Önbeteljesítő Jóslat…

Önbeteljesítő Jóslat…

Önbeteljesítő Jóslat…

Mit is jelent az Önbeteljesítő Jóslat?

 
Kérdés, hogy Hiszel e Önmagadban? Az Agy működése!
Az, ahogyan magadról és az előtted álló kihívásokról vélekedsz, alapvetően meghatározza, hogy az erőfeszítéseidet siker koronázza-e. Ez az elv „az önbeteljesítő jóslat” néven vált közismertté.
Az önbeteljesítő jóslat szerint, ha például valaki azt hiszi magáról, hogy nem elég vonzó, akkor olyan helyzetekben, amikor az szeretne lenni, saját magát fogja blokkolni. Nem mer elmenni olyan helyekre, ahol ismerkedhetne, de még ha meg is teszi és a testbeszéde ellenére megszólítja egy számára szimpatikus férfi, akkor is valószínű, hogy nem fogja tudni a tudomására hozni, hogy tetszik neki. Elmegy a hangja, össze-vissza kezd el beszélni, talán a testkoordinációja is cserbenhagyja.
Vegyünk egy, a munka világából származó példát. Az a nő, aki önmagáról lesújtóan vélekedik, kisebbségi érzései vannak és kételkedik a képességeiben, megteremti az ennek megfelelő állásinterjús szereplését és nem nyeri el a megpályázott állást. Egy másik magáról negatívan gondolkodó nő egyszerűen azért nem kap előrelépési lehetőséget vagy fizetésemelést, mert mivel konzekvensen az énképének megfelelő helyzeteket keres, azokból természetesen nem fog kiderülni, hogy ő valójában érdemes lenne feljebb lépni a ranglétrán, vagy magasabb fizetést kapni. Valószínű, hogy ehelyett vagy olyan munkakört fog választani, ami könnyedén elvégezhető a számára, vagy olyan nehéz feladatokat vállal állandóan magára, amelyeket képtelenség jól teljesíteni.
Itt egy harmadik gyakori példa: Nézzünk egy harmadik esetet egy nőről, aki nagy vagyonra vágyik, miközben folyton-folyvást ostorozza a gazdagokat, neheztel rájuk, gőgösnek és nemtörődömnek, lustának, hazugnak, becstelennek látja őket – ennek a nőnek az elméje egyszerűen nem fogja megengedni, hogy tehetős ember váljon belőle, mert akkor azonosulnia kellene mindazzal, amit megvet. Ezért aztán a tudat alatt ható belső programja alapján azt választja, hogy szegény marad.
 

Az önbeteljesítő jóslat alapján az önmagáról negatívan gondolkodó ember olyan élethelyzeteket fog teremteni, melyekben megfelelhet az önmagáról kialakított negatív vagy pozitív véleménynek.

 

noionmegvalositas.hu

Gyakorlatilag szabotálni fogja saját magát minden olyan esetben, ahol az énképe sérülhetne, változásra kényszerülne.
Ugyanennek azonban az ellenkezője is igaz. Az a nő, aki önmagáról pozitív véleménnyel van, eleve meg fogja találni azokat a lehetőségeket, ahol sikereket érhet el és így visszaigazolhatja önmaga számára az önértékelését.
Az önmagunkról kialakult képért és az azt megerősítő tapasztalatainkért egyaránt az elménkben kell kutakodnunk.
 
 

„Így van ez a legtöbbünkkel: azok vagyunk, amit mások mondanak rólunk. Ezért aztán főleg hallomásból ismerjük magunkat.”

Eric Hoffer

 
Az agy egy másik fontos funkciója az, hogy igazolja saját magát. Más szóval az elménk azt akarja, hogy maradjunk következetesek, hűek ahhoz, amit korábban gondoltunk, mondtunk – bármi legyen is az -, amiről meg voltunk győződve, hogy igaz és helyes. 
Bár elménk énvédelmi mechanizmusai miatt különösen nehéz megváltoztatnunk a gondolkodásmódunkat, ez egyáltalán nem lehetetlen feladat.  Az alapmintát kell átírnunk egy olyan mintára, ami előnyünkre válik.
 

noionmegvalositas.hu

 
Az énkép megváltoztatásakor tehát mindig figyelembe kell vennünk a tudatalattiban tárolt megelőző tapasztalatainkat, az önmagunkkal kapcsolatos, külvilágból érkező reakciókat, melyek az énképünk program-mintázatát megadták. Ezen alapminták határozzák meg ugyanis, hogy mit gondolunk magunkról, milyen korlátokat látunk a képességeink és a lehetőségeink előtt.


