02.10-én indul a Fa Sárkány Éve! Mit hoz Neked? Mi várható?

02.10-én indul a Fa Sárkány Éve! Mit hoz Neked? Mi várható?

A kínai asztrológia szerint szerencsés év vár ránk, ugyanis 2024-et a legmisztikusabb lény a sárkány uralja majd! Az elkövetkező év dinamikus, változásokat hozó lesz, mely aktivizál. Miképpen hat Rár ez az év? Hogyan használd jól?

 Miben különbözik a kínai asztrológia a hagyományos, nyugati asztrológiától?

Teljesen más elvek mentén működik. Nem csillagjegyekben gondolkodik, hanem az 5 elemekben, a jin és jang minőségek, valamint a 12 állat határozza meg. Minden állathoz egy elemet és egy yin vagy jang minőséget társít. Ezek kombinációja határozza meg, ki milyen karakter, milyen sorsot élhet meg. S bár a laikusok szerint évente változik a kínai horoszkóp, valójában sok apró modulból áll össze a teljes képlet, melynek része a születés éve, a hónap, a nap is. Az év jegye inkább csak a gyerekkort határozza meg, valamint a nagyszülőkkel való kapcsolatot. Ahogy a külvilág lát bennünket. A hónap jegye, eleme és minősége a szülőkkel való kapcsolatról, barátokról árulkodik. A nap és az óra árulja el a személyiséget és a sorsot, természetesen nem függetlenítve azt a többi információtól. Fontos, hogy Kína mindig is hatalmas volt, ezért a horoszkóp értelmezése nem egységes, tájanként különbözhet. Például a nyúl sok helyen macska. Aki manapság ezzel foglalkozik, egy 10000 éves kalendáriumból tájékozódhat, ez írja le részletesen, épp melyik állatban, elemben, minőségben utazunk és milyen égi hatások érnek. Persze léteznek már applikációk is kiszámolni a horoszkópot, ezzel sok időt lehet megspórolni.

Miért fontosak és mit jelképeznek az elemek, illetve a yin-jang minőség?

A keleti misztikus gondolkodás, főleg a kínai kultúra része az elemek, mint víz, tűz, levegő, föld és fém jelenléte és formáló ereje. A jin és a jang a dualizmus jelképe, a világ ellentétpárokból áll, amelyek egymást kiegészítik. A jin nőies, hideg, passzív minőség, a jang meleg, aktív, férfias minőség.

A Sárkány a legkülönlegesebb, legerősebb a 12 állat között

…és az egyetlen lény, ami a valóságban nem létezik. Milyennek képzeljük el a sárkányt? Ez leírja a hozzá kapcsolódó minőségeket is. Erős, fenséges, hatalmas erejű, végtelen nyugalomban éveken át alvó, vagy éppen felbőszített pusztító erő. Sikert hozhat, szerencséssé tesz, akár háborút lehet nyerni vele, de ez a minőség bizony pusztít is… Ez előrevetíti, mit várhatunk az évtől.

Milyen is lesz ez az év? Dinamikus, aktivizáló, változásokat hozó!

A fa elem uralja majd és a jang minőség. Ezek mozgalmasságot jelentenek. Aki szereti a változásokat, annak való ez az időszak. A stabilabb, nehezen mozduló embereknek nehezebb lesz. Képzeljük el szimbólumként egy kősziklát. Nehezen mozdul, de ha igen, az földrengéssel jár. Minden legendában, minden ébredő sárkánnyal megmozdulnak a hegyek is! Ezek a változások tehát nagy horderejűek, mondhatni kő kövön nem marad idén. Ehhez hozzá jön még, hogy tíz, úgynevezett utazó ló vonul át az idei éven. Ebből már 3-4 is beindítja a változásokat, de most 10 lesz, tehát valóban mozgékony, dinamikus, aktivizáló évnek nézünk elébe. Szóval öveket becsatolni, indul a hullámvasút!

Mit tehetsz, hogyan készülj erre?

