Személyes élmény: Az árnyakból fakadó erő

Személyes élmény: Az árnyakból fakadó erő

A hétvégén újabb arcát ismertem meg a fájdalomtestemnek és egy újabb módot találtam arra, hogyan alakíthatom át erővé. Erővé, mert a belső árnyakban hatalmas erőtartalékok húzódnak. Olyan ez mintha hirtelen egy hatalmas aranybányára bukkantam volna a mélyben. A bölcsesség átfényesíti a fájdalmat, amiből kincs, érték és erőforrás lesz.

A fájdalomtestem  felerősödött az elmúlt hetek eseményei miatt – jobban mondva ahogy én őket korlátokként megéltem:).  Észleltem, hogy történik és hagytam. Közben folyamatosan azt kérdeztem magamtól, hogy mit hoz a hónapra húzott Erő tarot kártyája. A belső erő újabb leckéje, aminek a végén erősebb leszek és amiért korábban annyiszor kellett megjárni a belső poklokat. Már a kihúzásakor úgy döntöttem, hogy ezt a mostanit poklok nélkül szeretném megjárni, amennyire lehet tudatosan, tanúként, bölcsességgel megélve és a lelkem ragyogásának fényével megtalálni a kincset a mélyben.

A fájdalomtestemben rejlő árnyak közül már sokat megismertem, sokat a fényre hoztam és erejüket magamhoz vettem, kincsüket másoknak is megmutattam. A mostani egy tekervényes-szövevényes szálra fűződött fel, ami az életem oly sok részében jelen volt és felfejtésének nyomában megismerhettem, hogy miért olyan fontos az önfelvállalás, a személyes erő, az önértékelés és önbizalom megerősítése, az önmagamért és az utamért való kiállás.

Az Árnyjáték

Szombat éjjel volt, férjemmel szaunáztunk. Beszéltem, azaz hallottam a hangomat, de mintha valaki más beszélt volna belőlem. Az a valaki tele volt fájdalmakkal, szomorúsággal, lemondással és legfőképpen erőtlen volt. Legalábbis ennek tettette magát, mert olyan erővel vette magához a hatalmat, a jelenemet bitorolva, hogy tanúként tudtam “csak” jelen lenni. Nem tudtam megfordítani, ahogy oly sokszor sikerült már. Viszont a lélek jelenlétből fakadó erőből meg tudtam tartani a középpontom tanú erejét. Váltani még nem tudtam. Ezért úgy döntöttem, hogy nosza, akkor hallgassuk meg, hogy mi fáj ennek a belső részemnek ennyire. Kihangosítottam, kérdeztem, hagytam, hogy kibeszélje magát. Nem álltam ellent, nem akartam kilépni, nem akartam magamba fojtani. Ki akartam engedni, hagytam, hogy felerősödjön és megmutassa magát.

Aztán egyszer csak a  fájdalomtest nagy drámája véget ért, az énekesnő befejezte az utolsó áriát is, kihunyt benne a tűz. A lelki erőm ugyan nem tapsolt, inkább magához ölelte a darab végén összerogyott művésznőt.

Az ellent nem állás ereje

Az árnyaink oly sokszor kísértenek, a fájdalmaink fel felütik a fejüket, mert mindannyiszor vissza vannak fogva, el vannak fojtva. Az erejüket ellenerővel verjük le, küzdünk ellenük és nem fogadjuk őket magunkba. Kitaszítottként, száműzöttekként élnek bennünk. Ezzel bár úgy tehetünk, hogy nem is léteznek, valójában nem szüntettük meg őket. Ott élnek a mélyben, a pszichénk árnyékbirodalmában. Az erőnket folyamatosan szívják el és folyamatosan adnak életjelet magukról – a fájdalomtest mindenkori felébredése alkalmával.Az erőnket akkor veszik leginkább magukhoz, amikor küzdünk velük. Én ott a szaunában nem akartam ellenállni, nem akartam megküzdeni vele és nem is akartam elfojtani többé a hangját.

A megtartás -megtartottság ereje

Hallani akartam, érezni és tudni  mi az, ami bennem ennyire fájhat. Meg akartam hallgatni és ott akartam lenni magam mellett, hogy bátorítást és elfogadást adjak. Bátorítást, elfogadást és szeretetet annak a gyermeknek, aki azokat a fájdalmakat elszenvedte. Ott álltam gyermekkori önmagam mellett…meghallgattam panaszát, magamhoz öleltem, ott tartottam az ölelésemben és ő megnyugodott. A meghallgatásban és elfogadásban feloldódott, átoldódott, eggyé forrt velem. Erejét átadta nekem.

Mindezt meg mertem tenni, mert tudtam, hogy ki fogok tudni belőle jönni, mert a tudatosságom tanú volt csupán, mégis nála volt az igazi erő. ÉS meg mertem engedni a fájdalomtestem szerepjátékát, mert olyan társ volt mellettem, aki meg tud tartani akármi lesz is.
Ő a segítségemre akart sietni és ezzel eleinte lassította a folyamatomat. De nem volt erőm elmondani neki, túlságosan belül voltam. Aztán szépen elcsendesült ő is,  a jelenléte viszont felerősödött. Ezzel együtt a megtartó ereje is. Így a valódi erők – a lélek erők – a háttérben voltak bár, mégis meg tudták tartani a színpadot, a művésznőt és végig tudták kísérni a drámáját. Ott tudtak maradni a dráma végéig, a saját erejükkel megtartva a végkifejletet.

