Advent Második Hete: Igazság(osság) és Őszinteség

Advent Második Hete: Igazság(osság) és Őszinteség

Elérkezett Advent második hete és ezzel egy újabb lehetőség Önmagunkkal való szembenézésre. 
A hét témája az igazság(osság) és ezzel együtt az őszinteség. Az őszinteség alatt most elsősorban önmagunkkal való kíméletlen őszinteségre gondolok, arra a tiszta tükörre, amelybe olykor igazán nehéz belenézni. Őszintének lenni annyit tesz, hogy (be)ismerjük a kendőzetlen igazságot önmagunk számára és ezt hajlandóak vagyunk szégyenkezés és kényszerítő elvárások nélkül elfogadni, elfogadtatni másokkal.

Nem állítom, hogy minden pillanatban a jégszilánk-őszinteség a célravezető, sokkal inkább az én-közlésekben megfogalmazott, a saját belső világunk megosztásáról szóló megközelítés. Gyakran környezetünkkel szemben a legnehezebb őszintének mégsem sértőnek, bántónak lenni. A titok nyitja nem abban rejlik, hogy hamisat, igaztalant mondunk, hanem abban, HOGYAN kommunikáljuk a SZEMÉLYES IGAZSÁGUNKAT. Különösen, hogy az igazság egy nagyon megfoghatatlan, relatív és kifejezetten szubjektív fogalom. Mindenkinek van igazsága, mindenkinek igaza van…a maga szempontjából szemlélve. Éppen ezért az igazság mint olyan nem lehet axióma szerinti kiindulópontAz őszinteség ellenben igenis lehet. Amit őszintén mondasz az akkor és ott igaz. Amikor szívedhez-hűen megfogalmazod érzéseidet, gondolataidat azok igazak lesznek. Ennek okán érezzük sokszor megbántva magunkat, ha kifejezzük legféltettebb – legigazabb – érzéseinket, vágyainkat vagy éppen álmainkat. Valami olyat osztunk meg, ami becses a számunkra – magunkból mutatunk meg egy tiszta darabot, és csak reméljük, hogy társunk, környezetünk értékeli ezt az ajándékot! De talán pont a szívünk-lelkünk mélyéről kibányászott kincs az egyik legnagyobb érték, amit adhatunk – magunkból egy rész, ami kendőzetlenül, mi magunk! Ebből viszont az következik, hogy az igazi őszinteséggel együtt kell járjon a tolerancia is. Tolerálnunk és tiszta szívből el kell fogadnunk a másik embert – a maga teljes-rész-vélt vagy valós igazságával együtt, mindegy, hogy mennyire érezzük mi igaznak azt, amit ő állít…az ő lénye szerint neki is igaza van. nem érdemes belemenni az igazság körül folytatott vitákba, vallás és állás(pont) háborúkba….legyen mindenkinek hite szerint!

Az őszinteség és a lelki-ismeret rokon. Aki igazán őszinte tud lenni önmagához és másokhoz, annak tiszta a lelki-ismerete….hisz ismeri a lelkét!…aki pedig ismeri a lelkét csak az képes hű és igaz maradni saját magához, az Igaz Énjéhez!

Aki igazán őszinte tud magához lenni, az képes követni az Igaz Én szavát, nincsenek önmaga vagy mások elől rejtegetnivalói… Így az egyén képes meglátni a teljességet, hisz az őszinteséggel mindent képesek vagyunk meglátni…(előbb-utóbb:) A teljesség pedig egyenlő a bőséggel. Igaz bőségben pedig csak az fog tudni élni, aki minden tekintetben kiteljesedett-igaz önmagához!

https://www.facebook.com/everness/videos/871300033047743/

A hétre szóló gyakorlat:

1. Nézd meg a listádat a múlt hétről, amiben megfogalmaztad a nehézségeidet és dilemmáidat. Ha akkor nem írtad össze még nem késő!:) (A gyakorlat leírását és az első héthez itt találod>>>)

Azokon a területeken szokott nehézségünk adódni, ami kihívást tartogat. Nézd meg most a gyűjteményedet egy más szemmel, az őszinteség szemével.. ha igazán őszinte és hű vagy a szívedhez, miért nehéz számodra az a terület? Mi jelenti valóban a dilemmát? menj egészen a mélyére, nézz szembe gyengeségeiddel, hiányosságaiddal és dönts úgy, hogy elfogadod őket mint hozzád tartozó részeket. A befogadás fél siker. A hét szombatján lévő Luca nap jelentése a néphiedelem szerint: A sötétségen keresztül látod meg a fényt!

2. Az előzőnél gyakorlatiasabb feladathoz egy nagyobbacska tükörre lesz szükséged és pár nyugodt percre, amikor el tudsz mélyedni önmagadban. Nincs más tennivalód mint szembenézni önmagaddal… csak figyeld meg úgy igazán az arcodat, a tekintetedet. Kérdezd meg magadtól, hogy boldog vagy-e… ha nem,akkor mi tenne boldoggá, mi hiányzik. Aztán írd le a válaszokat és szedd össze mit tehetnél a megvalósításukért. Ha kell írj akciótervet a  jövő évre!

