Advent Harmadik hete: Belső erő

Advent Harmadik hete: Belső erő
női önmegvalósítás, női coaching
Advent harmadik hetében a belső erő megtalálása és aktivizálása a nemes feladatunk. A belső erő elsősorban az önmagunkba vetett hitet értem, azt a hitet, mely belülről fűt, motivál és lelkesít, egyfajta motorja az életünknek. Másod sorban a belső erő az a velünk született lelki erő, amely a kitartásunkat adja, az erőt a kihívást jelentő helyzetetek megoldására.

A hét napjait szánd ezért arra, hogy kapcsolatba lépsz a belső bölcsességeddel és őszintén éld meg minden pillanatodat  (az Advent első két hetében tudatosítottak alapján) és figyeld meg a különböző helyzetekben benned keletkező érzéseket. A negatív érzések eluralkodása a belső erő gyengeségét jelzi. A cél, hogy képes legyél a benned életre kelő  érzéseket észrevenni, megfogalmazni és megélni úgy, hogy azokat kontrollálni is tudod.

Véletlenül sem az a cél, hogy az érzéseidet elnyomd. E helyett az érzelmeink tudatosítása után azok rövid idejű intenzív megélése után el tudd dönteni, hogy akarod-e annak az érzésnek-érzelemnek a további jelenlétét!

A hétre szóló gyakorlatok:

1. Figyeld magad nap-mint nap és tudatosítsd a benned keletkező érzelmeket. Igyekezz utánajárni, hogy mi vagy ki váltotta ki annak az érzelemnek a létrejöttét. Azaz keresd meg az indítékot, a kiváltó okot! Ne keseredj el, ha ez nem sikerül elsőre, vagy pár nap alatt… ha naponta 2-3-szor sikerül tudatosítanod a benned lezajló folyamatot már gratulálhatsz magadnak!

2. Ha megvan az indító ok, akkor képes leszel döntést hozni, hogy a kiváltó ok érdemes-e arra, hogy az adott pl. negatív érzelemhullámba belemenj, annak át add magad. Tudd, hogy dönthetsz másképp is. Az életed megélése és így az érzelmeid megélése rajtad múlik! Te döntöd el, hogy érzelmi hullámvasúton utazol vagy kiegyensúlyozott leszel! Gyakorlatképpen az érzelem tudatosítása után keress egy másik érzelmet és menj bele tudatosan abba az érzésbe. Például ha dühös vagy valakire és felmegy a pumpa és legszívesebben kitörnél, kiabálnál, de nem teheted meg a munkahelyeden, utcán… akkor először keresd meg mi váltotta ki, majd dönts úgy, hogy a düh érzése mivel jelenleg nem megélhető cseréld le… például az örömteli szabadság érzésére. Ezt úgy érheted el, hogy első lépésként megbocsátod az okozónak (lehetsz te magad is!), hogy téged feldühített… köszönd meg, hogy egy ilyen aktívan megtapasztalható erős érzést képes volt(ál) kiváltani. Majd mély kilégzések közepette, egyszerűen koncentrálj egy számodra örömöt adó múltbeli helyzetre, megtapasztalásra… ha nem megy a váltás elsőre, képzeld el az illető személyt (aki a kiváltó volt) ahogy elmosolyodik és kineveti magát… vagy ahogy a megöleli a szeretteit… valami olyat képzelj el, ami az ellentéte az adott helyzetnek!!! Végül szánd a következő perceket csak magadra, már ne foglalkozz a másikkal, vagy a kiváltó helyzettel… csak éld meg gondolatban-érzelmekben a felidézett pozitív élményedet!

Ha már egyszer sikerül kihoznod magad egy erőteljes érzelmi hullámból rengeteget fog erősödni a belső erőd és tudatosságod!

***A hét üzenete videóban:

Kattints erre a linkre és már nézheted is a harmadik heti videót:https://www.facebook.com/everness/videos/875927729251640

NEKED hogy ment?

Szívesen veszem a személyes történeteiteket, melyek során a fenti feladatokkal igyekeztek megbirkózni a belső érzelmeitekkel!

***

Utóirat:

A belső erődet növelheted ha számodra örömöt és felszabadult életérést hozó igazi szenvedéllyel végzett tevékenységeket végzel! Az öröm és a szenvedély ereje a legjobb érzelmi alapú energiaforrás…. töltsd fel magad minél többször!

ÖRÖMRE FEL! … ha most nincs sok öröm az életedben, komolyan gondolkozz el, mit csinálsz rosszul…nem kell hogy így legyen!  Ha más nem, okozz örömöt  valaki másnak a környezeteben naponta legalább egyszer…garantáltan visszaszáll rád is!

