Chia Mester tanításai

Chia Mester tanításai

Véget ért a 6 napos tréning, melyet Mantak Chia nagymester az egészségmegőrzés, szexuális kung fu és a  belső alkímia témájában tartott. Különleges élmény volt tőle személyesen tanulni és a több mint 10 éven át olvasottakat a saját szájából, saját élményein keresztül megvilágítva hallani. Chia mesternek 45 könyve jelent meg, melyből 12-t már magyarra is lefordítottak. Ismertebbek közülük a Tao gyógyító fényének felébresztése, Taoista Szerelmi Titkok és a Gyógyító Szerelem, a Multiorgazmusos Férfi és a Multiorgazmusos Pár című könyvek.

Régóta várt találkozás Mantak Chia Mesterrel

35 éve járja a világot tanítva, képezve a világot az egészségmegőrzésben, életigenlő és felelős szemléletben hiteles példával elől járva. Többek között arról ismert, hogy a kelet tanításait nyugati emberek számára is érthető, követhető, sőt megcsinálható formában tanítja. Tanúsíthatom ennek igazságát:)))

Mivel a tai-chi és a chi-kung az életemnek fontos sarokköve lett, az ő tanításaival is korán megismerkedtem. Azóta sok víz folyt le a Dunán, szinte minden könyvét olvastam, és Chia Mester könyvei, tanításai az energetikai tanításaim alapjául is szolgálnak. Óriási örömmel hallottam, hogy végre Magyarországra látogat. Munkásságát és írásait jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki szeretne energikus, egészséges és teljes életet élni, párkapcsolatában pedig a szerelmi egyesülés mélyebb és egyben magasabb szintű formáit megélni.

A bevezető esti taoista világszemléleti előadás után, az első két napon az egészségmegőrzés -és fenntartás, öngyógyítás chi-kung alapú gyakorlatait  tanította, elsősorban az 5 elem tana, a gyógyító hangok és a mikrokozmikus pálya kapcsán.  A harmadik és negyedik napokon a szexuális energiákról (azaz teremtő energiáról!), a férfi és nő energetikai működéséről, a szerelmi egyesülés művészetéről, energetikai lehetőségeiről tanulhattunk.  Az ötödik és hatodik napokat javarészt a belső alkímia gyöngyszemeinek, az energiagyűjtés és keringetés magasabb szintjeinek és a kozmikus egyesülésnek szentelte, de helyet kaptak a Tao Yin életminőség javító és élethosszabbító gyakorlatai is.

Egy két bölcsességet kiemelnék a tanításaiból:

1. Vedd magadhoz az Erődet! Rajtad múlik, hogy milyen úton jársz: hagyod, hogy mások határozzák meg döntéseidet, érzéseidet, utadat vagy a saját kezedbe veszed az irányítást! Születésedtől fogva van életerőd és Te határozod meg, hogy mit kezdesz ezzel: hagyod hogy elszívják vagy megtartod az energiádat és megtöbbszörözöd! Hagyod, hogy a fogyasztói társadalom salakja miatt szennyesnek, méltatlannak látod a világot, gonosznak az embereket…vagy rendet raksz a saját házad táján kívül és belül, széppé varázsolva a világodat itt és most megteremtve a menyeket a Földön. Az erő a tiéd és benned lakozik, ébreszd fel, többszörözd, gyógyítsd magad és az életed vele. A jutalom/büntetés elvvel elhitették veled, hogy minden egy külső és jellemzően felső hatalomtól függ (szülő, tanár, hatalom, kormány, vezetőség, stb.). A kontrollt vedd magadhoz, mert valójában semmi sem függ másoktól..csak Tőled.

2. Szabadnak születtél és mindig is szabad vagy! Hiszen a gondolataidat és a lelkedet senki nem tarthatja ellenőrzése, sőt kontrollja alatt! A szándékod erejét és az eredeti szellemed irányát követve éled az életed, magadhoz veszed teremtő erődet és újjáteremted az életed. Az életed a TE kezedben van…ha tudod mi van benned, mi és hogyan hat rád, hogyan tudod mindezt alakítani, átalakítani, változtatni!

3. A szív az első és a legfontosabb központ. A legerőteljesebb és az egyetlen!, ami energetikailag és információsan képes a legmagasabb Éneddel, Igaz Önvalóddal kapcsolódni. Érdemes innen indítanunk minden energetikai és teremtő gyakorlatot, a szív erejéből, a szív szeretet tüzéből:)

4. Ne harcolj semmi ellen! Ha valami ellen harcolsz, a meglétére fókuszálsz és ezzel erősíted a jelenlétét és az energiák kibillentségét. A harc harcot szül, az erő erőt hív ki maga ellen és végső soron mindig energiavesztéssel jár. Sokkal jobb, ha egyensúlyt teremtesz magadban, mert ez az egyensúly helyére billenti a külső egyensúlytalanságokat is.

5. Az életben minden a változásra épül és változásra törekszik, ezért ne küzdj a változás ellen, inkább csinálj helyet neki. Ismerd fel minek és kinek kell múlnia avagy mennie már, és engedd el saját magad. Így az állandó változás áramával együtt haladva, magadhoz veheted mindazt a jót, amit az új hozni kíván Neked. Mindaz, amihez ragaszkodsz, amit nem engedsz el idejében és amit alakítasz át idejében (pl. düh, harag, bánat) az egészség romboló minden szinten.

