Az ész, az érzelmek és a szív tanítása

Az ész, az érzelmek és a szív tanítása

Szívvirágos szép napot kívánok Neked!

Miért a köszöntés? A vasárnapi programon, az elmén innen és az elmén túli teremtésről beszéltem. Megvilágítottam, hogy a pusztán elméből indított teremtéseink miért vallanak kudarcot sorra. Az elme csupán másodlagos, a szív az első. Beszéltem, és még fogok is:), a szív elsődlegességének tudományos bizonyítékairól, mely egyértelműsíti a korábbi dilemmát:

A Szívemre vagy az Eszemre hallgassak?

Igazából nincs kérdés, mert még ha itt és most az eszed mellett döntesz, akkor is a szíved útján fogsz tovább haladni. A biofizikai működésünk alapján az információk először mindig a szívbe érkeznek, és a szív küldi tovább őket az agyba.

Tehát, ha egy tanácsot adhatnék Neked egész életedre, akkor az ez lenne:

Hallgass mindig a szívedre!

…nem, nem kell félj. A szíved nem egyenlő az érzelmeiddel!

Amikor elbizonytalanodsz egy döntésben, akkor a bizonytalanság az érzelmeid és a korábbi tapasztalataidból levont racionális elméd összeütközése miatt van. De igazából akkor teszed jól, ha egyik javára sem döntesz, mert mindkettő a múlt egy vélt (általad megtapasztalt, a teljes valóságnak csak egy részletét képező) valóságára épít.

Az érzelmeid többsége a fájdalomtestedből táplálkozik, tehát arra késztet az érzelmeiden keresztül, hogy minél nagyobb amplitúdóval éld az életed, hogy minél több érzelmi tápláléka legyen.

Az, amit racionálisnak vélsz, az pedig nem más, mint olyan információk sora, amelyek az eddigi túlélésedet (vagy másokét!) biztosították. Ez alapjáraton, amíg az életed megóvásáról van szó, hasznos funkció, hiszen például nem nyúlsz a tűzbe – tudod, hogy megéget. Ugyanakkor ugyanezen racionalitás akadályozza meg, hogy más alternatívákat láss, mint azok, amelyek már szerepeltek egyszer az életedben. Ha viszont mindig ugyanazokat a köröket futod, soha nem mész más irányba, mint amerre korábban mentél, akkor nem is fogsz tudni kilépni a jelenedben megtapasztalt problémakörökből.  Mivel a bal féltekéd még ha lát is alternatív utat, azonnal le fog beszélni róla, mondván, hogy az veszélyes, ismeretlen, járatlan.

Ugyanezt fogja tenni a jobb féltekéd is, hiszen az érzelmeid alapján, melyek szintén a korábbi tapasztalások alapján sugalmaznak, szintén veszélyes lehet egy új irányba lépni.

Rögtönzött múltban élünk?
Így voltaképpen a múlt újrajátszását éljük, egészen addig, amit ezt a folyamatot felismerjük, a múltat átértelmezzük, a tudatalatti mintázatait feltárjuk és a blokkoló hatásukat feloldjuk. Mivel a tudatalattink teremti a valóságunkat, nagyon is fontos, hogy a “tudattalan teremtésünket” tudatosítsuk!

Most egy csoporttal ezt az utat kezdjük meg, segítségül hívva a csakrarendszerben rejlő lehetőségeket. A csakrák során haladva, a hozzájuk kapcsolódó életterületeket, a személyes blokkrendszert tárjuk fel és oldjuk. Ha szeretnél ebbe a folyamatba csatlakozni bármelyik csakránál megteheted, de a legjobb, ha mindegyiknél ott tudsz lenni!
Az első, Gyökér csakra meditációs blokk oldó este október 12-én, szerdán este 19 órától 21:30-ig lesz! Fókuszban: az anyagiak, pénzhiány, anya kapcsolati problémák, ősbizalom, önmagunkba és másokba vetett hit hiánya, sorstraumákkal való megbékélés. 

A gyökér csakrás estére még lehet jelentkezni!

 Október 12: Gyökér Csakra – FájdalomTest oldó, Öröm-Test Építő blokkoldó meditációs este>>>

Szerencsére az agy, és elsősorban a jobb félteke,  képi üzemmódban működik, ezért minden esetben venni tudja a szív által közvetített információkat, melyeket azonmód képpé alakít.

Azért mondjuk, hogy a jobb féltekéd segíthet hozzá a jobb döntéshez, mert a jobb félteke alapvetően képi és asszociatív. “Ő” legalább fogja a szív által küldött képet, azt intuícióként megjelenítve arra késztet, hogy légy bátor és merj új utakon járni, merj arra menni, amerre a szíved húz.

A szív mindig bátor, az elme az, aki vacillál

A vasárnapi előadáson idéztem F.D. Roosevelttől:  “Az ember nem saját sorsa, hanem az elméje rabja!” Találó és a lényeget megvilágító mondása volt a nagy elnöknek.
…ezért lett többek között az előadásom címe: Teremtés az elmén innen és túl...
Bár a valódi teremtés nem az elmében születik, ugyanakkor az remek szolgálatot tehet a céljaink megvalósításában.
Az előadás anyagát, amint befejezem rajta a munkálatokat:), elérhetővé teszem a neten, hogy azok is részesülhessenek belőle, akik nem tudtak jelen lenni vasárnap. Sőt egy kibővített verzió készül, mert a vasárnapi időkeret szűknek bizonyult :).
Kívánom, hogy a szíved virága olyannyira megerősödjön és megnyíljon, hogy illata az elmédet szolgálatába állítsa : ), és az örök Jelen-Létben tartsa az életed!

Szeretettel:

Pozsgai Nikoletta

 

Megosztás Facebookon

“Az ész, az érzelmek és a szív tanítása” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Kedves Nikoletta!
  Mindig elgondolkoztatnak az írásaid és igazad van, fontos lenne és elszakadni a fájdalomtestünktől, ami a múltunkból, érzéseinkből táplálkozik. Sokan vagyunk úgy, szeretnénk elmenni a meghirdetett meditációkra, sajnos a távolság, család, munka mellett távol maradunk. A hanganyagokat meglehetne nálad vásárolni. A csakra meditációk biztosan hasznosak és élménydúsak, gyógyulnánk tőle.
  Köszönettel: Várnai Ildikó

  Válasz
 2. Kedves Ildikó!
  A hangfelvételeket meg lehet vásárolni, pl. a torok csakráig már rendelhetők az előadás és meditáció anyagai. Az év során számos felvétel készült megannyi témában a nőiségtől, az önmenedzsmenten, pozitív énképen, valódi hivatáson, pénzkezelésen, bőségteremtésen, karrierépítésen keresztül egészen a csakrák, aranykor – Új Föld, Szív-tér-teremtés, lélekeszencia témákig.
  A hét végi Új Valóság Teremtés programról is készül felvétel:)
  Ezekről bővebben itt tudsz tájékozódni:
  https://noionmegvalositas.hu/onkepzes/mar-kaphatok-az-uj-hanganyagok/

  Válasz

Szólj hozzá!