A Női Életstratégia és Önmenedzsment

A Női Életstratégia és Önmenedzsment

A Női Életstratégia és Önmenedzsment

 

Azt írtam a könyv elején, hogy az önmenedzsment egyfajta életstratégia. De mit is jelent ez a szó és miért kell a nőknek külön női életstratégiát megfogalmazniuk önmaguk számára?

 

női életstratégia

Az életstratégia az életed egészét illetően kialakított hit-és szemléletrendszer, mely alapján meghozod döntéseidet és megéled az életedet. Egyfajta keretrendszer, ami az egész életedre kihat, alapot biztosít a fő irányvonalak kijelöléséhez minden életszakaszban és élethelyzetben. Fontos tudnod, hogy valamilyen életstratégiája mindenkinek van, hiszen mindannyian egy meghatározhatatlannak tűnő belső rendszer alapján éljük az életünket. A kérdés inkább ezért az, hogy a meglévő és az eddigi élettapasztalatod alapján kialakított belső – nem megnevezett részekből álló – életstratégiád mennyire hatékony és mennyire segít vagy éppen mennyire hátráltat téged.

 

Az életstratégia tartalmazza:

 1. az életünkhöz való hozzáállásunkat,
 2. az életvezetésünk fő jellemzőit,
 3. az életszervezésünk fő fókuszait, prioritásait,
 4. a magánéleti és szakmai válsághelyzetek egyéni kezelési jellemzőit,
 5. az egyén számára legjobban működő stratégiákat, megoldási módozatokat, alternatívákat,
 6. az egyéni egészség megőrzési alternatívákat, működő stressz kezelési mechanizmusokat,
 7. az egyénre jellemző önmotivációs eszközöket
 8. figyelembe veszi a női sajátosságokat
 9. a női prioritásokat is pl. gyerek és család vágy és az e miatti munka világból való kiesésre való felkészülés.
 10. a nőiségünkből fakadó életszakaszokat (egyedülálló aktív, házas, gyermekes, felszabadult és újra aktív) és az életszerepeknek (leány, anya, feleség, nagyanya) megfelelő jellemzőket is és a kihívásokra adható egyéni válaszlehetőségeket is.

 

Az önmenedzsment tulajdonképpen egy olyan eredményes életszervezés, mely a céljaid érdekében az elérhető erőforrások optimális felhasználása mellett sikerhez és elégedett életélményhez vezet, miközben érvényesíted az érdekeidet, értékeidet is.

 

Ezek alapján, és ezeket szem előtt tartva sikeres önmenedzsment összetevői az alábbiak lesznek:

A Női Önmenedzsment Pillérei:

 1. hatékony életszervezés
 • Időgazdálkodás: Te határozod meg, mennyi pénzed van és mire költöd, ugyanígy Te határozod meg azt is, mennyi időd van és mivel töltöd.
 • Pénzgazdálkodás: Az önmenedzsment területének második alap pillére a személyes pénzmenedzsment. A cél az anyagiak rendbetétele lesz, először a fejedben, aztán a háztartásodban is, hogy a teljes bőség és jól-lét megélését elő tudjuk segíteni.
 • Anyagi függetlenség kialakítása: A biztonságról gondolkodva én úgy gondolkodom, hogy alapvető az érzelmi biztonságérzetem fenntartása és mindemellett az anyagi biztonságom megteremtése. Utóbbi esetében a pénzügyi függetlenség elérését ajánlom számodra is, azaz azt az állapotot, amikor már annyi passzív jövedelmed van (azaz olyan „önmagát termelő” jövedelem, amiért nem kell nap mint nap megdolgoznod), amennyi elegendő arra, hogy a havi költségeidet szorozva 1.2-vel (azaz annak 120%-a) fedezd belőle. Ennél a jövedelmi összegnél kezdődik az anyagi függetlenség témája.
 1. önmarketing
 2. önérdek érvényesítő, asszertív viselkedés

Az anyagi biztonság alappillérek a következők:

 1. Költségvetés készítés és vezetés
 2. A költségek csökkentése, ésszerűsítése
 3. Az adósságok kezelése, felszámolása
 4. Öngondoskodás és nyugdíj
 5. Biztosítások
 6. Biztonságérzet növelés
 7. Anyagi függetlenség
 8. Bőségszemlélet