Néhány fontos tévhitoszlató tudnivaló szemelvényként:

 • Mindenki képes többszörös orgazmus megélésére
 • A nők is ejakulálnak, méghozzá 3 helyen
 • A férfinél az ejakuláció és az orgazmus nem feltétlenül egy esemény
 • A nő a menstruációval, a férfi az ejakulációkkal hatalmas mennyiségű életenergiát veszít – de bizonyos gyakorlatokkal az energiavesztés csökkenthető, sőt energiatöbbszörözés érhető el
 • A szexuális energia a teremtő erő alapja

…és még sokat idézhetnék a  60-on túli, fiatalos, ruganyos mozgású, erőtől duzzadó mestertől…De ha ismered, magad is tudod…ha nem, akkor talán ennyi is elég, hogy indíttatást érezz megismerni őt és munkásságát:)

A szívről tanítottaknak különösen örültem, hiszen mint már írtam, ez az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb tanítás és tanulnivaló a Földünkön. A szívemből szól oly sokszor, amikor a szív gyakorlatait vesszük, amikor a szív tüzében mossuk át a megbetegítő negatív érzelmeket, vagy a szívben lakozó általa eredeti szellemnek nevezett lélek eszenciával való kapcsolódást tanítja.

Elengedés Kulcsok

Chia mester számtalanszor kiemelte az elengedést, mint a jó egészség alapkövét. Elengedni mindazt, ami már idejét múlt és csak megköt bennünket, visszatart a fejlődésünkben. Ehhez az alábbi kulcsokat ajánlotta:

 1. Bocsáss meg
 2. Felejts
 3. Engedj

Azaz bocsáss meg önmagadnak és mindazoknak, akik vélten vagy valósan vétettek ellened. Ha más indokod nincs rá, pusztán azért tegyél így, hogy Téged ne mérgezzen tovább a negatív emlék és a hozzá kapcsolódott érzelem. Egyszerűen ne vidd tovább. A megbocsátás elvisz oda, hogy önmagad és mások által cselekedett negatív kimenetelű vagy hatású cselekedeteket el tudod felejteni. A felejtés annyit tesz, hogy bár emlékszel a történésre és megtartod a tanulságát, hajlandó vagy elfelejteni mindazt, ami történt, annak érdekében, hogy továbbléphess Te magad, és továbbléphessen minden érintett fél is. Egyszerűen úgy döntesz, hogy nem viszed tovább a fájdalmat, a pszichédet mérgező negatív érzelmet. Így lehetőséged lesz valóban megérkezni oda, hogy el tudod engedni a múltban tartó béklyókat. Az elengedés pedig megengedés is egyben. Megengedése mindannak, amire vágysz, amire vársz. A tanított gyakorlatai között is egyik legfontosabbként a negatív érzelmek transzformációja, azaz átalakítása szerepelt. Az átalakításban felszabadulsz és képes lesz a tested-lelked is ellazulni, hogy a szellem ajándékait és tanításait befogadhassa.

Ajánlott kapcsolódó programok, melyekkel Te is segítheted az oldódás-elengedés-megengedés folyamatát:

1. Október 26-án, szerda este 19:00-kb. 21:30:  Szex csakra blokkoldó meditációs est>>>:

A negatív érzelmek transzformációjával foglalkozunk a gyakorlatban a fájdalomtest mintázatának átírásakor a csakrablokkokat oldó meditációs esték során. Ebből a soron következőt ajánlom figyelmedbe, mely ezúttal a Szex csakrához kapcsolódik és annak témáit oldja:

 • párkapcsolatok: ha van, de javítani szeretnéd, ha nincs és szeretnél
 • kapcsolódás-kötődés: kapcsolat létrehozása, megtartása, elmélyítése  körüli gondok
 • szexualitás: nemi vágy hiánya-csökkenése-túlfűtöttsége, nemi szervekhez kapcsolódó fizikai betegségek, hormonális zavarok
 • kreativitás és teremtő erő: alkotó erő ébresztése, kibontakoztatása, a céljaid megvalósításának nehézsége, akadozása

2. November 2, szerda 19:00-kb.21:30: Megbocsátás-Elengedés EST>>>

Az elmúlás arról tanít bennünket, hogy tovább tudjunk lépni. Ezen az estén a megbocsátáson, elbocsátáson keresztül érkezünk  az elengedésbe, mely elvisz  bennünket oda, hogy képesek legyünk tovább lépni. Tovább lépni, azaz tovább engedni magunkat a múlt rabságából, egy belső megbékélésben nyugvó jelenbe érkezve, ezzel egy ragyogóbb jövőt engedélyezve magunknak. Témák, melyekkel foglalkozunk:

 • szakítás, válás okozta fájdalom elengedése
 • szeretett személy elvesztése okozta fájdalmak feldolgozása
 • az elmúlás szeretetteljes magunkhoz ölelése

Mindkét program Budapesten az Erzsébet krt. 58. -ban lesz, áruk 3500Ft.

A szokásos kedvezmények élnek, tehát az ÖrömTest Építő tanfolyam résztvevőinek 2500Ft a Szex-csakra este esetében is érvényes, a pároknak mindkét programra 2500Ft-2500Ft a díjuk. Ha olyasvalakit hozol, aki még nem járt nálam programon, akkor mindkettőtöknek 1000Ft kedvezmény az ajándéka.

Bejelentkezés szükséges a noionmegvalositasKUKACgmail.com címre írott levélben!

Várlak Téged is!

Szíves-Örömest:)

Pozsgai Nikoletta

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!