Fontos átgondolnod, mi az igazi célod? Mi a szíved vágya? Ebben az évben sok lehetőségünk lesz valóra váltani azt, de ha valaki ragaszkodik a rossz dolgokhoz, annak keserves megrázkódtatás lesz, ha képtelen új utakra lépni. Például elveszítheti a (nem neki való) állását, megcsalhatja a (nem neki teremtett) párja stb. Aki nem lát tisztán önmagát illetően, azt drasztikusan érinthetik a sárkány energiái. Ezért érdemes felülvizsgálni, milyen lépéseket halogatunk, elhárítani magunk elől a (belső) akadályainkat…. mert egyébként könnyű és gyors változtatás lehetséges. Ha hagyjuk, ha választjuk és ha mozdulunk!

Miért fontos, hogy fa sárkány éve van?

A fa elem a tavaszhoz tartozik, mint ilyen újjászületést hozó, megújító energiáról van szó. A fa elemű szülötteket a növekedés vágya, a kíváncsiság, a nyitottság, a többsíkú érdeklődés vágy jellemzi. A fa energiája a sárkánnyal párosítva segíti a megérlelt döntések magasabb szintű megvalósítását. Könnyebb lesz például megtalálni a szív szerinti otthonunkat, kialakítani egy önazonosabb életteret, új munkahelyet találni.

Sokan aggódnak az ukrán-orosz háború kiterjedése miatt, mások Ázsia, elsősorban Kína előretörése miatt. Van ok félni?

A sárkány kiélezett politikai helyzetben lehet robbanékony. Jóslások szerint Kína idén nagyobb szerepet vállal majd az események befolyásolásában. Ne felejtsük el, hogy Kínában a sárkány a császári legfőbb jelkép, a mindenkori vezető és hatalom jelvénye. A győzelmet társítják hozzá. Ez saját hitrendszeri működésük végett természetes, hogy felerősíti Kínát. Orosz-Ukrán ügyben sajnos a makacsság nem múlik, mindenki a saját igazához ragaszkodik továbbra is, így nincs sok esély, hogy a harcok véget érjenek. Putyin Fa elemű vezető, aki kitart saját elvei, céljai mellett a végsőkig. A sárkány energiája miatt ezért nem a béke irányába visz az év. A saját valóságunkkal érdemesebb foglalkozni.

Amire biztosan felhívja ez az év a figyelmed:

Magunkért kell felelősséget vállalnunk, rajtunk múlik, hogyan alakul az életünk. Ebben az évben nem feltétlen lesz segítségünk, és ne is erre számítva menjünk előre. Az év az önállóságról szól. Különösen azon helyzetekben, ha korábban valaki inkább a könnyebb végéről fogta meg a dolgokat és mások csinálták meg helyette az ő dolgát. Tanít ez az év önmagunkért való kiállást is. Az év jeligéje: magad uram, ha szolgád nincs! Idén tényleg nagyon fontos lesz az önismeret, a tükörbe nézés és a számvetés, mit is kezdjünk a holnapunkkal. Ha kívülről várjuk a megerősítést, a sárkány évében nem lesz szerencsénk. Most rajtunk van a sor.

Mibe érdemes belevágni?

A tanulást segíti a sárkány és a fa energiája, illetve a hónapokon átívelő, úgynevezett akadémikus és művészeti csillag. Magasabb szintre emelni egy tudást, továbbképzésre járni, alkotni kell. A pénzügyi, hosszútávú befektetések is kedvezően alakulhatnak, de az impulzusvásárlásokat el kell engedni. Mint említettem, a megalapozott döntések vezetnek célra, a hirtelenség nem. Ami nem tud megújulni, magasabb szintre lépni, az véget ér.

Mindig izgalmas kérdés, talán többeket is érdekel, mire számíthatunk a szerelem terén?

A nyúlnak, a bivalynak, a kutyának és a kakasnak kedvez az év szerelem szempontjából. A szerelem minősége a sárkány nagyságához igazodik: a tartós kapcsolatokban elköteleződés vagy lezárás várható, a felületes, szeretői vagy egyéjszakás kapcsolatok nem lesznek megtámogatva az égiek által. De nem is vágyunk majd erre: elmélyülést, intimitást vagy egyedüllétet keresünk majd. Már nem választjuk a felszínest, szeretnénk mélyebbre menni, intimebb kapcsolatban, elköteleződést vágyunk. Oda-vissza több jelenlétet, több felvállalást. Az év horoszkópját nézve várható, hogy sokan fognak felállni a félig titkos kapcsolatokból. A becsületességnek, nyíltságnak, felvállalásnak kedvez az év.