 

női önmenedzsment

Mindezen lépéseken végighaladva sikerül elérned, hogy stabilizálod a pénzügyi helyzetedet, vagy a legjobb úton vagy afelé, hogy anyagilag biztonságba kerülj. Ebben a helyzetben érdemes gondolnod arra, hogy ha te ezeket nem biztosítod folyamatosan, mi fog történni a családoddal, gyermekeiddel vagy éppen veled. Ilyen esetekre is érdemes felkészülnöd extra megtakarításokkal vagy biztosításokkal. Amikor rászánod magad, hogy vezeted a bevételeidet és a költségeidet, tiszta képet kaphatsz arról, hogy mi is történik a pénzeddel, hogy mennyi van belőle, mire megy el, hol folyik el és mire nem marad, mindezekből pedig le lehet majd vonni a következtetéseket, hogy miért nem jut elegendő és miért nem marad például tartalékképzésre. Ha képes leszel objektíven látni, hová megy el a pénzed, akkor képessé válsz majd oda irányítani, ahová tényleg mennie kellene a hosszú távú céljaid alapján!

 

 

Tervezd meg a karriered! Ismerd meg a munka világának működését, szereplőit és tervezd meg, hogyan fordítsd előnyödre! Egyre több nő dolgozik, ezért fontos figyelembe venni a nők szerepét és lehetőségeit a munkaerőpiacon.

 

Egy nő bármit megszervez, megold és elintéz, ha kell. Tud csapatban dolgozni, és mindig nyitott a változásokra. Miért vagyunk mégis kevesen vezető pozícióban? Mert egyszerűen nem használjuk ki a képességeinket, és rendre alábecsüljük magunkat. A nők statisztikailag bizonyítottan több képzésben vesznek részt, mint a férfiak, valamint több diplomájuk, nyelv- és egyéb vizsgájuk van.

Azt gondolom, összességében nem baj, hogy a nők alapvetően többet foglalkoznak önképzéssel, mert ez kifejezetten előnyös a munka világában és az életben egyaránt.

A konklúzió tehát: kiemelten fontos lenne, hogy mi, nők az önértékelésünket és önmenedzsment képességünket is fejlesszük, az önbizalmunkkal egyetemben!!! Legyen a Női Életstratégiád része!

 


 

Az Önmenedzsment Mesternője!

Az Önmenedzsment kifejezést sokféleképpen használják, leginkább az önérvényesítő képességre gondolván, holott ez egy sokkal komplexebb képesség és készségegyüttes!

Az önmenedzsment készségek olyan ismeretre és gyakorlati jártasságokra, képességekre épülnek, melyek segítségével biztosíthatod, hogy sikerül önmagadat kibontakoztatni, az életcéljaidat elérni és valódi jól-létet teremteni önmagad és szeretteid számára!

Ha már tudod ki vagy és mit akarsz jó úton haladsz, de ez önmagában még nem elegendőMinden helyzetben fel kell tudnod vállalni mindazt, ami vagy és ami számodra fontos!

Az ehhez szükséges tudnivalókat és készségeket szedem számodra egy csokorba az

6+2 hetes Női Önmenedzsment Tanfolyamon

A tanfolyam tananyaga alapvetően a racionális, anyagi világban szükséges tudásra épül, de figyelembe veszi a NŐI  PSZICHÉ  sajátosságait és a női élet kihívásait.

Légy az Önmenedzsment MesterNője!


 

Miről szól a Női Önmenedzsment Online Tanfolyam?

A Női Önmenedzsment Tanfolyam segít felismerni ki vagy és milyen erősségeid vannak, majd segít eljutni a megvalósításhoz szükséges tudni-és tennivalókig.  Az önmegvalósításához és az modern időkben való érvényesüléshez szükséges önmenedzsment ismereteket sajátíthatsz el, az idő-pénz-energia gazdálkodástól az önérvényesítő kommunikációig, viselkedésig! Mindeközben folyamatosan hangsúlyos szerepet kap majd a nőiség megélése, a női szerepek összeegyeztetése a modern, megváltozott kihívásokkal teli, sok esetben férfi-arcú világunkban. A tanfolyam végére rád szabott életstratégiát fogsz tudni kialakítani, mely alapján könnyen és hatékonyan tudod szervezni és alakítani a saját életed.Továbbá még rengeteg téma és fejlesztő segítség számodra!

