Az Önmegvalósítás útján…Énképünk fejlődése

Az Önmegvalósítás útján…Énképünk fejlődése

Mikor fejlődik Énképünk a legmegfelelőbben?

Előző bejegyzésünket folytatva, ahol az önismeretről olvastunk néhány ízelítő sort, most az énkép fejlődésével önmegvalósítunk!

 

Az énkép fejlesztésével megszabadulhatsz az alacsony önbecsülés okozta nehézségektől, kudarcélményektől, öngátlástól, hogy teljesebb és elégedettebb életet élhess, felszínre hozhasd a benned rejlő értékeket.
De vajon az önmegvalósítás férfiaknak és nőknek egyforma folyamat?
A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek (szimbolikus értelemben) és a Föld nevű
bolygón válnak egymáséivá. A férfi és a nő önmegvalósítása két ponton mindenképpen találkozik, méghozzá ott, hogy mindkettőjüké emberi sajátságokon alapul és az emberre jellemző célokért zajlik. A látható, érzékelhető különbségek legfőbb kulcsa: a nők és a férfiak eltérő szocializációja.
Az eltérő szocializáció, azaz a nevelés és a környezeti ráhatás szerepéről szeretnék neked áttekintést adni könnyed és közérthető formában. Az önmegvalósítás útján szembe kell néznünk néhány fontos tényezővel. A társadalmi elvárások elsősorban a nemi szerepektől, pontosabban az ezekhez fűzött képektől, mintáktól, elvárásoktól függenek.

A saját utamat járom, válság helyett valóra válok

 

A tudatosság, az önmegfigyelés és a változtatás képessége olyan belső erőt fog számodra adni, mely kaput nyit valódi éned felvállalására és ideális hivatásod meglelésére. Az önmegvalósítás, a személyes lehetőségekben rejlő erő kibontakoztatása, a kiteljesedés hosszú folyamat.

Ha már tudjuk kik vagyunk és tudjuk, hogy merre van az utunk, megfogalmazhatjuk céljainkat, úgy szervezhetjük életünket, hogy céljaink megvalósuljanak. Önmagunkat büszkén vállalhatjuk, másságunkra különlegességként és értékként tekintünk. Szeretném, ha a könyv olvasásával egyre inkább megértenéd önmagadat és elsajátítanál egy olyan szemléletet, mely öntudatos életvezetésre, a folyamatos önmegfigyelésre és önmagad fejlesztésére épül.

Az önmegvalósítás gátjait, különösen a női élet kihívásait és az azzal való megküzdési képességet, szokásokat kutatom, elsősorban Nőknek, így neked is kedves Olvasó!

 

 

Te elgondolkoztál már azon, vajon miért nem teljesíted ki önmagadat,

vagy miért nem teszel többet magadért?

Nos, erre a kérdésre több válasz is lehetséges, de egy dolog biztos, hogy napjainkban is nagy problémát jelent a nemek közti különbség. Ráadásul a társadalom felől is érkezhet némi nyomás akár a férfi de a nő irányába is, valamiféle elvárás, ami arra akar utalni, hogy kinek mi a társadalomban elvárt feladata. Nézzünk néhányat!…

 

Mi egy nő dolga a mai magyar társadalom szerint?

 1. Gyermekvállalás, a gyermekről való gondoskodás, gyermeknevelés
 2. Háztartásvezetés
 3. A családi harmónia biztosítása.
 4. A családi költségvetéshez aktív keresőként való hozzájárulás.
 5. Csinosnak, nőiesnek, jól ápoltnak, „szépnek” lenni és mindeközben kedvesen, együttműködően, empatikusan és a végletekig türelmesen viselkedni.
 6. Jó szeretőnek lenni.

 

Mi a dolga a férfinek a mai magyar társadalom szerint?

 1. Utódokat nemzeni.
 2. A családról anyagilag gondoskodni, egzisztenciális hátteret biztosítani.
 3. Sikeres karriert építeni.
 4. Erősnek és dominánsnak látszani (a lenni már nem elvárás)

A kutatás amit végeztünk a  nők között, egyik legmeghökkentőbb eredménye: a megkérdezettek 68%-a jelölte be az anyaságot, mint (belülről vagy kívülről motivált) kötelezettséget, melyet a saját önmegvalósításuk elé helyeztek. Tehát véleményük szerint:

„A nő elsődleges feladata az anyaság, és

csak ezek után jöhet minden más.”

