Az élet alfája és omegája: a szerelem!

Az élet alfája és omegája: a szerelem!

Minden a szerelemmel kezdődik

Az anyaság fontos a női teljességünk megélése szempontjából, akár biológiailag válunk anyává, akár az anya szerepeink megélésről van szó. Egy meghatározó állomása, beavatása az életünknek. A gyermekünk avat bennünket édesanyává, de a szerelmünk, tehát a társunkkal megélt szerelem ereje adja az erőt és a lehetőséget a gyermek megfoganásához. Ezért szoktam azt mondani az AranyAsszony tanítások kapcsán,  hogy a szerelem a az a transzformációs erő, ami lehetővé teszi az új élet foganását, az új életünk kibontakozását, az új szerepeink felvételét.

A szerelem transzformációs ereje változást képes hozni és bennünket újabb életciklusba segít, életünknek újabb fejlődési szakaszát nyitva meg előttünk.

Kinél van a szerelem?

Van 4 női minőség, mely leírja a női életutunk optimális fejlődési irányát, meghatározza az egyes életciklusunk tartalmát és fő fókuszát. Ez a négy minőség: a leány, a szerető, az anya és a bölcs öregasszony (banya).

A leányban kezdjük meg életünket. Ez a felfedezés, önmagunk és környezetünk megismerés, a felnövekedés ideje. A szívünk álmait dédelgetjük, a távolik jövőbe képzeljük, tele vagyunk reménnyel, várakozással. Szívünk vágya tiszta és egyértelmű előttünk.

A szerető minőségébe a menstruációval átlépünk, és innentől a másik nem felfedezése, a vele való kapcsolódás az egyik legfontosabb életszakaszi megélésünk. Ekkor éljük meg a legnagyobb lánggal égő szerelmeket és a legnagyobb csalódásokat is. Óriási az intenzitás, a megtapasztalások sora. Ide tartozik a szerelem minden minőségében. Szerelemben, bódulatban, mámorban, önfeledtségben, az egymásban való érték-látásban szerzünk tapasztalatokat, élményeket. A szerető minőségben magában is óriási a változás. Kezdetben öntudatlan, váratlan, nagy intenzitású és nagy kilengésű érzelmeket tapasztalunk meg benne. Ilyenkor a szerető minőségének ereje, a szerelem transzformációs ereje tanít bennünket, ki vagyunk neki szolgáltatva, mert ural bennünket. Ha úgy tetszik kényére kedvére játszik velünk és bennünk.

A szerelem bódulatának színes tapasztalatai elvisznek bennünket oda, hogy képessé válunk az “érett szerelemre”, melyben meg tudjuk élni a szerelem transzformációs erejét, élet-teliséget adó mivoltát, az egymás valóság-látását. Ezt a fajta szerelmet már indukálni is lehet, azaz önmagunk is létrehozhatjuk először a környezetünkben a természettel való kapcsolódásaink során, majd a környezetünkben élő emberekkel kapcsolódva, őket valódi lényükben megcsodálva, elfogadva. A misztikusok szerint az érett szerelem képes odaadó szerelmet fakasztani gyakorlatilag bárkiben. Hogyan? Azzal, hogy a misztikus először önmagában hozza létre a szerelem, az életszerelem állapotát, melybe meghív másokat is és bennük is megindítja az életszerelmes kapcsolódási vágyat…először önmagukkal, majd a világgal.

A szerelem transzformációs erő

A szer-elem, mint az életet uraló és alkotó 5 elem egyike, különleges a többi között. A Föld, a Tűz, a Víz és a Levegő önmagukban alkotó elemekként vesznek részt, de csak az 5. jelenlétében lépnek egymással élet létrehozó, magasabb teremtő funckióba. Az élet létrehozó elemének is hívják ezért a szerelmet. Vele  és általa fogan az új élet. Bennünk nőkben… és általunk az életünkben a gyermek megszületésével és az új szerepeink felvételével (anyaság, apaság).

A szerető minőségének életszakaszi uralma alatt tanuljuk és éljük a szerelmet. Ilyenkor szárnyalunk, tele vagyunk lelkesedéssel, életkedvvel és kreatív energiákkal. Az élet csodálatos és benne minden úgy szép, ahogy van. A szerető ereje a szerelemben gyökerezik, annak mindenen átvivő, akadályt nem ismerő és valódi változást létrehozó  mivoltában!

Szerezd vissza a szerelemben foganó erődet a Szerelem Ünnep tanításaival, gyakorlataival és szertartásával!

Azzal viszont, hogy a szerető életszakaszi tanítását átadja közben bennünk megszülető anyai minőségünknek, kár lenne, ha örökre veszni hagynánk a szerelem lüktető erejét, erőforrását. Bár a nőiségünk kiteljesedésének egy következő állomásához és szakaszához érünk a gyermekünk születésével, a már megélt és megismert korábbi minőségekkel (Leány és Szerető) is érdemes kapcsolódnunk, erejükből merítenünk.

Lineáris, Ciklikus és Spirál fejlődésünk

A Leány-Szerető-Anya-Banya életünkben megélt állomásai lineáris módon egymásra épülnek, egymásból születnek.

Az évkörben, ugyanúgy mint az életünk egészében,  jelen van a 4 minőség, velük ez által állandóan kapcsolatban lehetünk. A 4 minőség ciklikusan kövei egymást minden évben, hiszen minden tél végével megszületik bennünk a leány, minden májussal újjáéled bennünk a szerelem, minden nyáron megérkezünk a teljesség-bőségébe, minden ősszel tapasztaljuk a természet visszahúzódását, a visszatekintést és elengedést.

A lineáris és ciklikus fejlődésünket spirális előrehaladásunk teszi teljessé. Ugyanazokba a minőségekben többször is “belelépünk” és újra és újra tökéletesítjük a 4 minőséggel való kapcsolódásunkat. Amikor álmodozunk akkor a leányban járunk, amikor kimondjuk és megéljük vágyainkat a szeretőben élünk,  amikor megvalósítjuk – életre hívjuk:) terveinket, céljainkat, akkor az anya minőségét gyakoroljuk, amikor visszatekintünk, számvetést végzünk, rendszerezünk a háztartásban és lomtalanítunk vagy másokat tanácsainkkal, életbölcsességünkkel segítünk akkor a banya minőségében vagyunk.

A négy minőségre tekints ezért úgy mint 4 fajta erőforrásra!, 4 olyan kincsre, melyek egymást segítik az életed során és téged segítenek a kiteljesedésedben!

Programok, melyek segítenek a 4 minőség és velük a 4 erőforrásodba való kapcsolódáshoz:

1. Ébreszd magadban újra a Szerető ÉletAdó minőségét, erőforrását május 1-jén a Szerelem Ünnep programjának segítségével! 4 előadást hallgathatsz meg, melyek információs és élményszinten is azt szolgálják, hogy újra kapcsolatod legyen a benned élő “életmaggal”, képes legyél kivirágoztatni önmagad, kiteljesedni és, hogy mindehhez magadhoz vehesd a szükséges legfontosabb életerőt: a szer-elemét! Bővebb információ:

Szerelem Ünnep egész napos május 1-jén>>>

2. Élj újra  a Teremtő Erőddel! Vedd vissza az Életed! Kapcsolódj újra  4 erőforrásoddal, az életed 4 kincsével, a 4 minőséggel!  Egész napos tréning a Teremtő Erő jegyében június 11-én szombaton!

Teremtő Erő szeminárium-tréning Június 11-én!>>>

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!