Nyári könnyű: Mit várhatsz nőként egy strandi flörttől? Az RTL Klub Csak Csajokban…

Nyári könnyű: Mit várhatsz nőként egy strandi flörttől? Az RTL Klub Csak Csajokban…

Mi lehet egy strand-flörtből?
Mi lehet egy strand-flörtből?

Ma reggel az RTL Klub Csak Csajok különleges helyszínről, az Uszály Strandról jelentkező első műsorában Sarka Kata és Zoltán Erika sztárvendégekkel, Peller Mariann és Fentor-Mayer Amanda a strandon való ismerkedésről és annak folyományairól kérdezett engem, mint  a nőkkel behatóan foglalkozó szakértőt  és Török Gabriella, protokoll-szakértőt.
A műsor-felvételét elérheted innen azonnal is:
A műsor-részt felvételről ide kattintva tudod megnézni az RTL Klub Honlapján!>>>
De érdemes előtte tovább olvasnod:)
Véleményem szerint a nőnek ismerkedéskor, bárhol történjen az, tisztában kell legyen azzal, hogy mire van szüksége az adott élethelyzetében. Ha egy nő tudatában van annak, hogy akkor és ott, például egy strandon vagy egy szórakozóhelyen ismerkedik meg egy férfival, mire számíthat.
Jellemzően azért járnak a szingli férfiak és nők a strandokra, hogy ismerkedjenek. Ezzel minden rendben is volna. Egy könnyed nyári flört erősíti mindkét nem önértékelését és önbizalmát. Az ismeretségből aztán gyakorlatilag bármi lehet, de nagyon fontos, hogy a nő tudja mit vár és mit várhat, amit lát és kap, az alapján pedig el kell tudja gyorsan és határozottan dönteni, hogy szeretne e és ha igen milyen mélységű folytatást.
Meztelen vonzalmaink
Valljuk be a strand remek alkalom arra, hogy nőként vagy férfiként, de alapos mustrát tartsunk és a jobb esetben csak a számunkra is vonzó esélyessel bonyolódunk flörtbe, csevejbe. Hisz a kendőzetlen, szinte teljesen fedetlen test sokat elárul a benne lakó lélekről, mindkét oldalról.
Nos, kérdés, hogy a strandi találkozást mi követi. Lehet, hogy megmaradunk a jó kis flört emlékénél, de lehet, hogy ennél többre vágyunk. Legyünk azért résen! A strand remek alkalom – nem csak a férfiaknak! – arra, hogy megnézzük az adott férfit! Egy szál úszónadrágban valóban sok mindenre fényt tudunk deríteni…látszik, hogy az illető mennyire foglalkozik a testével, kisportolt-e vagy inkább “mackós”, esetleg óriási sörpocakot tol maga előtt. A kérdés az, hogy nekünk mi a véleményünk az adott látványról. Mivel ahogy a nőknél lehull a strandkendő, a férfiaknál sincs több mint egy strandtörölköző, a testtájakat nem takarja a ruha, számunkra is nyilvánvalóvá válik, hogy tetszik-e amit látunk vagy sem. Nem kell erre több randit várni… egyik oldalon sem.
A legtöbb strandismerkedésből mégsem lesz több mint egy-két éjszakás kaland…és jó, ha mindkét fél kalandnak éli meg. Az igazság azonban inkább az, hogy a nők érzékenységükből adódóan kihasználhatóbbak, manipulálhatóbbak lehetnek. Ezért gondolom azt, hogy nekünk nőknek jobban oda kell figyelnünk az adott férfira és saját magunkra is és talán nem csupán csak megélni a testek (lelkek) vonzódását!
Mire figyelj, ha strandon ismerkedsz?
1. Tudd mi a fontos számodra egy kapcsolatban, párkapcsolatban. Legyél tisztában azzal, hogy milyen hátterű férfira vágysz. Lehetőleg csak az ennek megfelelő típusokat engedd tovább az első flörtnél.
2. Figyeld meg a férfit, amilyen alaposan csak tudod. Figyeld meg a járását (gyors, lassú, kimért, csoszogó stb.), figyeld meg hogyan (mennyit és miről) beszél veled, a barátnőddel (ha veled vannak), a strandi kiszolgálószemélyzettel (utasító, agresszív, türelmetlen vagy inkább udvarias mégis határozott). Figyeld meg, hogy hogy viselkedik a barátaival (ha nincs egyedül).  Mindezekből elég jó következtetéseket lehet levonni arra nézve, hogy milyen a férfi temperamentuma (heves vérmérsékletű, szenvedélyes alkat, türelmes-kimért- esetleg hűvösebb racionális típus).