További részletek a tanfolyam tartalmáról az alábbi link alatt: https://noionmegvalositas.hu/noi-onmenedzsment-online-tanfolyam-oktober-11tol/


 

Különleges és egyedülálló tanfolyamról van szó!

A Női Önmenedzsment Tanfolyam most induló képzése egyedülálló, különleges az országban és a világon is! Életre szóló élményekben, támogató női közösségben, élet igenlő szemléletben lesz garantáltan részed!

Mennyibe kerül mindez?

40 000Ft (bruttó)

a 6+2 hetes online tanfolyam részvételi díja

Kiegészítő további lehetőségek a személyes találkozást biztosító Női Önmenedzsment szeminárium>>> kapcsán:

 

Kockázatmentesség!

Garanciát vállalunk a tanfolyamért, azaz, ha nem leszel elégedett a programmal, akkor azt visszamondhatod, a tanfolyam díját a (az igénybe nem vett időszak után részarányosan) visszautaljuk a számodra.

Összefoglalva, akkor mit is kapsz a Női Önmegvalósítás Tanfolyam során?

 1. A tanfolyamhoz tartozó oktatási anyagokat, melyekhez egy zárt oldalon férhetsz hozzá. Ez várhatóan 20 leckét jelent., de eddig minden oktatási programomban túlteljesítettem ezt a számot:)
 2. A zárt oldalhoz tartozó összes előnyt: közösséget és támogató kapcsolatokat, kérdezési lehetőséget tőlem és társaidtól.
 3. A bónusz anyagokként minden pillér mellett az oldalra felkerülő támogató írásokat, ösztönzőket, életjavító írásokat, tippeket.
 4. Az online oktatás során felmerülő problémáidhoz technikai segítséget.
 5. Kedvezményes részvételi díjat a Személyiség Integrációs Tréningjeimhez (esti vagy egész napos)

Kezdés:

2021. október 11.


 

Kik tartják a Női Önmenedzsment Tanfolyamot?

Az oktatási programot szakmailag Pozsgai Nikoletta, karrier-és életvezetési tanácsadó, kineziológus, női önmegvalósítás specialista állította össze. A program jelentős részében tanít, önismereti -és személyiség integrációs trénerként segíteni a résztvevők fejlődését.

Karrier-és életvezetési tanácsadó, szakterülete a női önmegvalósítás.
Tréneri és tanácsadói munkája során közel ezer embernek segített már magánéleti válsághelyzetekből való kijutáshoz. Az általa használt önfejlesztő módszeregyüttes legfontosabb építőkövei a karrier-coaching és a kineziológia, melyek segítségével beazonosítható és megszüntethető az akadályozó tényezők testi-lelki szinteken egyaránt. Segítségével aktiválhatod ’siker és jóllét potenciálodat’, azaz megvalósíthatod céljaidat, álmaidat!


 

Regisztráció/Jelentkezés

A jelentkezéshez töltsd ki az alábbi rövid űrlapot, majd e-mailben értesítelek a továbbiakról!

Jelentkezhetsz az alábbi link alatt is, ahol a részleteket is olvashatod!:

https://noionmegvalositas.hu/noi-onmenedzsment-online-tanfolyam-oktober-11tol/

…vagy itt alább az űrlap kitöltésével.

Keresztnév:*
E-mail:*
Vezeték Név:*
Postacím (ahová a számlát küldhetjük):*
Számlacím (cégnév és cím):*
Melyik csomagot kéred? 1. Online tanfolyam 2. Online tanfolyam + szeminárium*
Megjegyzés:

 

Mi történik a jelentkezésed után?

A jelentkezésed után automatikus megerősítő levelet kapsz a rendszertől, amennyiben ez nem érkezik meg a megadott e-mail címedre kérlek írj az npozsgai@noionmegvalositas.weblapmentor.hu címre. A jelentkezésed elfogadása után a fizetési tudnivalókról és a tanfolyam megkezdésével kapcsolatban tájékoztatást kapsz. Technikai segítséget minden ponton adunk a zárt oldalhoz való regisztrációtól, a tanfolyammal kapcsolatos további tudnivalókig.

***

Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak az irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik, amely szerint elektronikus megrendelés esetén a megrendelő 8 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől.

 

 

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!