A legfontosabb személyes IDŐKAPUNK: A SZÜLETÉSÜNK NAPJA

A legfontosabb személyes IDŐKAPUNK: A SZÜLETÉSÜNK NAPJA

Születés-Nap: a legfontosabb személyes időkapunk

A születésünk napja egyfajta Időkapu, mely energetikai mátrixként meghatározza az élettörténetünket. Egy adott pillanatban lépünk be a földi élet mezejébe és ez a pillanat az egész életünkre velünk marad. Minden ami akkor történt, minden úgy és ahogy megtörtént a születésünk pillanatában.

A születésünk során lehettek olyan traumák, amelyeket csak terápiás kezelések és öngyógyító munka során lehet megváltoztatni, meggyógyítani. Ettől függetlenül a születésünk napja minden évben lehetőséget ad újra és újra bemenni a saját időkapunkon. Újra kapcsolódni mindazzal a lelkiséggel, szellemiséggel, aki vagyunk a legteljesebb önvalónkban.

Mit mutat meg a születésünk Időkapuja?

Az asztrológia, a számmisztika és a tarot számtalan segítséget tud adni, hogy valóban látni tudjuk mindazt, amit ajándékul és útravalóul magunkkal hoztunk ebbe az életbe.

A születésünk időpillanata,  mint egy energetikai lenyomat testünkben-lelkünkben,meghatározza az életünk alakulását. Innentől minden egyes pillanatban az alap energiaminőségünk ( a születésünkkor meghatározott) egyfajta kölcsönhatásba lép az új időpont energiájával. Az, hogy az új energiaminta és a születési energiamintánk milyen kapcsolatban van egymással, erősíti vagy éppen gyengíti azt, fogja megadni, hogy hogyan éljük meg az adott pillanatot, az ahhoz kötődő eseményt.

Miképpen hat a születési energiamintánk a jelenre?

Ha  egymással harmonizáló energiaminták találkoznak, az esemény könnyed, jó élményt hozó lesz, ha a minták egymással konfliktusban állnak, akkor küzdelmes lesz a megélésünk, ha a minták egymást segítik, erősítik, akkor úgy érezzük, mintha a sors a tenyerén hordozna minket!

Hogyan számoljuk ki a születési számokat?

Az alapja a számításnak a születési dátumunk, azaz az év, hónap és a nap.A számmisztika alapelvei szerint egy többjegyű számot addig adunk össze,míg az összeg egy egyszerű szám lesz 1 és 9 között. Ekképpen a 9 alapminőség értelmezését máris tudjuk alkalmazni, értelmezni. Ugyanakkor figyelembe vesszük az összetett számot is, annak elemeit is, hiszen az mutatja meg az elemző számára, hogy milyen energiaminőségekkel éli meg az alapminőséget az illető.

Ha például valaki 1977-ben született, akkor annak az évszám összege 24-es lesz. A 24- tovább összeadva 2+4 azaz 6-ot ad ki. Az értelmezéskor figyelembe fogjuk venni a 24-es és a 6-ot is.

Mit jelentenek a születési dátumunkban szereplő számok?

Az évszám határozza meg a gondolkodásmódunkat, az életszemléletünket.

A hónapszám határozza meg az érzelmeinket, azt, hogy mire hogyan, milyen temperamentummal reagálunk.

A napszám adja a személyiségszámunkat, és azt mutatja meg elsősorban, hogy hogyan cselekszünk ösztönösen.

Sorvezetőként álljon itt az alap kilenc energiaminőség leírása, hogy Te is gyorsan elvégezhesd a saját adataiddal számításodat és megtudhasd a születési számoddal kapcsolatos legfontosabb, iránytűként szolgáló tudnivalókat:

1. Aktivitást, dinamizmust jelképező szám, a kezdést-újrakezdés, valami új megszületését, egy  lehetőséget hordoz. Jellemző üzenete, hogy gyorsan kell reagálj, határozott döntést kell hoznod és azt minden tekintetben fel kell vállald önmagad és mások előtt is.

2. Intuitivitást, befelé figyelési képességet, empátiás készséget, mély érzelmeket jelent, gyakori üzenete, hogy társakat kell találnod (és ezáltal igazi társsá válnod magadnak is), és oda kell figyelned a megérzéseidre, elsősorban azért, hogy legyőzhesd a félelmeidet és kibontakoztathasd az értékeidet.