A tudatosság, az önmegfigyelés és a változtatás képessége olyan belső erőt fog számodra adni, mely kaput nyit valódi éned felvállalására és ideális hivatásod meglelésére. Az önmegvalósítás, önmagad megismerése, énképed javítása, a személyes lehetőségekben rejlő erő kibontakoztatása, a kiteljesedés hosszú folyamat. Ha már tudjuk kik vagyunk és tudjuk, hogy merre van az utunk, megfogalmazhatjuk céljainkat, úgy szervezhetjük életünket, hogy céljaink megvalósuljanak. Önmagunkat büszkén vállalhatjuk, másságunkra különlegességként és értékként tekintünk.

Szeretném, ha a könyv olvasásával egyre inkább megértenéd önmagadat és elsajátítanál egy olyan szemléletet, mely öntudatos életvezetésre, a folyamatos önmegfigyelésre és önmagad fejlesztésére épül.


 

 

 

Önbizalom Nőknek

Pozitív Énkép-

Ideális Testkép

 

2021.MÁJUS 18.

18:00-20:00

ONLINE ZOOM PROGRAM

 

 

Fókuszban:

ÖNBIZALOM, ÖNÉRTÉKELÉS, ÖNBECSÜLÉS, ÉNKÉP, TESTKÉP

19:00-20:00 Előadás Pozitív Énkép-fejlesztés témában, melyben szó lesz az

ÉNIDEÁL és az ÖNMAGUNKRÓL ALKOTOTT REÁLIS KÉP, azaz az ÖNÉRTÉKELÉS, valamint az ÖNBECSÜLÉS és ÖNBIZALOM erősítésének fontosságáról, lehetőségeiről és eszközeiről. Önbizalom-erősítő gyakorlatokkal is készülök, tehát nem csak előadás lesz:)

A program részletes leírását megtalálod a link alatt, és jelentkezni itt tudsz: https://noionmegvalositas.hu/onismeret-onfejlesztes/onbizalom-noknek-pozitiv-enkep-idealis-testkep/?fbclid=IwAR0uFz1cr1P7KqSJGT8W2nrMVWULG7b9KlxT1uFfXreIEEErdGwCpVqyN9I

Várlak sok szeretettel!


Várlak szeretettel, én, aki 13 évesen még dadogtam és hadartam, az utolsó dolog lett volna vágyaimban, hogy tömegeknek előadjak. 18 évesen már csoportoknak tanítottam, 22 évesen tanítottam és több ezer fős konferencián voltam előadó. Azóta nem csak magyarországon, hanem nemzetközi viszonylatban idegen nyelven is tartok előadásokat. De önbizalmam története nem csak előadói mivoltamban érdekes… a női úton is. Benne gátlásosság, testkép problémák, sőt volt túlsúly is.

 

Aztán terápiás céllal dolgoztam azon, hogy a 6. könyvem borítóján már magam szerepeljek saját fényképpel. A 7. könyvnél ez már természetes volt. 

 

 

A történetemről a programon mesélek, mert igenis lehetséges! Ha nekem sikerült, neked is fog!

Pozsgai Nikoletta


 

Jelentkezni itt is tudsz a programra: 


Kérlek töltsd ki az alábbi űrlapot és válaszlevélben érkezik számodra minden fontos további információ: 

Vezetékneved:*
Keresztneved (ahogyan szólíthatlak):*
E-mail cím címed:*
Számlacímed (céges cím vagy magánszemély esetében postacím):*
Telefonszám, csak adminisztratív szervezési kérdésekben:*
Melyik csomagot kéred?:*Mindent bele csomag Félár, mert megvan a Pozitív Énképfejlesztés Nőknek c. könyv
Könyv rendelés esetén szállítási címed:
Hol hallottál a Női Önbizalom – Pozitív Énképfejlesztő estről?:*
Mi a legnagyobb nehézséged? Miben szeretnél fejlődni ezzel a programmal?:*

 

Ha szeretnéd ezt a könyvet...itt, közvetlenül is meg tudod rendelni.

  E-mail cím:*
  Keresztnév:*
  Vezetéknév:*
  Telefonszámod (a postának adom meg, hogy elérjenek a szállításkor, ha szükséges):*
  Fizetési módok:*Postai utánvét Banki átutalás és postázás Személyesen programon
  Melyik könyvet kéred?:*

  Méh Erő Ébresztő 5500Ft

  Nőiség Ezerszirmú Rózsája 5500Ft

  Az Önmenedzsment Mesternője 4500Ft

  Váltsd Valóra az Életed - könyv 3500Ft

  Váltsd Valóra az Életed - Aktivátor 3000Ft

  A Pénz Boldogít?! Pénzkezelés nőknek 4800Ft

  Pozitív Énképfejlesztés nőknek 4000Ft

   

  Számlacímed:*
  Postacímed vagy szállítási címed:*
  Dedikációt kérsz-e?:
  Megjegyzésed, kérésed:
  Megosztás Facebookon

  Szólj hozzá!