Ha fontos számodra, hogy például együtt sportolhass a társaddal, akkor figyeld meg  a férfi testalkatát, mozgását, gyorsaságát, esetleg figyeld meg mit csinál a strandon (sörözi a haverokkal és utána fetreng a füvön vagy vízilabdázik, úszik, strandröpizik – nem mindegy!).
Másik példát hozva a férfi kommunikációját megfigyelve nagyon sokrétű információt szerezhetsz. Ha ő beszél és el akar kápráztatni (vigyázz magadra, nehogy sikerüljön neki…vagy hagyd, ha ezt szereted:), de legyél tisztában azzal, hogy milyen motivációi és milyen kimenetele lehetséges egy ilyen ismerkedésnek! Ha kérdez, mert tudják, hogy többnyire szeretünk beszélni…, akkor igyekezz, hogy Te is megtudd azt, ami neked igazán fontos információ (a férfi testének vonzósága után:) a folytatáshoz.
Strand-ismerkedési motivációk
Miért megy egy férfi a strandra? Kikapcsolódik, sörözik-lángosozik-kolbászozik, lábtengózik-vízilabdázik-úszik-sütkérezik,a haverokkal lóg-vagy, viszonylag kevéssé valószínű a fa alatti önművelésre vágyik és olvas… valószínűbb, hogy  ugye éppen prédára vadászik.
Nyilván lehet, hogy csak a prédavadászat hajtja, de az is meglehet, hogy élete párját keresi és a strandra is benézett ezért. Ha a nagy Ő-ről van szó bárhol összefuthatunk vele, de én a magam részéről mégis óvatosságra intem a nőket. Figyeljenek, flörtöljenek, de csak azzal, akivel legalább még egy lépést (pl. telefonszámcsere) szeretnének tenni. Ha viszont bármi olyat tapasztalnak,ami nincs a kedvükre, akkor érdemes nagyon egyértelmű verbális és non-verbális jelekkel a férfi tudomására hozni, hogy eddig és nem tovább!
Azok a bizonyos félreértelmezett jelek…
Sokszor pont az gond, hogy a nő élvezi a flörtöt és a könnyed pillanatokat, közben nem figyel az adott esetben félreértelmezhető testi-jeleire, viselkedésére, kacérságára stb. A férfi pedig – hát igen, ezeket nem tudja nem félreérteni… egyértelműen úgy érzékeli, hogy a nő nyitott felé, aztán pedig a vérmérsékletétől függ, hogy milyen gyorsan válik leterített prédává. Nos, nem árt odafigyelni a saját jelzéseinkre!, ha nem akarunk eldobott és kihasznált másnap reggeli érzésviharokkal találkozni.
Szakértő Társam: Török Gabriella véleménye
Török Gabriella szerint, aki etikett szempontból közelítette meg a témát, mindent megtehetünk ismerkedéskor ami nem hozza kellemetlen helyzetbe a másik felet. Továbbá, még két nagyon jó szempontot mondott el Gabriella, ami hasznos lehet a számotokra is. Az egyik, hogy a férfi-női egyenjogúságot érdemes ismerkedéskor elfelejteni: hagyjuk a férfiakat vadászni! (PN:…és igen élvezzük ki, hogy vadásznak ránk, nem rossz az a női önérzetnek kifejezetten jól esik, a kedélyünk és lelki-állapotunk is garantáltan jobb lesz tőle:)
A másik, ami inkább a férfiaknak szóló tanács lehetne, hogy csak olyat tegyenek meg, amit a húgukkal megtennének… PN: nyilván egy ponton túl, ha mindkét félnek ez a szíve vágya, akkor átterelődhet másra is a szó, s a kéz…de addig uraim, csak csínján, csak szépen… cserkésszétek be az őzeket:)
Érdemes megnézni a műsor-részt felvételről az RTL Klub honlapján, amit közvetlenül ide kattintva el is érsz:
A műsor-részt felvételről ide kattintva tudod megnézni az RTL Klub Honlapján!>>>

Megosztás Facebookon

“Nyári könnyű: Mit várhatsz nőként egy strandi flörttől? Az RTL Klub Csak Csajokban…” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Köszönöm Nikolett, nagyon sokat segítettél az összefoglalóval. Sokszor bonyolódtam már a legkülönbözőbb helyeken flörtökbe és a legtöbbször meg is szívtam. Túl naív vagyok és nem ismerem a jeleket. Már tudom, hogy nekem kell elsősorban odafigyeljek a kibocsátott jelekre és nekem kell tudnom mit is/kit is akarok.
    Egyenlőre azonban nem szívesen ismerkedem, félek. Remélem ez is oldódik majd idővel.
    Sok sikert a munkájához, figyelemreméltó!

    Válasz

Szólj hozzá!