Ha a Belső Erő és az Öröm kapcsolatáról szeretnél tovább  olvasni ez egy jó folytatás:

Belső Erő 1.rész A belső erő állandósítja az örömteli életet>>

MIT IS JELENT A FÉNY SZÜLETÉSE BENNÜNK? 
papnői én
Minden évben eljön december 21, amikor az évkörön a téli napfordulóval átfordul a természeti idő kereke. Fény ünnepnek hívták ezt korábban a kereszténység előtt és a korakereszténység idejében is. Később a karácsonyi Szent Este megnevezésével december 24-re került a fény ünnepe, de az évkörön ma is a napfordulóhoz kötjük azt. Töltődj fel, erősödj meg az összerendezettségben, érkezz meg a békébe, hogy összerendező erővé lehess a környezetedben. Olyan ez mintha fáklyává válnál a sötétségben. Légy fáklya és gyújts meg a környezetedben élők szívének lángját! TÉLI NAPFRODULÓS FÉNYÜNNEP idén a Tűz Rózsája, a bennünk lévő árnyék feloldása és fénnyé tétele, a belső újjászületés jegyében lesz:

2023. december 21. 19:00

ONLINE * VISSZANÉZHETŐ Részletes leírást itt találsz a fényünnepi programról>>>
Mi áll a fény ünnep hátterében? 
Minden évben eljön december 21, amikor az évkörön a téli napfordulóval átfordul a természeti idő kereke. Fény ünnepnek hívták ezt korábban a kereszténység előtt és a korakereszténység idejében is. Később a karácsonyi Szent Este megnevezésével december 24-re került a fény ünnepe, de az évkörön ma is a napfordulóhoz kötjük azt.
 • advent és a karácsonyi ünnepkör a belső fény megszületésének ideje
 • ehhez a befelé figyelés, számvetés idejét érdemes megélni és tudatosan készülni a belső újjászületésre

Várlak Szeretettel, 

 Pozsgai Nikoletta

 kineziológus, életmód-tanácsadó és terapeuta

 személyiség integrációs tréner

 női önmegvalósítás specialista

Megosztás Facebookon

“Advent Harmadik hete: Belső erő” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Kedves Nikolett!
  nagyon jó olvasni amiről írsz,az önbizalom növeléséről.Az a bajom,hogy egyáltalán nem tudok belemenni a saját érzelmimbe,azokat így nem is tudom átélni.Nem érzem .nem vagyok tisztába mik azok amik örömet okoznak,mik a szükségleteim ,vágyaim ,igényeim.Így nem is tud átjárni az öröm és a szenvedély ereje.Ami nekem is új érzelmi energiaforrás lenne……Ezek az érzelmi blokkok…..HOL van a megoldás???

  Válasz
 2. Kedves Nikol!
  Nekem ezek a belső erő gyakorlatok kapóra jöttek és segítettek feloldani egy mai lelki konfliktust . Ha a negatív érzésektől sikerül megszabadulni, a helyét
  át tudja venni az öröm érzése.
  Ezt gyakorolni kell, de előbb-utóbb menni fog.

  Válasz
 3. Kedves Zsuzsi,
  Az érzelmi blokkok fontosak és oldandók. Erre sok jó módszer van, engedd meg, hogy hármat a figyelmedbe ajánljak:
  1. Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia http://www.kineziologiakezeles.hu
  2. Személyiség Integrációs Állítások (egyéni és csoportos formái) http://www.szemelyisegintegracio.hu
  3. Szinkron tanfolyam I-VI. szintjei jelen-generáció-inkarnációk érzelmi blokkjainak felismerésére és oldására. http://www.gralhaz.hu
  De bármilyen irányban is indulsz el, az érzelmi blokkokat komolyan kell venni, mert valóban megakadályozzák, hogy egészséges életet élj, méghozzá értékelve az élet kínálta lehetőségeket, jó dolgokat.
  Tehát a megoldás Benned van, a saját hátteredben – saját információs meződben – annak különböző idősíkokról származó mintáiban.
  Jó megOLDást hozzájuk! Kihívást jelentő folyamatos életfeladat, egyre több rálátással önMAGadra.
  Szeretettel:
  Nikol

  Válasz
 4. Kedves Nikol!
  Itt fent a példád a düh, amit azért cserél le az illető, mert “jelenleg nem megélhető”. Te mit javasolsz, ha az adott érzés “jelenleg megélhető” lenne?
  Negatív érzés megélését-kiélését javaslod-e, és ha igen, hogyan?

  Válasz

Szólj hozzá!