3. A kommunikáció, a diplomácia és a kreativitás száma. A könnyed kommunikációra és kapcsolatok építésére ad lehetőséget a 3-as energiájú nap vagy elemzési eredmény. A manifesztáció száma, amit korábban megkezdtél az itt kezd megnyilvánulni. Üzenete leggyakrabb pont az, hogy most legyél türelmes és tarts ki addig, amíg az eredmények megmutatkoznak.

4. A kemény munka és az életed, életterületed rendezése kerül előtérbe. A 4-es szám rendet tesz az életedben, szükség van a stabil alapok megteremtésére. Jellemző üzenete, hogy figyelj oda a struktúrára, a káoszból teremts rendet, az életedet tedd átláthatóvá, irányíthatóvá.

5. A változás és az alkalmazkodás száma. Legtöbbször gyors és váratlan változások sorozatát hozza az életedbe. Minthogy a változások alapvetően szólnak bele az eddigi életrendedbe, a világról kialakított véleményedbe, várható, hogy olyan dolgokkal kell találkozz, amelyek váltásokat eredményeznek benned. Mindezekhez pedig meg kell tanulnod alkalmazkodni. A 4-es stabilitásával szemben az 5-ös szám a változások, a kalandok előrejelzője.

6. A választások és a szívből jövő döntések száma. Jellemző üzenete, hogy választanod kell az életedben, és a döntésed akkor lesz helyes, ha szíved szerint döntesz. Éppen ezért a belső intuíciódra kell hagyatkozz és azt kell kövesd a racionalitás helyett. A 6-os a harmónia és a szépség száma is, mindenkinek akinek a 6-os szerepel a számai között fontos lesz az életében megtalálni és megmutatni a harmóniát, a szépséget.

7. A kihívás és a mélység száma. Meg kell ismerjed és fel kell vállalnod a küldetésed, mindehhez pedig meg kell ismerjed a tudatalatti bugyrait, a sötétséget és mindezekkel szembenézve, átdolgozva képessé válsz meglátni a dolgok és az események valódi okát, természetét. A spirituális út száma is és jellemzően hoz valamilyen gyógyítói munkát is (nem kell foglalkozásszerűen, lehet, hogy a környezeted felé te leszel az, aki mindenkit meghallgat és megért, rámutat a kiinduló okokra, ezáltal gyógyítva őket).

8. A gazdagság, a bőség és a tudatosság száma. Azonban mindezek megéléséhez először szembe kell nézned a dolgok valódi arcával. Meg kell tanulnod elviselni az igazságot,  nem söpörheted tovább szőnyeg alá a  nemszeretem dolgokat. Az objektivitás száma is, tehát meg kell a túlzott objektivitást (racionalitást) összhangba hozni a spontaneitással és a szív szavát is meg kell tudnod hallgatni! Az 1-es mellett második aktivitást hozó szám!

9. A szintézis száma. Meg kell tanulnod magasabb szempontból rálátni az életed aktuális eseményeire. A dolgoknak meg kell látnod a rejtett tartalmait, a színeket, nem láthatod többé feketének vagy fehérnek azokat.  Meg kell vizsgálnod minden szempontot, úgy hogy közben egyik mellett sem foglalsz igazán állást. E miatt nehéz lehet megtalálnod az utadat, mert egyszerre lehetsz képes minden utat átlátni és azt járni. Ettől függetlenül meg fogod találni a sajátodat, ami jellemzően egy új szintézis-út lesz.

Miért jó megünnepelni a születésünk napját?

Egyszerű…amit megünnepelsz, azt fontosnak tartod. Ha ünnepled a születésed napját, akkor fontosnak tartod az életed, megszenteled annak legelső és minden további “időkapuját”. Az első pillanatot, amikor beléptél az életbe, a Föld élet-terébe az 5 elem élettel teli terébe.

Hogyan érdemes ünnepelnünk?

Úgy, hogy megszenteljük a saját időkapunkat, a saját belépésünket ebbe a földi világba. A megszentelés módja szabadon választott, talán a legfontosabb az, hogy minél inkább a szíved vágyából szülessen. Azaz töltsd azzal és úgy, ahogyan arra leginkább vágysz – teljesítsd be álmaid. Persze minden nap minden pillanatában jó lenne így cselekedjünk, de nem biztos, hogy ez mindig sikerül. Ez a nap viszont tényleg legyen a miénk…éljük meg legbelsőbb és legszebb vágyaink szerint, amennyire csak lehetséges. A drága ajándékok helyett sokszor az élmények, az együtt töltött percek sokkal értékesebbé válnak….akkor és ott….és később visszatekintve is:)))

Boldog születésnapot…mindazoknak, akik ma ünneplik a születésnapjukat…velem együtt:)