Ha szeretnéd egészen pontosan tudni, hogy rád, személyesen hogyan hat ez az év, miként használhatod jól:

Az egyéni elemzésből lehet megtudni a legfontosabb irányelveket az évre vonatkozóan. Én öt asztrológiai rendszert elemzek a hozzám fordulóknál, és ami minden képlet szerint igaz az egyénre, azt emelem ki. Mi a sorsfeladata, milyen életmód javasolt neki stb. Örömmel állítok össze a születési képlet és konzultáció alapján életmód és mozgásjavaslatokat, összeállítva egy egyéni csikung mozgássort. Ehhez például kifejezetten a kínai asztrológiát hívom segítségül. Személyes elemzésre bejelentkezéshez írj a kapcsolat@pozsgainikoletta.com címre!

Ha szeretnéd átélni a Sárkány Év energiáját annak belépési kapujában, akkor várlak szeretettel a Holdünnepi programra:

Miről lesz szó annak kapcsán hallgasd meg ez az 5 perces videómat:

Hol tudsz jelentkezni?

A program ingyenes, a regisztráció után a megadott e-mail címedre érkezik a zoom link, szombat este 20:00 órakor pedig várlak szeretettel!

Szólj a barátaidnak is, a teremtő meditációban minél többen vagyunk, annál erőteljesebb lesz a teremtő erőnk! A közösség ereje gátakat képes átszakítani és át tud emelni oda, ahonnan könnyebben tudsz tovább menni, valóra váltani szíved álmait!

Ha még nem ismersz, új vagy az oldalamon, akkor lehet szívesen olvasol egy kis hátteret rólam és most kifejezetten a kínai asztrológiai vonatkozásaimról:

Mióta foglalkozom kínai asztrológiával:

A kínai ősi hagyományok, tanítások és kifejezetten a taoizmus tinikorom óta érdekel, amit lehetett elolastam a témában. Beleértve természetesen a ki milyen évben született könyveket és a fengshuit is. Majd tajcsizni és csikungozni kezdtem, aztán a természetgyógyászat több ága mentén több módon tanultam a hagyományos kínai orvoslásról, a kínai medicina eszközeiről. Az 5 elem, ami valójában az 5 fázis tana, elképesztően egyszerűen és mégis komplexen leírja a természeti jelenségeket, az egészség és betegség kulcsait adva a kezünkbe. Eközben természetes érdeklődésem volt a kínai asztrológiával megismerkedni, sokáig autodidakta módon, leginkább angol nyelvű forrásokból tanulva. Ezzel párhuzamosan, nagyjából az elmúlt 25 év során a NEF csikung mögött álló kínai mestereim mindezekről állandó, elsőkézből való és az ő hétköznapjaikban megélt gyakorlati tanácsaikkal voltak jelen. Aztán egyszer úgy döntöttem, hogy jó lenne mindezt úgymond rendszerben és magyarul is tanulni, így végül Nagy Melindánál szereztem kínai asztrológus oklevelet.

Mindezeket tanítom is a NEF Arany Elixír csikung rendszerében, mert ezek a tudások valójában összetartoznak, egy teljes egészet alkotnak. Ahogy régen, úgy ma sem választhatók valójában szét. Asztrológiát a PersonaScope személyiség-és életútelemző coach-tanácsadó képzésen tanítok és a Csikung Klubban folyamatosan írok havi, negyedéves és éves útmutatókat. Egyéni konzultációkon pedig a saját képletedet, életkérdéseidet beszéljük át.

Köszönet továbbá a Glamour Magazinnak és Sin Bettinának, aki megkeresett, hogy interjút készítsen velem a magazin számára a Sárkány évéről. A cikk február 4-dikén meg is jelent. Az itt látható hosszabb verzió a beszélgetés alapján készült és került kiegészítésre ide.

Még részletesebb előrejelzést a 2024 Sárkány éve webináron tartottam, mely megvásárolható a Tudástárban itt>>>

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!