Női Rivalizáció Helyett Nővériség: nők által nőknek okozott sebek gyógyítása

Női Rivalizáció Helyett Nővériség: nők által nőknek okozott sebek gyógyítása
nővériség

nővériség
Féltékenység, irigység, intrika… azok a NŐI MÉRGEK, amelyek ártanak annak, akire irányulnak, rombolják azt, akitől indulnak, roncsolják azt a női szövetséget, ami megtarthatna minket, nőket.
…a kinek van jobb, több, szebb, a ki csinálta hamarabb, ki vitte tovább, avagy ki kapott vagy nem kapott érte dicséretet-elismerést-előléptetést. Csak néhány példa azon mérgek közül melyet nők kevernek nőknek. S nem feltétlen azért, mert előre megfontolt szándékkal bántani szeretnének. De kétség kívül van erre is példa jócskán nemcsak a nőtörténelemben, hanem saját életútjainkon is.

Inkarnációs fájdalmak árkai, generációs sérülésekkel aláaknázott életút. Amin járunk. Amin próbáljuk kikerülni azt, ami sebez, – ami már sokszor sebzett. Frusztráció, felnyílt fájdalmak a tudattalanból melyek miatt leminősítünk, kibeszélünk, avagy kifejezetten elgáncsoljuk a másik embert. Valójában önvédelmi reakciók, melyek alatt a lélek sebe húzódik.
De a mai nő új utakat keres, ahol szeretne másképp…barátságban, egymást segítve, megértve, elfogadva élni. Mi nők, egymás között. Érezzük, hogy nem így kellene lennie…nem bántva, visszahúzva, irigykedve, rivalizálva. Hanem békében, együtt az élet minden körtáncát együtt táncolva. Mert együtt könnyebb.
A nőiség alap létezési formája a nővériség.
Volt. S amikor így volt, akkor a nők számíthattak egymásra, támogatták egymást és átadták beavató női tudásaikat, gyógyíreik receptjeit. Tanították, gyógyították, segítették egymást.
Ahhoz, ne legyünk egyedül, nem kelljen mindent magunknak újra kiásni-összegyűjteni-megtanulni, ne kelljen magunkra maradottan megküzdenünk a női életút kihívásaival, és egyáltalán az élettel szükségünk van biológiailag és pszichológiailag is nőtársainkra. Egymásra.
Ehhez gyógyulnunk kell….

Nőként az EGÉSZséged nagymértékben függ attól milyen emberi kapcsolataid vannak, ezen belül is, hogy vannak-e támogató, segítő nőtársaid. Hogy is van ez? S hogy lehetne neked is jobb kapcsolatod nőtársaiddal? Mondjuk rivalizáció, féltékenykedés, irigykedés és egymás bántása, valamint magáramaradottság, csalódás helyett…
Kutatásokkal bizonyított tény, hogy a támogató emberi kapcsolatok megléte alapvető a fizikai és pszichés egészségünk fenntartása, és döntő faktor az egészség helyreállítása kapcsán. Ezen belül is a támogató emberi kapcsolatok esetében az ún. azonos nemű és elsősorban támogató körként megnevezett kapcsolódási formákat emelték ki.

Azaz minél több emberi kapcsolatod van, annál jobbak az előrejutási esélyeid (ld. kapcsolati tőke), ÉS annál jobbak az életesélyeid. A nők egészsége kapcsán pedig kifejezetten a nőkkel való támogató, segítő kapcsolati háló kiépítése ÉS sajnos újraépítése alapvető feladatunk.

Nem kell, hogy egyedül küzd meg az életet. Nem kell, hogy a bántások nőtársaid részéről folytatódjanak. Pontot tehetsz a féltékenykedés, irigykedés és hátbatámadás negatív, fájó megéléseinek sorára. Lehet másképp. Gyere írjuk át együtt, építsünk egy új mintát.

Női Rivalizáció Helyett Nővériség
Ha úgy érzed gyógyulnál a nőkkel kapcsolatos bizalomban, akkor érdemes lehet eljönnöd:

Nők újra együtt – egymásért!

