Karrier és Pénz fókuszú Személyiség Integrációs Tréning élményei, tapasztalatai

Karrier és Pénz fókuszú Személyiség Integrációs Tréning élményei, tapasztalatai

Bűntudat és Önmegtagadás Oldása

Április 17-én ismét összejöttünk, hogy egy kiadósat SzInTezzünk, utánajárjunk az idő fátylai alatt eltemetett régi családi titkoknak, a családból fakadó erő alakadásainak. A családállításokat ez alkalommal a pénz és karrier/valódi hivatás témákban állították a résztvevők. Pénz és karrier kombinációjú SzInT még nem volt, azonban az első alkalom meggyőzött arról, hogy érdemes ezt a két területet összekapcsolva is állítani.
Ahogy oldódik a családi blokk úgy tér vissz a pénz a körbe:)

Az állításokat most többször segítették pszichodramatikus elemek és a kineziológiai izomtesztelést is sokszor bevetettem a célzott és hatékonyabb munkához. Fogalmakat szívesen állítok fel, mert azonnali visszacsatolást adnak arról, hogyan halad az ügyünk oldása:) Ez alkalommal ez több esetben is látványosan megmutatkozott.

Mi állhat a pénz blokkok mögött a mostani állítások tapasztalata alapján?

Sok esetben – mint ahogy a mostani családállítások kapcsán is kiderült – a pénz blokkok mögött önfeladás áll:
1. Önmagunk feladása, megtagadása valamely okból, mely jellemzően lehet:

 • önmagunk feláldozása valamely fontosnak ítélt cél vagy elvárt viselkedési forma oltárán (pl. anyaság, gyermekekről való gondoskodás)
 • önbüntetési folyamatok valamely vélt vagy valóban elkövetett “bűntett” eredményeképpen
 • a szív szavának megtagadása és a kizárólag racionális vagy a személyiség szempontjából racionalizált, önigazolásokkal teli, önmeggyőzés alapú “keserű”, olykor “kényszerű” választás (pl. kényelem és gazdagság választása a szerelemmel szemben)

2. Valamely generációs ősünk kirekesztődése, kizárása, megtagadása a családból
3. Valamely leszármazott kitagadása (pl. apa kitagadja a konvenciókat be nem tartó, lázadó gyermekét)
Milyen okokat találtunk a karrier/valódi hivatás blokkok mögött?

 1. Önmegtagadás,  a saját célokról, álmokról való “kényszerű” (a körülmények miatt az illetőnek nincs szabad választása) vagy “engedőleges” lemondás (az egyén lemondása az erősebb környezeti nyomás hatására)
 2. Olyan fontos személy és/vagy szeretett személy elvesztése, aki jelentős szerepet játszott a belső értékeink felmutatásában, megerősítésében. Amikor a belső értékek, tehetségek  még nem váltak önazonossá, természetesen magunkénak tekintett és megélt énkép-résszé, addig külsö megerősítésekre hagyatkozunk. Ha olyan ember hal meg vagy hagy el bennünket, akire a megerősítési folyamatban számítottunk, akkor “vele halhat” személyes értékességünk tudata és “vele veszhet” ön-értékesség tudatunk is.