***

Kiegészítés számmisztikát kedvelőknek:

Számmisztikailag Advent első hetének erénye az intuíció a 2-es számhoz tartozik és erre épül a második hét igazsága, a 8-as (ami a karma száma, a végtelen (igazság és jelenvalóság, a bőség és teljesség száma is!. Kifejezetten érdekes, hogy a Tarot-ban a 2-es és  a 8-as szám is a női ösvény száma és kártyalapja, a főpapnő és az igazságosság/igazságszolgáltatás kártyája…

***

A Fény Születése valójában a Fény Szülése

A Decemberi fényváró napok alakuljanak át a fénnyel való megfoganás és a fény megteremtésének/megszülésének napjaivá. 

Hiszen mi magunk vagyok azok, akik a szeretet erejével átalakíthatjuk személyes mátrixunkat, méghozzá szívünk valósága szerinti élet valósággá. 

Legyen a karácsony szeretet-varázslás. 

Addig is készülj, segítsen minden mi körülvesz!

„Minden negativitás a félelemből születik…De nincsen olyan félelem, amit a szeretet ne oldana fel…Ha szeretnénk kilépni a félelemből, akkor a megoldás
nem a harc, hanem az, hogy kicseréljük szeretetre.” Marianne Williamson Visszatérés a szeretethez c. könyve

 


S ha szívesen ajánlod barátaidnak ezt a cikksorozatot, tartsatok együtt az Adventi folyamatban!

Küldd el neki bátran ezt a linket és ő is követheti a folyamatot!

Az Advent időszaka – a fény születésére várva 1. rész>>>


MIT IS JELENT A FÉNY SZÜLETÉSE BENNÜNK? 


Minden évben eljön december 21, amikor az évkörön a téli napfordulóval átfordul a természeti idő kereke. Fény ünnepnek hívták ezt korábban a kereszténység előtt és a korakereszténység idejében is. Később a karácsonyi Szent Este megnevezésével december 24-re került a fény ünnepe, de az évkörön ma is a napfordulóhoz kötjük azt.
Töltődj fel, erősödj meg az összerendezettségben, érkezz meg a békébe, hogy összerendező erővé lehess a környezetedben. Olyan ez mintha fáklyává válnál a sötétségben.
papnői énLégy fáklya és gyújts meg a környezetedben élők szívének lángját!

Várunk az együtt-ben december 21-én a fény-ünnepi esténken. Előadás a női és férfi boldogság útjáról, melynek áldott születendő gyümölcse a Fény Fia, a Fény Gyermeke. Az előadást meditáció és Fény-Spirál szertartás követi.


ÚJJÁSZÜLETÉS SZARVASANYÁVAL – TÉLI NAPFRODULÓS FÉNYÜNNEP

2019. december 21. szombat 18:00-21:00

A program 18:00-22:00 óra között kerül megrendezésre  Budapesten a Grál házban, 1073 Erzsébet krt. 58.
Részletes leírást itt találsz a fényünnepi programról>>>


Gazdag információanyagú előadás az Őskarácsony ünnepről és Újjászületés FénySzertartás december 21-én, ami összerendez, gyógyít, feltölt, gazdagít, megerősít. A téli napforduló újjászületés ünnepét a fényt a szarvai között elhozó ősi IstenAnyával, a SzarvasAnyával kapcsolódva töltjük.
A női őserő megújít, gyógyír a megfáradt léleknek, utat mutat az eltévedt életút-vándornak. Találj haza! Szüless Újjá! Éld, akinek születtél lenni.
Az est előadással indul, melyet Pozsgai Nikoletta tart a SzarvasAnya az Ősiségben címmel:
A 20 éves gyűjtőmunka, az egyetemes örök női bölcsesség, a Kárpátbölcső és a Boldogasszony-kultuszunk tudáskincséből az AranyAsszony Tradíció tanításai mentén adja az izgalmas, “ezt máshol még biztos nem hallottad” előadás anyagát. A leletanyagok képi illusztrációi – saját kutatómunka során készültek, erős alátámasztás, mely segítségével végigkövetheted és megértheted a szakràlis magyarság égi rendjét. Az előadás után az újjászületés-fényszertartás segít elmélyülnöd, belső csendedbe, lelki békédbe érkezned.


Mi áll a fény ünnep hátterében? 


Minden évben eljön december 21, amikor az évkörön a téli napfordulóval átfordul a természeti idő kereke. Fény ünnepnek hívták ezt korábban a kereszténység előtt és a korakereszténység idejében is. Később a karácsonyi Szent Este megnevezésével december 24-re került a fény ünnepe, de az évkörön ma is a napfordulóhoz kötjük azt.

 • Felmerül a kérdés, hogy miképpen és főleg mit is ünnepeltek eleink az ősiségben?
 • Van-e közös pont úgymond őskarácsony ünnepek, a kerecsen és a karácsony között?
 • Miért is tartja magyarságunk Szülő Boldogasszony ünnepének december 21-ét?
 • Mi köze van mindennek a Szarvashoz, méghozzá a Csodaszarvasunkhoz?
 • Miért ilyen erős a magyarság női őserőben való gyökerezése?
 • Miképpen feledtették ezt el velünk az évezredek, s főként miképpen kapcsolódhatunk újra vissza e tápláló, megtartó, megújító erőhöz?

