Carpe Diem helyett mókuskerék és kényszerpályák

Carpe Diem helyett mókuskerék és kényszerpályák

Az élet rövid, hamar elszáll, élvezd ki minden cseppjét, amíg lehet. Avagy Carpe Diem és “szakítsd le a napnak virágát“. Azt hiszem mindannyian számos ilyen mondatot hallottunk…és talán Te is velem együtt, szentül meg voltál győződve arról, hogy ha majd felnőtt leszel és a magad ura, akkor ez mindenképpen, evidensen így is lesz.

Életblokk: mintha leláncolt kézzel akarnál enni, ölelni, létezni!

Aztán jöttek, mentek az évek és valahogy bonyolódott az élet. Egyre több felelősség, tennivaló, pénzkeresés és időzsonglőrködés az életedben. Szürke hétköznapok, határidős befizetnivalók, elintéznivalók, munka, bevásárlás, háztartás és így tovább.

Carpe Diem helyett mókuskerék és kényszerpályák

Vajon miért lett ez így?

Hogyan váltak a fiatalkori “persze, hogy így lesz – hogy is lehetne másként” jövőképek szürke hétköznapokká?

Az Életblokkok oka

Természetesen ennek rengeteg oka van…melyek között a leggyakoribb két ok, melyekkel az oldások és személyiség integrációs családállítások során találkozom:

1. Életblokkok a generációs és szülői háttérben

2. Kötődési-kapcsolódási problémák az anyával, apával

Az egyszerűség kedvéért hívom összefoglalóan életblokkoknak, de valójában minden olyan gát, trauma, negatív megélés ide tartozik, mely arra tanított bennünket, hogy:

  • “nekem meg kell mindenért harcolnom”
  • “nekem sosem sikerül elsőre”
  • “magamra vagyok maradva, nekem senki nem segít, vagy ha igen, akkor abban nincs köszönet, csak követelés”
  • “ki vagyok szolgáltatva, muszáj így cselekednem”

Mikor gyanakodj életblokkokra?

Mint írtam az életblokkok mögött valamilyen szülői és/vagy generációs háttér trauma áll. Ezek feltárhatók és oldhatók a személyiség integrációs tréningek családállításain, kineziológia kezeléseken, csakrablokk oldó gyakorlatokkal, meditációkkal.

A neveltetésünkben megragadnak a szülői tiltások és parancsok, melyek legerősebbike a “Ne élj!” parancs. 

Mindig gyanakodj életblokkra, ha nem várt gyermek voltál, volt előtted-utánad spontán vagy művi abortusz, örökbe fogadtak, nevelő szülők neveltek, másnak vártak, mint ami lettél (pl. fiú helyett lány).

Az életblokkokról és a szőlői tiltásokról, parancsokról az október 26-i Szex csakra blokkoldó estén>>> beszélek részletesebben!

A tudatalattiban megbúvó traumák – bár látszólag elsöpörtük őket, elfojtottuk vagy egyszerűen megtagadva őket száműztük a tudat felszínéről- újra és újra a felszínre törnek. Csökkentik az energiánk mennyiségét, az életerőnket folyamatosan elszívva készítik elő a betegséget, sorseseményeket, hogy végre figyeljünk rájuk és foglalkozzunk velük.

Az életünk minden területén tüneteket produkálnak tehát. Jelez az energetikai rendszer, jelez a test (fáradtsággal, betegségekkel, balesetekkel), jelez a psziché (rossz közérzettel, kedvetlenséggel, közömbösséggel, apátiával, rezignáltsággal vagy éppenséggel dühvel, frusztrációval, agresszióval), jeleznek az életesemények (szűkülő élettér, kevesebb bevétel, megszűnő munka, megromlott társkapcsolatok, családi viszonyok, szakítás, válás).

Jelez minden….hogy végre megértsük, komolyan vegyük és VÁLTOZTASSUNK!

Az életblokkok a legjellemzőbben az alsó három csakra energiaműködését szűkítik, nem kevés életproblémát eredményezve:

  • Anyagi nehézségek, szűkség-tudatosság, bizonytalanság, gyökértelenség, bizalmatlanság – a GYÖKÉR CSAKRA esetében, valamint
  • Kötődési problémák, párkapcsolati nehézségek, szexuális zavarok (a vágytalanságtól a túlzott ösztönkésztetésig), az önkifejezés gátoltsága, alkotó és teremtő erő, gyakran cselekvő erő hiány, elfogadás képtelensége, befogadás nehézsége minden értelemben, elengedés és önátadás nehézsége a SZEX CSAKRA esetében.
  • “Nem tudom ki is vagyok én és mit is akarok az élettől” bizonytalansága, erőtlenség, mások általi kihasználtság a KÖLDÖK CSAKRA esetében.

…és ezek még csak a leggyakoribbak, melyek zöme aztán pszichoszomatikus betegségekben tör a felszínre az emésztő és kiválasztó szervekben, a nemi szervekben, bőrbetegségekben és a legkülönfélébb allergiákban.

***

Élj! Élvezd az életet! lépj ki a sötét árnyékok közül!

Élj! Élvezd az életet!…az életblokkok ellenére is! 

Hogyan?

Ebben segít a szex csakrás alkalom, melyen még személyesen is részt tudsz venni október 26-án este, 19:00-21:30-ig!

Erre még 6 fő tud jelentkezni!

Miért pont a szex csakra kapcsán dolgozzuk át az életblokkjainkat?

Mert a szex csakrához tartozik az élet élvezete, az élet ajándékainak elfogadása, a szeretet kapcsolatok megélése, innen táplálkozik az életöröm, itt buzog a szexualitás vágya, innen tör fel a gyönyör és itt fogan az élet!

Ha szeretnél jönni, küld a “SzexCsakra” szót a noionmegvalositasKUKACgmail.com címemre!

Bővebben erről az estéről itt olvashatsz: Szex csakra blokkoldó este>>>

Ha lemaradtál az előzőről:

Bár a gyökér csakrás estünkön már túl vagyunk, annak hangfelvétele utólag is megvásárolható, így otthon is meghallgathatod, elvégezheted a csakrablokk oldó meditációt. Bővebben a Csakrák Fénye – ÖrömTest Építő csakrablokk-oldó esték oldalán alul találsz információkat!

Várlak szeretettel!
Pozsgai Nikoletta
kineziológus, életvezetési tanácsadó
Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!