Azt kapod, akit megérdemelsz:) – Németvölgyi-Nagy Renáta írása

Azt kapod, akit megérdemelsz:) – Németvölgyi-Nagy Renáta írása

A nagy szerelem látszólag váratlanul érkezik életünkbe, pedig mindig okkal fordul fel érzelmi életünk. A különböző bolygók különböző energiákkal hatnak ránk, ám kapcsolataink nem csak ezen múlnak. Mindig olyan embert vonzunk be, amilyenre éppen szükségünk van önmagunk mélyebb megismeréséhez.

Az asztrológusokat sokszor faggatják szerelmi ügyekben: Jön az életembe új párkapcsolat? Tartós lesz, vagy amilyen hirtelen jött, olyan gyorsan véget is ér? Hol fogom megismerni? Idősebb lesz-e vagy fiatalabb? Gazdag lesz-e vagy szegény? Esetleg híres ember? Mikor jön?

Azt hiszem, ha létezne valaki, aki holtbiztosan meg tudná mindezt mondani, látná a jövőnket, akkor ez az ember munkanélküli lenne. Mert amíg valami nem biztos, addig minden ember szívében ott dobog a remény, a vágy, hogy higgyen álmaiban, higgyen önmagában. Mindenki vágyik arra a mámoros érzésre, amikor váratlan betoppan életébe a szerelem. Ez az érzés ugyanis általában nincs tekintettel arra, hogy éppen egyedül vagyunk-e vagy együtt élünk valakivel. Okkal jön, és az „ok-okozat” törvényét, a karmát emberi kapcsolatainkban már jól ismerjük.

Más mutatja a szerelmet és a párkapcsolatot

Egy születési horoszkópból kiolvasható, hogy az egyén hogyan viszonyul a szerelemhez, illetve a párkapcsolatokhoz. Szerencsés esetben a kettő összecseng, azonban mind a szerelmet, mind a párkapcsolatot külön kell értelmezni – legalábbis asztrológiai vonatkozásban. Ha elmúlik a szerelem, mi marad utána? A szerelem a horoszkóp 5. házával analóg, amely az élet napos oldalát, az örömteli tevékenységeket jelöli, vagyis minden olyan dolgot, ami élvezettel, örömmel, szenvedéllyel, játékossággal, és természetesen szexuális örömökkel tölt el. Ezzel szemben a társkapcsolatok, házasságok, hosszabb együttélések a horoszkóp VII. házával és a Vénusz bolygóval függnek össze. Itt a hangsúly az örömteliről áthelyeződik az együttműködésre illetve a harmóniára, amelynek megteremtése mindkét fél számára egyszerre fejlődés és kihívás. Szokták mondani, a párkapcsolat „munkás”, mert valóban folyamatosan dolgozni kell rajta, magunkon, hogy hosszútávon működjön. Hogy alapjaiban ki milyen beállítódású: a szerelemre vágyik vagy a párkapcsolatot helyezi előtérbe, ezt a születési horoszkópunk is elárulja.

hirdetés

A Szaturnusz szembesít, az Uránusz felforgat

Amikor a Szaturnusz érinti a horoszkópunk szerelmi vagy párkapcsolati jelölőjét (bolygókat) szinte mérget vehetünk rá, hogy az illetőt már korábban ismertük, találkoztunk vele, de nem tudatosult bennünk a lehetőség, mert még nem volt itt az ideje. Szaturnusz az idő ura, késlelteti a dolgokat, és tanító szándékkal érkezik: szembesít saját korlátainkkal, realitásainkkal, és természetesen a felelősségvállalás kérdését is hozza: fel mered-e magad vállalni, tisztában vagy-e azzal, ki is vagy valójában?

Ezzel szemben, amikor az Uránusz hatása alá kerülünk, sokszor a másik személy katalizátorként érkezik. Hihetetlenül nagyot fordul velünk a világ: derült égből villámcsapásként ér, és időnk sincs felfogni, hogy hogyan is alakultak ilyen intenzíven és gyorsan a dolgok. Segít objektíven látni a dolgokat, és úgy érezzük, lemaradunk az életünkről, ha nem cselekszünk gyorsan. Meglévő kapcsolatunkat is felrázza és igényt formál a megújulásra.

Meseszerű romantika és ideálok

Aztán ott van az illúziók nagymestere, a Neptunusz. Ennek a bolygónak a hatására vagyunk a legsebezhetőbbek. Minden meseszerűen romantikus, minden pont olyan, amilyennek elképzeltük. Most valóra válnak álmaink. Vágyaink és reményeink messzire visznek, mindenünket odaadnánk a boldogságért, és szebbnek látjuk a valóságot. Ráeszmélni sokkal később fogunk, és amikor elveszítjük a talajt a lábunk alól, csalódunk, megcsalnak. Tanúságként le kell vonni, hogy önmagunk becsapása, hitegetése, és a légvárépítés hosszú távon csak csalódáshoz vezethet. A szerelmünkről idealizált kép enyhén szólva darabjaira hullhat. Fontos megtanulnunk helyesen “bemérni” a másik ember valós távolságát magunktól, akkor nem érhet minket csalódás.

Fotó: Francisco Osorio

A Plútó elengedésre kényszerít

Amikor pedig jön a Plútó, akkor valahogy tényleg azt érezzük, hogy a sorsunkat nem mi irányítjuk. Kikerülhetetlen, nagy vonzódás van jelen. A Plútó tranzitok (bolygóáthaladások) szembesítenek annak szükségességével, hogy lezárjuk életünk kinőtt fejezeteit. Elengedésre szólítanak fel, és ha ezt nem tesszük, szenvedés a jussunk. Amelyik házunkban születésünkkor állt a Plútó, az a ház témaköre biztosan felerősödik. Pl. ha valakinek a 8. házában állt, annak nagyon fontos az intimitás a párkapcsolatokban, azonban pont ennek megélése válik a legnehezebb feladattá.