Önbizalom Nőknek

Pozitív Énkép-

Ideális Testkép

 

2021.MÁJUS 18.

18:00-20:00

ONLINE ZOOM PROGRAM

 
 

Fókuszban:

ÖNBIZALOM, ÖNÉRTÉKELÉS, ÖNBECSÜLÉS, ÉNKÉP, TESTKÉP

19:00-20:00 Előadás Pozitív Énkép-fejlesztés témában, melyben szó lesz az
ÉNIDEÁL és az ÖNMAGUNKRÓL ALKOTOTT REÁLIS KÉP, azaz az ÖNÉRTÉKELÉS, valamint az ÖNBECSÜLÉS és ÖNBIZALOM erősítésének fontosságáról, lehetőségeiről és eszközeiről. Önbizalom-erősítő gyakorlatokkal is készülök, tehát nem csak előadás lesz:)
A program részletes leírását megtalálod a link alatt, és jelentkezni itt tudsz: https://noionmegvalositas.hu/onismeret-onfejlesztes/onbizalom-noknek-pozitiv-enkep-idealis-testkep/?fbclid=IwAR0uFz1cr1P7KqSJGT8W2nrMVWULG7b9KlxT1uFfXreIEEErdGwCpVqyN9I
Várlak sok szeretettel!Várlak szeretettel, én, aki 13 évesen még dadogtam és hadartam, az utolsó dolog lett volna vágyaimban, hogy tömegeknek előadjak. 18 évesen már csoportoknak tanítottam, 22 évesen tanítottam és több ezer fős konferencián voltam előadó. Azóta nem csak magyarországon, hanem nemzetközi viszonylatban idegen nyelven is tartok előadásokat. De önbizalmam története nem csak előadói mivoltamban érdekes… a női úton is. Benne gátlásosság, testkép problémák, sőt volt túlsúly is.
 
Aztán terápiás céllal dolgoztam azon, hogy a 6. könyvem borítóján már magam szerepeljek saját fényképpel. A 7. könyvnél ez már természetes volt. 
 
A történetemről a programon mesélek, mert igenis lehetséges! Ha nekem sikerült, neked is fog!
Pozsgai Nikoletta


Jelentkezni itt is tudsz a programra: 


Kérlek töltsd ki az alábbi űrlapot és válaszlevélben érkezik számodra minden fontos további információ: 

Vezetékneved:*
Keresztneved (ahogyan szólíthatlak):*
E-mail cím címed:*
Számlacímed (céges cím vagy magánszemély esetében postacím):*
Telefonszám, csak adminisztratív szervezési kérdésekben:*
Melyik csomagot kéred?:*Mindent bele csomag Félár, mert megvan a Pozitív Énképfejlesztés Nőknek c. könyv
Könyv rendelés esetén szállítási címed:
Hol hallottál a Női Önbizalom – Pozitív Énképfejlesztő estről?:*
Mi a legnagyobb nehézséged? Miben szeretnél fejlődni ezzel a programmal?:*


Ha szeretnéd ezt a könyvet...itt, közvetlenül is meg tudod rendelni.

  E-mail cím:*
  Keresztnév:*
  Vezetéknév:*
  Telefonszámod (a postának adom meg, hogy elérjenek a szállításkor, ha szükséges):*
  Fizetési módok:*Postai utánvét Banki átutalás és postázás Személyesen programon
  Melyik könyvet kéred?:*Méh Erő Ébresztő 5500Ft

  Nőiség Ezerszirmú Rózsája 5500Ft
  Az Önmenedzsment Mesternője 4500Ft
  Váltsd Valóra az Életed - könyv 3500Ft
  Váltsd Valóra az Életed - Aktivátor 3000Ft
  A Pénz Boldogít?! Pénzkezelés nőknek 4800Ft
  Pozitív Énképfejlesztés nőknek 4000Ft
   
  Számlacímed:*
  Postacímed vagy szállítási címed:*
  Dedikációt kérsz-e?:
  Megjegyzésed, kérésed:

    

  Megosztás Facebookon

  Szólj hozzá!