A Sikeres Céltervezés lépései

A Sikeres Céltervezés lépései

Hogyan tervezzünk jól

A tervezés képes feloldani a hatalmas távolságot a célod és a valóság között, a terv lesz az összekötő kapocs a vágyott dolgok és a mostani élethelyzeted, érzéseid, megéléseid között. Tulajdonképpen a tervezés folyamatával tudod elhozni a jelenbe a vágyott tárgyat, állapotot. Mivel az elme konkrét utasításokat és hozzá ütemtervet kap, jó beosztott módjára és neki is lát a munkának.

A céltervezés lelke: minél jobban és konkrétabban határozd meg a célodat, a célod és a jelen állapotod közötti utat, valamint a célodig vezető utad feladategységekre lebontva, annál könnyedebben és hatékonyabban fogsz tudni haladni a kitűzött irányban!

Az elménk sajátossága, hogy addig nem nyugszik, míg a benne raktározott célkitűzéseket végre nem hajtja.

A jó terv határidős álomként fog funkcionálni, általa képessé teheted magad a soron következő teendő elvégzésére, végső soron a cél elérésére. Ezért nem mindegy, min gondolkodunk nap, mint nap, mert a negatív programot is ugyanúgy törekszik majd végrehajtani. Ha valaminek a hiányára koncentrálsz, akkor addig mesterkedik, mígnem a hiány kellős közepén találod magad megint

„Nem az számít, honnan indulsz, hanem az,

hogy milyen döntéseket hozol arról, hogy hová akarsz végül eljutni.”

Anthony Robbins

Gondolj olyan dolgokat, melyeket valóban szeretnél megtapasztalni az életedben. A gondolathoz társíts érzelmeket, érzéseket, azaz éld bele magad a vágyott helyzetbe, mintha már meglenne, mintha már megélnéd a jelenben.

A tervezés folyamata pont erre való, az elméd számára közel hozod, elérhetővé teszed a vágyott célt. Másra nincs is szüksége: megkapta az utasítást, tehát tudni fogja a dolgát. A tervezés lényege a vágy jelenbe emelése.

Haladj a terved részletezésében a heti teendők beosztásával. Az elméd számára a jelen létezik csupán. Ha valamilyen célt számára felfoghatatlan távolságba helyezel az idősíkon, azt mindig a jövőhöz fogja kötni, és egyre csak tolja maga előtt a megvalósítást.

„A jó terv határidős álom!”

Most kezdődik a tulajdonképpeni tervezési munka. A célod megfogalmazása csak az alapozás volt, a tervezés fázisában kell meghatároznod az álmodhoz vezető utat! Elég mindig a következő két lépést tudnod ahová lépni fogsz.

A céltudatos gondolkodás és célorientált cselekvés esetén az élet berendezi számunkra a megfelelő lépéskombinációkat és körülményeket. Ez egyfajta tudatos programozás alapján működik, mely már bizonyított, és a jelenséget „önbeteljesítő jóslat” névre vagy a „Vonzás Törvénye” működése elvén kereszteltek el.

Ne szabj magadnak korlátokat, bármilyen apróságnak is tűnik, hiszen minden út egy első lépéssel kezdődik!

A céltervezés 7 alaplépését követve az álmaid valóban elkezdenek megvalósulni!

 • 1.        A számodra most legfontosabb célokat írd fel a lap tetejére.
 • Válassz olyanokat, melyek igazán tükrözik az álmaidat…
 • 2.        Ezek közül válaszd ki azt a célt, amelyiket reálisan elérhetőnek tartasz belátható időtartam alatt.
 • Ha kell, egyszerűsítsd le és konkretizáld a célodat.
 • 3.       Szabj a célod megvalósítására egy határidőt.
 • Enélkül semmi nem fog motiválni és nem fogsz tudni igazán elköteleződni a célod eléréséért!
 • 4.        Végezz SWOT analízist a célodra vonatkoztatva.
 • 5.    Következő lépésben bontsd a nagy célodat három kisebb célra, majd alcélonként legalább 3 megfogalmazott feladatra.
 • A három feladat elvégzésével elérd a három kisebb célodat.
 • 6.        Egy „két lépéses” nagy lépés következik a határidőzött és feladatokra bontott alcélokért!
 • 7.        Az alcélod eléréséhez szükséges első feladat végrehajtását kezdd el még ma!

Ez lehet akármilyen pici apró tett. Lehet, hogy képeket fogsz keresni az álmod vizuális megjelenítéséhez.

A siker mindig sok egymás után megtett apró lépésből áll!

A „Váltsd Valóra az Életed!” elsősorban azért született meg, hogy segítséget nyújtson azt az életminőséget és életérzést megteremteni, amire legbelül vágysz.

A könyvről itt olvashatsz részletesebben: https://noionmegvalositas.hu/valtsd-valora-az-eleted/

A könyvet akár párban is, megtalálod az alábbi kép alatt, (katt a fotóra). Amennyiben nem csak olvasni szeretnéd hanem meg is valósítanád céljaid, terveid, ajánlom figyelmedbe az Aktivátor kötetét is.

váltsdvalóra 2:1

MOST!

A könyveket párban tudod igazán kedvező áron beszerezni.

A bal és jobb féltekés megközelítés megismerése, gyakorlatainak egyénre szabott alkalmazása együttesen fogja a legjobb eredményt hozni! A „Váltsd Valóra az Életed!” elsősorban azért született meg, hogy segítséget nyújtson azt az életminőséget és életérzést megteremteni, amire legbelül vágysz. Fontos üzenete, hogy rajtad múlik, mit szeretnél megélni, mit mersz megtenni és mire hogyan reagálsz. Ha önmagadat választod újra és újra, azzal lehetőséget kapsz arra, hogy legjobb önmagaddá válj, és ezáltal óriási ajándékot nyújthass szeretteidnek, a tágabb környezetednek!

Kívánom, hogy szíved álmai valóra váljanak, és ezzel megvalósíthasd a benned rejlő lehetőségeket, legteljesebb önmagad!

Szeretettel:

Pozsgai Nikoletta

kineziológus, életvezetési tanácsadó

a könyv szerzője

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!