Anyaság: A nő újjászületése …és minden, ami vele jár!

Anyaság: A nő újjászületése …és minden, ami vele jár!

Amikor egy nő életében elér oda, hogy a párkapcsolata egy magasabb fokra lép és a kettős-egységből megszületik a család, az esetek többségében óriási örömöknek és kihívásoknak néz elébe.

Kezdve a várandósság – más állapotától, a szülés élményén keresztül, eljut a napi szintű gondozás-táplálás- másért való élet megéléséig.

Mindezen gyönyörű, sokszor viszontagságos, de mindig újszerű megtapasztalásokkal teli időszakban szembesül azzal, hogy az életének eddig szerves részeit komoly kihívás beillesztenie az új életébe.

Ez egyrészt a lezajló változásokra és az ennek nyomán kialakuló  lelki okokra vezethető vissza, másrészt egész egyszerűen az életébe egyszerre több dolognak kell helyet adjon.

Az anyasággal azonban megváltozik minden…elkerülhetetlenül!

A nőnek idő-zsonglőrré kell válnia ahhoz, hogy az eddigi életének (még most is!) fontos darabjainak helyet és időt találjon az új életében!

Az újdonsült anyának meg kell tanulnia a új életkörülmények között is megőriznie önmagát!

Ez napi szintű kihívás és egyáltalán nem egyszerű folyamat megtalálni az egyensúlyt az egyéni “életmotivációk”-nak megfelelő tevékenységek, célok, életmód és a gyermekáldással együtt járó megváltozott életkörülmények között!

A Nőnek újjá kell szülnie saját magát miközben életed ad gyermekének!

A gyermekáldás minden tekintetben új életciklus kezdetét hozza maga után, attól függetlenül, hogy a nő hogyan és milyen gyorsan alkalmazkodik az új helyzethez.

Az, hogy ki milyen gyorsan találja meg magát az új élethelyzetben kulcsfontosságú a szülés utáni depresszió megelőzésében is!

A következő bejegyzéseimben ennek a témának szentelem soraimat… lesz benne megélt tapasztalat, hallott-olvasott okosságok és lesz benne még számomra is célként elérendő, vágyott állapot:)

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!