Résztvevői vélemények, visszajelzések:
Anikó:
Az első állításban, kéretlenül, egy szerető, meg nem született gyermeke voltam. Ami bevonzott, az a hívószó, a hidegrázás volt.
Sokszor hallottam ezt, a környezetemből, kicsi koromtól fogva! Valószínű, a hozzá  kapcsolódó, igen mély érzelmi töltés miatt veszem magamra, és veszem komolyan, teszem a saját sorsommá!
A második állításban, beteg gyermek voltam, aki harmadiknak született, és oka volt minden bajnak, minden szegénységnek, bűnösség, és büntetettség érzésnek. Itt is az volt a hívóesemény, hogy én is így éltem meg a gondjaimat! Hibás, és bűnös, csak én lehetek, mert bennem, evidens, hogy más, nem lehet hibás, és Isten meg, pláne nem!!!
Nagyon nehéz volt, amikor Ő, megállt mellettem, felettem! Teljes megsemmisülés volt! A (szerepbeli édesanyától kapott) gyengédség viszont, nagyon, de nagyon jól esett!!!!
A harmadik állításban, érintőleges szerepem volt, ami elég érdekes megélést hozott: szerető voltam, de férfi mellett, fiú!!!
És csak érintőlegesen, mint egy-két alkalommal   kipróbált kaland, folytatás nélkül.
A negyedikben, kettős szerepem volt. Elsőként, a kontrollkényszeres, mindenkit túlzón, szinte durva beavatkozással felügyelő nagypapa, míg a másik, a kisbaba, aki  félárván maradt, a testvéreire bízva. Az, nagyon szíven ütött, és ott is, abban voltam érintett, hogy úgymond a nyakán vagyok valakiknek, akik ezt, nem is akarják igazán, nem is kellek én igazán, csak a bajt hozom, mindenkire!  Ez, a való napjaimból, a jelenemből köszön vissza. Még,  messze-messze nem múlt idő!!!
Az ötödiknél, blokknak szólítottál be, ott érdekesség csak annyi volt, hogy a sarkánál álltam az apának, és a bal kezem, ami mögötte volt, lezsibbadt, és fájt, leginkább, a csukló, és a tenyér. Érdekes testi megtapasztalás volt.

Megosztás Facebookon

“Karrier és Pénz fókuszú Személyiség Integrációs Tréning élményei, tapasztalatai” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Kedveseim !
  Az áprilisi Szint nagy segítséget jelentett számomra.Már 3. alkalommal vettem részt
  ilyen csoport munkában, mire elő mertem hozakodni saját problémámmal és nagyon örülök, hogy megtettem, mert nagy megkönnyebbülést hozott számomra.
  Nikol és a csoport rendkívül segítőkész volt és minden állítás ” aha” élményt jelentett. Az idő szinte észrevétlenül repült. Hasznos és jó ” játék ” volt.

  Válasz
 2. Kedves Ági!
  Örülök, hogy megbíztál bennünk annyira, hogy előhozakodtál a gondoddal!
  És még, talán, más dolgok is, a helyükre kerültek!
  Igen, nagyon jó ez a családállítás, így, kiegészítve, ahogyan, itt csinálják! Mert Nikolka nem ismer lehetetlent, előtte, nincsenek határok, és ha folyamatban vagyunk, megáll az idő is, semmi más nem számít, csak a teljes végéig vitt esetek sora!
  Magam részéről, már 7. hónapja járok, és az egyik legnemesebb szolgálatnak érzem, hogy részt vehetek ebben!
  Mert ha beválasztanak, akkor, — megfigyeltem! –, hogy a világpk határán járunk, hogy szinte kérik, várják a Lelkek is, a feloldódást, a helyreállítását az elvarratlan szálaknak! Mint ha ott, a messzeségben is állítanának! Megjelennek az adott történeteknek már távol lévő szereplői, és szinte érezhető, hogy a végén, nem csupán a családjára, és egységére találó Állító, hanem minden Hozzátartozója is, felszabadultan, békésen halad tovább!!!
  És ahogy Nikolka szokta mondani, ezzel a programsorozattal a Föld mintái is átíródnak, kijavítódnak, kisímulnak, tehát, a Világ számára is, jó történik!
  Gyertek minnél többen, és minnél több állításra, teljes bizalommal!!!!
  Szerintem!
  Szeretettel: Anikó.

  Válasz
 3. Kedves Nikol!
  Bár még csak először voltam szint-en és egyáltalán ilyen foglalkozáson, mélyen megérintett, hogy mennyire átélhetők az adott szituációk, melyek “nem csak”! rólam szólnak. Ezután úgy érzem, hogy az ember egyre többet és többet szeretne megtudni Magáról és mindenről/mindenkiről aki/ami vele kapcsolatos.
  Várom a következő lehetőséget, addig is köszönöm Neked és a Többieknek ezt a hasznos és tanulságos napot.
  Viszontlátásra: Lívia

  Válasz

Szólj hozzá!