A Plútó a komplexusainkkal szembesít, viszont ezt egy kapcsolat elején még nem látjuk, csak akkor, amikor a vágyott intimitást megkapva előjönnek szorongásaink és a tehetetlenség érzésével szembesülünk. Ameddig tehetetlennek érezzük magunkat, addig az erőnket másnak engedtük át: a másik embertől várjuk sorsunk jobbra fordulását. Régi mintáink elengedését követeli meg tőlünk a Plútó, amely egy hosszan tartó átalakulásba és újjászületésbe transzformálódik. A végeredmény általában eltér az eredeti életről alkotott szűk látókörű elképzelésünktől.

A bolygók energiáját mindannyian érzékeljük, hatnak ránk, azonban megértésüket, amíg hatásuk alatt vagyunk, kevésbé tudjuk tudatosítani. Elveszettségünkben, megrekedt helyzeteinkben a bolygószimbólumokon keresztül egy asztrológus képes értelmezni a helyzetet és segítséget, útmutatást adni. Szóljon az a múltról, a jelenről vagy a jövő lehetőségeiről. A múltról viszonylag könnyű beszélni, sokkal nehezebb az éppen aktuális nehéz helyzetben maradni, és megkísérelni megoldani. Ha megoldottuk, akkor viszont minden tökéletesnek tűnik…amíg nem érkezik az újabb kihívás. Aki szeretné tudni, hogy a szerelmi jelölői hol állnak, és mikor kerülnek helyzetbe, konzultáljon asztrológussal.

Mindenki azt kapja, akit megérdemel

Amilyen tapasztalásra van szükségünk önmagunk mélyebb megismeréséhez, olyan típusú kapcsolat érkezik életünkbe, és akkor, amikor annak ideje van. Amilyen tudati szinten vagyunk, pontosan olyan embert fogunk bevonzani, bármennyire is azt gondolnánk, hogy „Ó nem, én sokkal jobbat érdemlek”, vagy „Á, én ehhez kevés vagyok.” Hasonló hasonlót vonz. Az Igazából szerelem című angol romantikus vígjátékban hangzik el ez a mondat: „Mindegy, hogy a srác tökéletes-e vagy a lány tökéletes-e, amíg tökéletesek egymásnak.” Hogy milyen tükröt tartanak egymásnak, ezt nekik kell tudniuk, érteniük. A lényeg a boldog happy end…

Egyszóval ne azon filózz, hogy mikor jön már az Igazi! Válj azzá, amit szeretnél megkapni! És jön magától. Működik, hidd el!

***

A cikket Németvölgyi-Nagy Renáta írta, bővebben a témában érdekes információkat és cikkeket olvashatsz Renitől:

www.csillagstudio.blog.hu oldalon!

Megosztás Facebookon

“Azt kapod, akit megérdemelsz:) – Németvölgyi-Nagy Renáta írása” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Kedves Nikolett!
  Olvastam nov.27-ei anyagodat “Azt kapod akit megérdemelsz” címűt. Én magam is foglalkozok asztrológiával, sajnos a radixomat nagyon sok nehéz bolygó tranzit éri egy jó pár éve már. Tudom, hogy ezek azért vannak, hogy megoldjuk és fejlődjünk. Csak a sok -sok változást és a nagy csalódásokat nem könnyű feldolgozni. Amikor életünket új alapokra kell helyezni, amit a jelenlegi nehéz gazdasági helyzet tovább nehezít. Sok előadásodat és rendezvényedet jónak tartom, de jelenleg nincs rá lehetőségem, hogy részt vegyek rajta. De örömmel olvasom írásaidat.
  Müllerné Eperjesi Tímea

  Válasz
 2. Kedves Tímea!
  Örülök, hogy olvastad, de hozzá kell tegyem, hogy az írás Németvölgyi-Nagy Renáta asztrológus írása. A magam részéről az asztrológiát irányadónak tartom, de nem az életünk folyását meghatározónak. Azaz figyelembe veszem a tendeciáit, de nem tartom átírhatatlannak-megváltozhatatlannak.
  A nehézségekről és csalódásokról is máshogy kezdtem gondolkodni egy ideje. Az ajándékait nézem, azt, hogy miben erősítettek meg és mit tanultam általuk.
  De egy ideje hozzá teszem ezt is:
  A fejlődés szerintem igen is lehetséges a szenvedés-es tanulási mintákon kívül is. Gondolj csak arra, mennyi mindent tanultunk az életünk során spontán örömben, önfeledten, kacagások közepette.
  A szenvedés, bűn-bűnhődés, ok-okozati karmaláncolatos fejlődési minta megnevezése a dualitás spiritualitása. Az örömelvű (önnön és másoknak is örömet hozó), együttérzésen alapuló fejlődéselv a szívemhez közelebb áll:)))
  A lehetőségről…
  Nem csak egy módon lehet eljönni a programjaimra…Akik igazán el akarnak jönni számtalan kreatív megoldási lehetőséggel keresnek fel…és aki akar az talál:) …sokan bejutottak már úgy is, hogy effektív nem pénzt adtak érte!
  Szeretettel:
  Nikol

  Válasz
 3. Tímea!
  A realitások talaján kellene járnia és nem a csillagok között. Talán hamarabb jönne a megoldás. Egy terv csak annyit ér, mint a végrehajtója.
  Üdv…

  Válasz

Szólj hozzá!