Megosztás Facebookon

“A legfontosabb személyes IDŐKAPUNK: A SZÜLETÉSÜNK NAPJA” bejegyzéshez 30 hozzászólás

 1. Mindig ereztem,hogy fontos ez a nap.Miota ismerlek nagyon sok elmenyt sikerult teremtenem.Egyetlen egyszer voltam a programodon , es az is beavatas volt nekem, felszabadult bennem a no s teremtettem is egy ferfit, aki a jatekos not talalta meg bennem.
  Ha jol ertettem 31-n tartasz egy osszejovetelt, ez az o szuletesnepja is.
  Szeretnem elerni, hogy ezen anapon nalad egyutt legyunk.
  Nagyon sok orommet es boldogsagot kivanokneked Nikolette.Szeretettel. Klara

  Válasz
 2. Nagyon boldog születésnapot kívánok neked!
  Dorka kislányom is ma éli 5. születésnapját,nagyon szerencsés nap!
  Sok sikert kívánok a további munkádhoz,segítségnyújtáshoz!
  Millió puszi Andi

  Válasz
 3. Még sok-sok csodás születésnapot, ott és azzal, akivel szeretnéd!
  További sok sikert és minden szépet és jót, amit csak szeretnél és a javadat szolgálja!
  Szeretettel Zsuzsa

  Válasz
 4. Kedves Nikoletta!
  Nagyon sok szerettel kívánok sok boldog születésnapot egészségben,örömben,harmóniában a határtalan szeretet ölelésében!
  Piri

  Válasz
 5. Drága Nikolkám!
  Ma különleges nap van,34 évvel ezelőtt is éppen szombatra esett, meleg volt,biztatóan sütött a nap,éppen mint most és MI Boldogok voltunk.
  Most óriási meghatódottsággal gondolok arra,hogy amit akkor kívántam neked az
  beteljesülni látszik.
  Remélem nem kiabálom el és még sok ilyen különleges örömteli,boldog napot élvezhetsz életedben.
  Szeretettel ölellek és puszillak Benneteket itthonról Anya

  Válasz
 6. Kedves Nikolett,
  nagyon sok boldog születésnapot kívánok Neked, teljesüljön minden vágyad úgy, ahogy ebben az évben is. :-))
  sok szeretettel
  Anikó

  Válasz
 7. Kedves Nikol !
  Hálát adok a jó Istenek ,hogy vagy nekünk ! E csodálatos napon szívből kívánok neked sok eröt és kitartást a munkádban, szeretetet,harmoniát és békeséget a családodban,szíved titkos álmaidnak a valora vállását,Isten éltessen sokáig boldogságban,egészségben és szeretetben !!! István

  Válasz
 8. Kedves Nikol!
  Kicsit megkésve ugyan, de én is szívből kívánok Neked még sok-sok boldog szülinapot (és ami a szülinapok között van)!
  Az unokám tegnap volt 12 éves!
  Szeretettel: Marika

  Válasz
 9. Kedves Niki !
  Szivből jővő jó kivánságot, sok szerencsét és boldogságot szüli napod alkalmából:szerettel:Irénke

  Válasz
 10. Kedves Nikol!
  Köszönöm,hogy megmutatod az utat milyen az igazi Szeretet,
  mosolyod,lelkesedésed,reményt és erőt ad.
  Köszönöm!
  Kívánom Neked,áldás,békesség kísérjen,
  Életed csodálatos és örömteli legyen.
  Sok Szeretettel
  Gabriella

  Válasz
 11. Boldog szülinapot kívánok szívem teljes szeretetéből!!!
  Nagyon szeretem az írásaidat, igyekszem betartani kisebb – nagyobb sikerrel.
  Sokat tanultam belőlük mióta ismerlek és küldöd az anyagokat.
  Üdvözlettel:
  Zsuzsi

  Válasz
 12. Szeretettel,csodálattal és hálával gondolok mindig Rád!A születésnapodon a jó Isten áldását kérem hogy mindenben Veled legyen és segítsen!Üdvözöl Mária

  Válasz
 13. Kedves Nikol,!
  Sok sikert és boldogságot kívánok így utólag ,születésnapod alkalmából.
  Nagy utat tettem meg a segítségeddel . Szeretettel köszönt : Ági

  Válasz
 14. Kedves Nikol ! Boldog Szuletesnapot kivanok tiszta szivembol ! Lelekfelemelo soraidat szivesen olvasom. Kivanom, hogy meg sok viragszirommal illatozzal, sajat es masok udvossegere.

  Válasz

Szólj hozzá!