Ilyen izgalmas kérdések megválaszolása az idei előadás egyik célja.
Várlak szeretettel személyesen is!

Szeretettel és fénnyel,

 Pozsgai Nikoletta

 kineziológus, életmód-tanácsadó és terapeuta

 személyiség integrációs tréner

 női önmegvalósítás specialista

Megosztás Facebookon

“Advent Második Hete: Igazság(osság) és Őszinteség” bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Igen, karácsony közeledtével talán nem árt tisztába tenni, hogy mi is az az őszinteség.
  Én egy nagyon bölcs embertől hallottam azt, hogy: „Az őszinteség önmagunkról szól.”
  Ezt a legtöbben nem tudják. Akkor vagy őszinte, ha magadról árulsz el valamit (magadnak vagy másnak). Ha a másikról nyilatkozol, akkor nem őszinte vagy, csak véleményt mondasz – és a vélemény szinte mindig szubjektív. A másikkal kapcsolatban is lehetsz őszinte, de leginkább akkor, ha kérdezik a véleményedet. (Ezt persze nem szoktuk megtenni, mert nem akarjuk hallani a másik álláspontját.)
  Ma egyfajta „véleménydiktatúrában” élünk. Bekapcsoljuk a tévét, és nem konkrét eseményekről értesülünk, hanem arról, hogy kinek mi a véleménye. Állandóan szakértőket hívnak mindenhova, mindig véleményeket KELL hallgatni. Az ismerőseink is folyton a véleményükkel traktálnak, kéretlenül is. (Ez persze hajlam, alkat kérdése.)
  Mindenkinek jobb lenne, ha gyakrabban alkalmaznánk az „én-közlést”. „Én olyan vagyok, hogy…” „Én úgy érzem…” „Én úgy gondolom…” „Én ezt úgy szoktam csinálni…” „Nekem ez így esik…” Ez lenne az igazi őszinteség.
  Bocs a sok szövegért, csak igyekeztem mindent megfogalmazni, ami eszembe jutott a téma kapcsán.

  Válasz
 2. Kedves Móni!
  Köszönöm ismét hasznos meglátásaidat és soraidat!
  Igen az őszinteség önmagunkról kell szóljon elsősorban… mert ha magunkhoz nem vagyunk őszinték, hogy várhatjuk el, hogy mások meghallják és elfogadják véleményünket?
  Ha nincs igaz szív az őszinte vélemény mögött – nincs hitelesség sem.
  Én-közlés kapcsán… szerintem csak ez az egy közlési forma és kommunikációs forma lehet szereteten és kölcsönös megértésen-elfogadáson alapuló!
  Egy kikivánkozó én-közlés:
  Ismét ihletett állapotba kerültem, mint oly gyakran amikor írsz nekem és értő véleményedet fogalmazod meg! A hozzászólásodat olvasva szárnyakat kapok…. köszönöm az odafigyelést és a blogom nyomonkövetését!

  Válasz
 3. Szia!
  Nagyon tetszik, ahogy a női témához adoptáltad az advent kérdéseit, sőt a kezdeményezés is szuper 🙂
  Női önmegvalósítás, hiszen a nőknek annyi évszázadon át kellett meghúzni magukat.
  Kellene férfi önmegvalósítást is, csak nem tudom őket hogy lehetne megtalálni ezzel!
  Van Ötleted?
  Baráti üdvözlettel:
  Péter

  Válasz
 4. Sziasztok!
  Ez nagyon érdekes, amit a tarotról írtál…. nekem abban a hétben pont ezek a kártyák jöttek elő!
  Mondjuk én egy ideje már kommunikálok az angyalokkal, csak mostanság türelmetlen vagyok. Tudom, mit akarok, hol és kivel. Mármint… párkapcsolat… Csak nem tudom, lehet, hogy ehhez idő kell.
  De mit mondotok?
  Lehet-e jelnek, vagy megjelölésnek venni azt, ha egy bizonyos személy és társaságával való találkozáskor balesetet szenvedsz (ami azóta is néha visszatér, pl. nyakbecsípődés formájában), rámoccansz az emberre, de nem érkezik válasz…. két év elmúlik, addig te először szenvedsz, nagyon, majd amikor megelégelted, és rendbetetted magad, az illető visszatér az életedbe? Úgy, hogy ha nem nyersz egy játékon belépőt a fesztiválra sosem láttad volna újra?
  S akkor már bizton állítod, hogy Ő az?
  Mit mondotok?
  Csilla

  Válasz
 5. Üdvözletem!
  Érdeklődöm, hogy asztrológiai kérdésekben is tud-e segíteni kedves Nikoletta? Vagy tud-e ajánlani valakit aki pár mondatban tudná elemezni a közelgő 2012.12 21-i Yod aspektust?
  Köszönöm.
  Edit

  Válasz

Szólj hozzá!