MÁJUS 12. vasárnap 18:30- kb. 21:00

Női Rivalizáció Helyett Nővériség

Előadás * blokkoldó gyakorlatok-oldások * felépítő meditáció
 A nők által nőknek okozott sebeket (féltékenység, rivalizáció, irigység, hátbatámadás, megítélés, kiközösítés stb.) gyógyító blokkoldó és felépítő workshop, a Grál Házban, Budapesten, kifejezetten a nőkkel kapcsolatos megélések gyógyítására nők számára.
Gyógyítsd a sérüléseket, melyeket jellemzően az alábbiak okoztak:
  • bizalmaddal való visszaélés
  • rosszindulatú pletykák
  • kibeszélések
  • intrikák
  • árulás
  • önzés
  • féltékenység
  • irigység
  • önbizalom hiány
  • versengés
Részvételi díj: 5 000Ft / a meditációk hanganyagával együtt – A Női Kör Vezető Képzést most végzőknek hospitálási alkalomként beszámítva  díjmentesen lehet ezen a programon résztvenni.
JELENTKEZÉSHEZ töltsd ki az űrlapot, és küldöm a visszaigazolást, valamint az információs levelet a programról:

Keresztnév:*
Vezetéknév:*
E-mail cím:*
Számlacím (amire, ha számlát kérsz kiállítsam a számlát):*
Megjegyzésed, kérésed hozzám:


***
Saját tapasztalatok kapcsán…
“Ma könyveim szerkesztőjével  Jakab Anitával beszélgettem reggel, az előkészületben lévő Női Rivalizáció Helyett Nővériség című könyvem kapcsán. Sok hasonlóság van közöttünk, a nőkkel kapcsolatos mintáink átírása tekintetében is. Hálával tekintettem arra a hatalmas útra, amit megtettem a nők-nőtársak elfogadásában, a bizalom újraépítésében. Mert bár sokatok ma már úgy láthat, hogy nekem mindig is rendben lehetett a női közösségben való jelenlét ez egyáltalán nem volt így. 

Fiúk között nőttem fel, fiútársaságban éreztem jól magam… ők nem közösítettek ki, nem pletykáltak rólam mögöttem, tisztán és nyíltan kimondták amit gondoltak. E mellett gátlásos kislányként a női viselkedés, a nőként való lét egyáltalán nem volt otthonos. Sem a divat, sem a sminkelés, sem a flörtölés nem volt jelen. A lányok zavarták “nyugalmamat” a versengéssel, rivalizálásokkal, klikkesedéssel. Erre egy megoldást találtam akkor, ez pedig szociometriából ismert “csillag-pozíció” választása volt. Ez azt jelenti, hogy igyekeztem mindenkivel jóban lenni, egyik klikkbe se tartozni, de mindegyikkel-mindenkivel kapcsolatban lenni. Miközben nagyon vágytam volna “odatartozni”. S bár leginkább mindegyikhez tartoztam, valójában igazán egyikhez sem. A helyzet később sem lett feltétlen jobb, mert az egyetemen a fiúkért folytatott harc(ként felfogott)  küzdelemben a lányok nem viselték jól, hogy közvetlen és könnyed kapcsolatban vagyok sok fiúval. Megjegyzem ennek elsődleges oka a kosárlabdacsapatok, biciklitúrák és vizitúrák együtt-élményeiben rejlik.

