A Sikeres Nők Titkai 2.

A Sikeres Nők Titkai 2.

Február elején egy sorozatot kezdtem a sikeres emberekről és már akkor ígértem, hogy a sorozatnak párja is lesz, méghozzá egy a sikeres nőkről szóló párja! Hiszen a Női Önmegvalósítás Blog olvasói elsősorban nők és mint nők is szeretnének sikeresek lenni, ezért csokorba-gyűjtöttem a Sikeres Nők Titkait!

Milyen a sikeres nő vagy mitől lehet sikeres egy nő?

Ha sztereotípiákban gondolkodunk akkor a sikeres nőről többnyire egy a munkájába sikeres, keményebb, talán férfias nőtípus jut a legtöbbek eszében.

Összegyűjtöttem 7 olyan jellemzőt, ami ránk nőkre inkább jellemző mint férfitársainkra:


1. Empátia
2. Jó szervezőkészség
3. Többfelé figyelés és párhuzamos cselekvések végzésének képessége
4. Könnyebb kapcsolatteremtő képesség
5. Csapatjátékos hozzáállás
6. Változástűrés
7. Jó válságmenedzsment
1. Empatikusabban nézzük a világot
Ha a főnöködnek hetek óta rossz kedve van, vagy egy munkatársnődet épp elhagyta a párja, te biztos, hogy szakítasz rá időt, és elbeszélgetsz velük. Miért? Mert a nőket minden érdekli, és könnyen beleélik magukat mások helyzetébe. Annak örülnének a legjobban, ha minden körülöttük lévő ember boldog és kiegyensúlyozott lenne. Hiszen tisztában vannak vele, hogy e nélkül nem lehet eredményeket elérni.
2. Született szervezők vagyunk
Épp indulsz haza a munkából, még csevegsz egy keveset a portással, odaérsz zárás előtt a boltba, és bevásárolsz. Hiszen este vacsoravendégeket vársz, de előtte még váltanál néhány szót a pároddal. Egyedül a nők képesek arra, hogy minden idejüket és energiájukat tökéletesen kihasználják és beosszák. Ahogy egy nagycsaládot könnyen menedzselnek, a munkában is kitűnő szervezők.
3. Könnyen létesítünk kapcsolatot
Szívesen beszélgetsz akár lényegtelen dolgokról is a kollégáiddal? A nők – ellentétben a férfiakkal – nem akarják azonnal megtudni a másikról, hogy milyen pozíciót tölt be a cégnél, és mekkora hatalommal bír. Őket elsősorban a belső értékek izgatják, vagy egyszerűen csak meg akarják ismerni a másikat.
4. Csapatjátékban nincs jobb nálunk
A férfiak általában magányos harcosok, a nők viszont szeretnek csapatban dolgozni, és ritkán versenyeznek egymással. Fontosabb számukra hogy mindenkivel jól megértsék magukat. Felmérések szerint munkaidő alatt a férfiak hatvan százaléka elsősorban azon fáradozik, hogy javítsa helyzetét a cégen belül, a nőket viszont nem hozza lázba egy magasabb pozíció, egy külön iroda vagy egy céges autó. Sokkal inkább barátságos légkörre vágynak.
5. Több dologra is tudunk figyelni
Mialatt iszogatod a kávédat, átnézed a postát, és közben még telefonon is elintézed, ami éppen aktuális. Ezt a jellegzetes női képességet ma multi-taskingnak nevezik, és ennek köszönhetően egyszerre több munkát tudunk elvégezni, mint a férfiak.
6. Szeretjük a változásokat
Mindenre, ami változás, javulás és fejlődés, nyitottak vagyunk. A férfiak ezzel szemben szeretik a megszokott, jól ismert dolgokat, tevékenységeket, és nem is változtatnak egészen addig, amíg nem szükséges. Ezért van például az, hogy a párkapcsolatoknak legtöbbször a nő vet véget, még akkor is, ha már mindketten tudják, nincs értelme tovább együtt lenniük. A nők ezt a változ(tat)ási kényszerüket, törekvésüket a fejlődésre a munkában is kiélik.

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!