Kötött testben – gúzsba kötött lélek! Szabadítsd fel mindkettőt!

Kötött testben – gúzsba kötött lélek! Szabadítsd fel mindkettőt!

A tegnapi Női Energia Fitnesz haladó csoportban a Föld elem gyakorlatait végezve, szembesültek a résztvevők a derék fájdalmával, a csípő kötöttségével. Alapvetően egészséges, jó karban lévő nőkről van szó…s mégis, már látszanak azok a jelek, amelyek az idő múlásával egyre erőteljesebbé szoktak válni. Ha hagyjuk…
A test belemerevedik a lélek mozgásképtelenségébe
Ez a mondat még a Fény-Forrás Mozgásközpont idejében született bennem egy jóga óra közepette. Azóta is bennem él és gyakran idézem fel azok számára, akik észreveszik testük rugalmatlanságát, merevségeit, fájdalmait. Igen, arról van szó, hogy az életünk előrehaladtával hajlamosak vagyunk megalkudni a sorssal, az eseményekkel, egy-egy kapcsolattal, munkahelyi körülményekkel. Változás és változtatás helyett.
A lelkünk folyamatosan küldi a jeleket, irányvonalakat, segítő embereket, könyveket, hogy megmaradhassunk lelkünk választásában, megleljük a valódi hivatásunk, átalakítsuk a (pár)kapcsolatainkat. De a jeleket nem mindig vesszük…és ezért beszűkül az életbeni mozgásterünk, a környezetünk és a testi mozgásterünk is.
A már beszűkült lelki mozgástér jele a testi merevség, kötöttség. De ugyanezt jelzi számunkra a kényszerpályák sora, a munkahelyi kötelezettségek, feladatok, frusztrációk és stressz növekedése is.
Amikor már egy nagy muszáj az életed
Minél több muszáj és kell van az életedben, annál jobban besavanyodik a lelked és a tested (szó szerint is savasodik a test!). A beszűkülések pedig csak azt szeretnék jelezni számodra, hogy változtass végre. Ha nem változtatsz tovább szűkülnek az életkörülményeid, melynek további intő jele az anyagiak megcsappanása, a pénz hiánya.
Sok úton elindulhatsz a változás felé…
Az életkörülményeink és választásaink beszűkülése önismereti és önfejlesztő, gyakran öngyógyító belső munkát kíván. Ehhez számos jó könyv és tanfolyam áll rendelkezésedre, beleértve a női önfejlesztésre specializált személyiségfejlesztő könyveim, és az online tanfolyamaim is.
DE… a tested mindig kéznél van!
Azaz, ha elviszed a tested kirándulni, mindig fellélegez a lelked is. Ha átmozgatod a tested, átjáratódnak az ízületek, rugalmasabbá, teherbíróbbá válnak a szalagjaid, izmaid. A mozgás mindig csodálatosan felszabadítja a tested, s vele a lelked is.
A tested nem a lelked börtöne, hanem lelked szabadságának tapasztalati színtere!

“A test felszabadítása elkerülhetetlenül elvezet a szív felszabadításához. ” Gabrielle Roth

Kifejezetten a testi gátjaink, akadályozottságaink és blokkjaink felszabadítására szervezett programra hívlak szeretettel:

Az elemek harmóniája az Egészséged alapja

Öt Elem Mozgásmeditációs Workshop

2012. 06. 02. szombat 10:00-kb.18:00 között, Budapesten

– az elemek harmóniába rendezéséért, a testi blokkok oldásáért, a lélek felszabadításáért –

Az Öt Elem Mozgásmeditációs Workshop egy különleges, a testet-lelket felszabadító és minőségében átdolgozó alapvetően szabad mozgásra és tudatos légzésre építő nap. Az egyes gyakorlatok során átdolgozzuk a legjellemzőbb emberi érzelmekhez fűződő viszonyunkat; kapcsolódunk az öröm-bánat, harag-együttérzés, bizalom-félelem alaptémáival – rugalmasságot és egyensúlyt teremtve önmagunkban.

“Az érzelmeknek úgy kell áramlaniuk, ahogy a vér kering a testben. Amikor érzelmeink erei elzárultak, amikor szívünk összeszorul, akkor egész életünk a lendület, az életerő híján van.Érzelmeink áramlása nélkül létezni, olyan mint akadozó motorral autót vezetni.” Gabrielle Roth

A program részvételi díja: 10 000Ft, Női Energia Fitnesz tagoknak /AranyAsszony Kör tagok /Rózsa körön legalább háromszor részt vettek számára 8 000Ft.
Bővebben az Öt Elem Workshopról itt olvashatsz>>>

A tested-lelked felszabadulását kívánva:

Szeretettel:
Pozsgai Nikoletta
kineziológus, életmód-tanácsadó és terapeuta
személyiség integrációs tréner
 

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!