A család és a munka viszonylatában is jelen voltak körülöttem a nők közötti bántások, féltékenységek, irigykedések, intrikák és rivalizációk. Mígnem a felismert mintán tudatosan kezdtem dolgozni. Ezen időkben már részt vettem női körökben, szereztem jó tapasztalatokat is és elkezdtem felülírni a mintámat. Tudatosan dolgoztam azon, hogy oldjam a nőtársaim felé érzett bizalmatlanságot és azért az időközben felismert irigységet is – kifejezetten arra, hogy meg tudják élni nőiességüket. Mert bár én közvetlen viszonyban voltam a férfiakkal, valójában nem elsősorban nőként tekintettek rám, hanem “barátként, haverként”. Huszonéves voltam amikor ezen kineziológiával már dolgoztam és igen a  nőiességem megélése volt az elsődleges cél. … volt honnan kihozzam magam “nőiesség” terében is és a nőkkel kapcsolatos viszonyulásom terében is. A helyzet lassanként változott, egyre inkább megértettem a nők viselkedését, és az én ódzkodásom – generációból is erőteljesen indokolt- hátterét. Majd megéltem az anyaságot – gyakorlatilag teljes izolációban, a támasztalanság és biztonságérzet, kompetenciaérzet hiányait. Ekkoriban már azon dolgoztam, hogy felülírjam ennek keserű mintáit és a “csak magamra számíthatok” helyett a férfiba mint társba és a nőkbe mint segítőkbe vetett bizalmamat már célzottam gyógyítottam. Mindezek miatt átérzem a női magányosságot, támasztalanságot – ami azóta kiderült akkor is ott volt sokakban, akik elvileg egy-egy klikkbe tartoztak.
Sok nőtársam mesélte el az idők során, hogy mennyire nem kapott valódi odafigyelést, együttérzést, segítő jelenlétet az “elvileg barátnőktől”, viszont mennyi hátbatámadást, férfi-elcsábítást éltek meg, mennyit szenvedtek a féltékenykedésektől, irigységtől, az intrikáktól és a kiközösítések miatt.  De találkoztam olyanokkal is, akik számára rendben volt a női közösségbe tartozás, akik jól élték meg ott a bizalom körét és valóban tudták egymást támogatni. Ők lettek az elsőszámú “mintacsoportjaim”, merthogy elhatároztam, hogy ezt én is szeretném megélni..ehhez pedig kellett minta és megélési tapasztalás.
nővériség, női körBizalom, együtt-egymásért: Nővériség, Nővérkör
Gyógyulás a bizalomban, az együtt-egymásért elv megvalósíthatóságába vetett hitben. Ezzel írható le a harmincas éveim sora. Hálával gondolok az AranyAsszony iskola női csoportjaira és különösen a MéhNővérek közösségére – velük született meg az új közösségi minta, amit nemzetközi szaknyelven Nővériségnek (sisterhood) nevezünk. A nővériség lényege, hogy egymással támogatóan, az együtt-egymásért elve mellett, egyenrangúan vagyunk jelen – támogató és megtartó kört létrehozva, védőhálót teremtve és fenntartva egymás számára. A Nővéri szellemiségű női körök tudás és tapasztalatmegosztó szerepűek is egyben.
Körtelenségből-körökön át, mára örömmel körözve
Mára elmondhatom, hogy sok női kört ismerek, pozitív tapasztalataim felülírták a múltat és örömmel tölt el, hogy a női körvezetőkkel megoszthatom a “körtelenség” valamint a körök résztvevőjeként szerzett tapasztalataimat éppúgy mint a “körözés”, azaz a női körök vezetésében szerzett tapasztalataimat.” – részlet az októberi Én-Erősítő hírlevelemből. 
Ha magad is vezetnél női kört és segítenél nőtársaidnak:

női kör vezető tréner képzés
Női Kör Vezető Képzés Tréningnapok egyike

Ha pedig magad is vezetnél női kört, avagy egyenlőre leginkább spontán, saját tapasztalataidra alapozva vezetsz női kört, de szívesen fejlődnél akkor érdemes jönnöd az  ÁPRLIS 7-én az online tanfolyami résszel induló KörVezető Facilitator képzésbe!
A Női Kör Vezető képzés ezekben segít:
* női kör létrehozása, szervezése, a női körök megtartása és főként fenntartása a csoportdinamikából adódó szokásos fejlődési fázisokon a lehető leggördülékenyebben tudjon áthaladni, s meg tudjon újulni.
* ajánlott tematika a kezdő női körös csoportoknak már kidolgozott és tesztelt, női körben jól működő gyakorlatokkal, letölthető Házigazda könyvvel és felkerülési lehetőséggel a magyarországi női körök térképére

Kinek ajánlotta Női Kör Vezető Képzés?, milyen elméleti és gyakorlati felkészítést ad?  a női körvezetők mentorcsoportjába tartozás mellett, valamint a már végzettek véleményei itt találod>>>

Várlak szeretettel a tanfolyamok, programok résztvevői között. Örömmel segítem nőiségbeni fejlődési utadat, kiteljesedésed folyamatát!

 Szeretettel és fénnyel:

 Pozsgai Nikoletta

 kineziológus, életmód-tanácsadó és terapeuta,  személyiség integrációs tréner

 női önmegvalósítás specialista, női körvezető képző tréner, a női körök magyarországi mozgalmának egyik alapítója

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!