Álmaid, Örömöd és Vágyaid Forrása

Álmaid, Örömöd és Vágyaid Forrása

Milyen az Értékrendszered?

A vágyak nagyon fontosak az életünkben, mert megmutatják, hogy mélyen legbelül mit szeretnénk. Minden vágy üzen nekünk valamit, rámutat valamire, ami nincs meg nekünk, ami hiányzik az életünkből, pedig fontosnak éreznénk a jelenlétét.

„Most valósággá válik minden édes remény,

Mely ott ég a szívünk rejtekén.

Az élet tárt karokkal vár,

Hogy szép lesz-e, csupán rajtunk áll.”

Antoine de Saint-Exupéry

A vágyakat azonban nem elég beazonosítanunk és megfogalmaznunk, tudnunk kell azt is, hogy mi rejlik a mögöttük, érdemesebb őket kielemezni és megérteni, hogy mi az, ami igazán hiányzik. Amit a vágyad mögött találsz, az lesz az igazi cél. A lényeg, hogy mindig tudd, a vágyad beteljesülése milyen szinten elégít ki téged. Minél magasabb szintű vágyat elégítesz ki, annál hosszabb távú lesz az örömöd és annál könnyebb lesz az előre haladnod az életedben. Tanuld meg szelektálni őket. Ezáltal egyre inkább képes leszel megkülönböztetni a szükséglet alapú vágyakat és az igazi álmokat.

Neked milyen vágyaid vannak?

Gondolj csak bele…

  • 1.        mire van szükséged?
  • 2.        mitől éreznéd jobban magad?
  • 3.        mitől lennél boldogabb, kiegyensúlyozottabb?
  • 4.        mitől lennél magabiztosabb?

A továbblépés érdekében az első és legfontosabb teendőd a személyes jövőképed megalkotása lesz. Mielőtt azonban belekezdenél, van még egy lényeges tényező, amit mindenképpen figyelembe kell venned: ez pedig nem más, mint az értékrended. Az értékek olyan belső mozgatórugók, melyek alapján az életedet irányítod. A viselkedésed, megnyilvánulásaid és minden tetted hátterében egy-egy belső értéked áll. Minél világosabb és letisztultabb az értékrended, annál könnyebb lesz az életcéljaidat megnevezni és azokat megvalósítani. Alapjaiban határozza meg azt, hogy merre és hogyan kormányozod az életed és milyen döntéseket hozol.

Az értékeknek két csoportja van:

VONZÓ- valamilyen vágyott állapot elérése felé terelnek bennünket. Mivel pozitív állapot elérésére ösztönöznek -, vagyis bármilyen sikert is érsz el a vágyott állapot irányában, az megerősítő módon fog rád visszahatni.

ELKERÜLŐ- amelyek bizonyos állapotok elkerülésére sarkallnak. Végig valami rossz jár a fejedben, ami az önbeteljesítő jóslat jelenségének megfelelően előbb-utóbb be is következik, de a minimum mindenképpen az lesz, hogy akadályozni, hátráltatni fogja az előre haladásodat, az életed pozitív irányú előre lendítését.

Az értékeket és a belőlük összeálló sajátos értékrendszert önmagadnak kell megalkotnod, vagy éppen újra alkotnod, mert minden embernek más-más mértékben lesznek bizonyos értékek fontosak az életében.

Az, hogy az életedben mennyire vagy tisztában a pozitív értékeiddel és mennyire tudod azokat megélni, alapvetően befolyásolja, milyennek látod az életedet. Ha az értékeid szerint élsz, akkor jó a közérzeted, lelkesebb és energikusabb vagy.

Tudatos életet élni annyit tesz, hogy tisztában vagyunk az értékeinkkel és azok szerint éljük az életünket. Amennyiben pedig eltérést tapasztalunk, visszakormányozzuk magunkat a helyes útra.

Az Értékek Törvénye

avagy az értékekkel kapcsolatos három legfontosabb szabály:

  • 1.        Ismerned kell az értékeidet,
  • 2.        fontossági sorrendbe kell tudnod állítani őket,
  • 3.        folyamatosan a számodra legfontosabb értékek alapján kell élned ahhoz, hogy kiegyensúlyozott és boldog lehessen az életed!

Óvd az értékeidet! Ha a számodra fontos értékeket elhanyagolod az életedben, akkor az ugyanúgy visszaüt, mintha nem is ismernéd őket, vagy másoké szerint élnéd az életed. Egyszerűen szólva, ha valami olyanra pazarolod az energiádat, ami nem is igazán fontos neked, akkor szétforgácsolod magad. A valóban lényeges dolgokra sem időd, sem energiád nem marad, és pénzed sem fog jutni.

A „Váltsd Valóra az Életed!” elsősorban azért született meg, hogy segítséget nyújtson azt az életminőséget és életérzést megteremteni, amire legbelül vágysz.

A könyvről itt olvashatsz részletesebben: https://noionmegvalositas.hu/valtsd-valora-az-eleted/

A könyvet akár párban is, megtalálod az alábbi kép alatt, (katt a fotóra). Amennyiben nem csak olvasni szeretnéd hanem meg is valósítanád céljaid, terveid, ajánlom figyelmedbe az Aktivátor kötetét is.

váltsdvalóra 2:1

MOST!

A könyveket párban tudod igazán kedvező áron beszerezni.

A bal és jobb féltekés megközelítés megismerése, gyakorlatainak egyénre szabott alkalmazása együttesen fogja a legjobb eredményt hozni! A „Váltsd Valóra az Életed!” elsősorban azért született meg, hogy segítséget nyújtson azt az életminőséget és életérzést megteremteni, amire legbelül vágysz. Fontos üzenete, hogy rajtad múlik, mit szeretnél megélni, mit mersz megtenni és mire hogyan reagálsz. Ha önmagadat választod újra és újra, azzal lehetőséget kapsz arra, hogy legjobb önmagaddá válj, és ezáltal óriási ajándékot nyújthass szeretteidnek, a tágabb környezetednek!

Kívánom, hogy szíved álmai valóra váljanak, és ezzel megvalósíthasd a benned rejlő lehetőségeket, legteljesebb önmagad!

Szeretettel:

Pozsgai Nikoletta

kineziológus, életvezetési tanácsadó

a könyv szerzője

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!