget .
  A cikkből úgy érzem hogy erre lenne a legnagyobb szükségem ,hogy megváltoz-tassam az életem ,a pénzhez való viszonyom !
  A szűkössségből a bőséget tudjam megtapasztalni,megélni !!
  Köszönöm ! Margó

  Válasz

Szólj hozzá!