Árnyak? Milyen árnyakról van szó?

Árnyaknak nevezek minden korábbi fájdalmat, negatív érzést, amelyet nem tudtunk feldolgozni. Negatív megélésekről van szó, amelyet

 1. mi magunk tapasztaltunk meg fogantatásunktól fogva
 2. szüleink tapasztaltak meg fogantatásuktól fogva, majd átörökítették nekünk és gondolkodásukkal, nevelésükkel megerősítették bennünk
 3. szüleink örökölték őseiktől és tovább  örökítették nekünk, illetve gondolkodásukkal, nevelésükkel megerősítették bennünk
 4. előző életeinkben tapasztaltuk meg és megoldani, feloldani hoztuk a mostani életünkbe magunkkal
 5. az emberiség közös tudattalajában kollektív mintákként szerepelnek (pl. háborúkhoz, ínségekhez, járványokhoz kapcsolódóan, meghatározó tapasztalatokhoz kötődően pl. boszorkányüldözés során megölt és a holokausztban elhunyt  milliók)

A fel nem dolgozott negatív megélések hozzák létre a fájdalomtestünket, mely az önmegvalósításunk és ezáltal a boldogságunk legnagyobb “ellensége”. A lelkünk magasabb és bölcsebb nézőszögéből tekintve pedig ugyanezen negatív megélések és vele a fájdalomtest a legnagyobb tanítómesterünk, felfedezésre és kiaknázásra váró erőtartalék, megértésre váró pozitív vagy negatív előjel nélküli megtapasztalás. Ilyen módon fakad az árnyakból erő. Feltárásuk, megismerésük, feldolgozásuk és megértésük révén bölcsesség és felszabadult életerő származik.

Mit okoznak az árnyak?

A fenti forrásokból táplálkozó árnyak a legkülönfélébb formákban igyekeznek a felszínre jutni és hatást gyakorolni. A rossz közérzet, romló életviszonyok, megmagyarázhatatlan szorongások, pánikrohamok, depresszió a leggyakoribb pszichés tünetek. De az árnyékvilágunk munkája a pszichoszomatikus betegségek (amibe az orvostudomány a betegségek minimum 75%-át teszi) és balesetek sora. Az árnyak munkálnak a sikertelenségek és kudarcok, az önszabotázs mögött.

Az árnyak önszabotázst eredményeznek, hiszen az elfojtott árnyak elszívják azt az erőt, amit legteljesebb önmagunk fizikai létsíkon való megvalósítása, az önmegvalósításra szánhatnánk.

Az árnyak megtartottságban való feloldásához ajánlott programjaim:

Az Árnyakból Fakadó Erő

November 2. szerda 9:30-16:00 

Személyiség Integrációs Tréning (családállítás + pszichodráma + transzgenerációs epigenetikus kineziológia + személyiségfejlesztő tréningelemek)

Neked való, ha az alábbiak előfordultak a Te vagy családtagjaid életében:

 • az életedben gyakoriak a kudarcok, jellemző az önszabotázs
 • a családi háttéreben tudott öngyilkosság, gyilkosság – áldozata /tettese a lappangó, a saját életünkben nem létező, racionálisan nem látható / nem létező bűnök miatti bűntudat felszámolása miatt
 • lappangó, vissza-vissza térő depresszió, megmagyarázhatatlan szorongás érzetek
 • fel nem dolgozott vagy elfojtott gyász (szeretett személy elvesztése, abortusz)
 • a családban több ízben fordult elő nagyobb baleset, gyakori a halálos kimenetelű betegségek megjelenése
 • függőségek jelenléte (alkohol, és más élvezeti szerek, munkamánia, túlzott szexuális vágy, stb.)

 A nap ára 10 000Ft állítóként, 6 000Ft résztvevőként. Bővebben a módszerről: Árnyak oldása SzInT-el>>>

Megbocsátás -Elengedés -Továbblépés Est

November 2. szerda 19:00-kb. 21:30

 Személyiségfejlesztő program, előadással és meditációval a lelki felszabadulásért. A következő témákban kapsz segítséget a program során:

 • szakítás, válás okozta fájdalom elengedése
 • szeretett személy elvesztése okozta fájdalmak feldolgozása
 • az elmúlás szeretetteljes magunkhoz ölelése
 • megengedés, a “jó” beengedése (siker, anyagi javak, új párkapcsolat, stb.)
 • fájdalmas emléksúlyok letétele és  továbblépés

 Az esti program ára 3500Ft. Szokásos kedvezmények élnek. Bővebben a programról: Megbocsátás-Elengedés-Továbblépés>>>

Jelentkezés:
>>> Mindkét program estében a jelentkezéshez írj  a noionmegvalositasKUKACgmail.com címemre!
Várlak megtartó szeretettel:
Pozsgai Nikoletta
kineziológus, életvezetési tanácsadó
noionmegvalositas.hu
www.kineziologiakezeles.hu
 

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!