A fájdalomtest börtönében és azon túl

A fájdalomtest börtönében és azon túl
Mindaz, ami a fájdalmakat, szenvedéseket, boldogtalanságot okozza bennünk  átalakítható! Ami ezen negatív mintákat hordozza az az ún. fájdalomtest.A kifejezést találóan és közérthetően Eckhart Tolle fogalmazta meg így.

 “Az összes olyan erős, negatív érzelem, amivel nem néztél teljesen szembe, amit nem fogadtál el, s utána nem eresztetted szélnek, olyan fájdalommaradékot hagyott hátra, amelyek tested sejtjeiben élő energiamezővé álltak össze. Ez nem csak gyermekkori fájdalomból áll, hanem azokból a fájdalmas érzelmekből is, amelyek később, serdülőkorban és felnőttkorodban adódtak hozzá, s amelyek nagy részét az egó hangja teremtette meg. Ez az az érzelmi fájdalom, ami elkerülhetetlenül útitársad lesz, ha életed alapja a hamis éntudat. A régi, ám még mindig rendkívül eleven, szinte minden emberben ott élő érzelem energiamezeje: a fájdalomtest” (Eckhart Tolle)

Kollektív Fájdalomtest

Sajnos a fájdalomtestünk idősebb nálunk. A fogantatásunktól csak az egyéni mintázatokat szerezzük be, az epigenetika alapján pedig ezek is “csak kényszerű ismétlések”. Ismétlései korábbi koroknak…amelyekben talán nem is éltünk még.

“Minden újszülött, aki belép e világba, már érzelmi fájdalomtestet cipel…és a gyermek fizikai testének növekedésével a fájdalomteste is gyarapszik.” (Eckhart Tolle)

Kiemelt fontosságú – és ezzel ma már több terápiás és személyiségfejlesztő módszer tudatosan dolgozik! ld. Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia – az egyéni fájdalomtesten túlmutató kollektív fájdalomtest. DNS szinten hat ránk, holott nem is a miénk szó szerinti értelemben, valahol a múltban az x. generációs ősünk élte át a traumát vagy az ő korában általános, kiterjedt közös megélése volt egy népcsoportnak, népnek, világnak. Ilyen távolba mutató ún. transzgenerációs fantomok lehetnek a háborúk szörnyűségei, a holokauszt, boszorkányüldözések, stb.

Van ilyen közös mintázat sajnos bőven…és közteherviselés van ebben is a Földön…mindenki, aki él és mozog hordozza és dolgozza a korábbi traumákat.

Miért kell lebontani a fájdalomtestet?

Ahhoz, hogy új valóságot és egy szebb jövőt teremtsünk az egyéni és kollektív szinteken – az emberiség jelenlegi fejlődési mintája alapján – a múltunkat önmagunkban oldjuk fel. A feloldásnak több szintje van. A múltbéli fájdalomminták feloldhatók “szelíd módszerekkel”, de ha ezekkel nem tudunk vagy nem akarunk élni, akkor az élet fog bennünket tanítani – kevésbé szelíd módszerekkel – inkább pofonokkal, újra és újra átélve az alaptraumánkat mindaddig, amíg abból felismerés és lelki fejlődés nem születik. Sajnos azonban, az élet tanítása a legtöbb esetben újabb traumákat hoznak, a fájdalomtest további erősödését, aminek nyomában egyre erősödik a kudarcélmény, a sikertelenség, az kedvetlenség, kényszerpályák sora, az elidegenedés, az elkülönülés és szétválasztottság, félelem, magány és magárahagyottság érzése.

Az önmegvalósítás folyamatának fontos része a lebontási fázis, amikor hagymahéjról-hagymahéjra haladunk befelé a személyiségünket meghatározó belső mag felé. Megismerjük és leválogatjuk mindazt, ami nem miénk, nem hozzánk tartozik, csak ránk rakódott (pl. családi hitrendszer vagy szülői elvárások kapcsán) az évek során. Ebben a szakaszban lényegében lebontjuk a FájdalomTestünket.

Szerencsére a mai korban számos módszer áll a rendelkezésünkre, hogy más utakat válasszunk és más módon élhessük meg a lélek-nemesedéshez szükséges transzformációkat!

A szeptember 28-a esti FájdalomTest helyett építs ÖrömTestet c. előaádásban részletesen beszélek a fájdalomtesthez és az örömtesthez kapcsolódó legfontosabb kérdésekről:

  1. Mi az a fájdalomtest (egyéni és kollektív) és hogyan érzékelheted a hétköznapokban fullasztó jelenlétét?
  2. Hogyan érhetet tetten és mit tudsz vele “ott és akkor” csinálni?
  3. Mit csinálj a fájdalommintákkal, hogy újjá teremthesd az életed?
  4. A változás útja az örömteli életbe = az önmegvalósulás folyamata:)
  5. Mi az ÖrömTest és hogyan építheted fel?
  6. Az ÖrömFókuszú élet titkai
  7. Egótól a fénytestig: a fájdalomtesten és az örömtesten át

Új Minták

A múlt – bármi is történt benne –  elfogadásra és megértésre vár. Ekkor képes átadni az ajándékait a jelen számára. “A múltból a jelenbe fordítom arcomat, begyógyítom a sebeimet és újra képessé válok szeretni” – írtam a SzerelemBeHívó CD-nk egyik sorában. A múlt elfogadása, elvisz oda, hogy képessé válsz valóban látni, a sérelmeiden és a fájdalmaidon túl. Ekkor jöhet el a valódi elengedés és felszabadulás a múlt terhe alól. …és ez elhozza a továbblépés lehetőségét, az új eget, az új napot, az új kapcsolatot, az új életet.

A múlt elengedésével nyitottá válsz a jelenre és annak ajándékaira. Ez már az öröm útja. Arcodat tudatosan a jelenbe fordítod, birtokba veszed az itt és mostot:) – legalábbis azt, amit belőle éppen akkor megélsz. Belemerülsz a jelen kinyíló áramlásába, és itt megnyílsz annak ajándékaira, örömeire.

A múltat nem viszed többé a jövőbe, és nem építed fel ugyanazt a légvárat többé. Ha a múlt a helyére kerül, akkor a jelen megnyílik előtted. Így múlt tanulságaival, a jelen szabad választásaival egy szebb, önvalódhoz hű jövőt építesz magadnak.

Ekképpen a múlt mintái helyett utat nyitsz az új mintáknak – választásod szerinti valóságot teremthetsz magadnak, amely egyre közelebb visz Igaz Önvalód földi síkon is megvalósított megéléséhez, azaz ÖnMAGod-megvalósításához :).

…de honnan is indulunk?

Te is olyan világban nőttél fel, amelyik tele van küzdelmekkel?

Felmerül a kérdés, hogy ha a családunkban mindenki keményen küzdött, tele volt/van problémákkal, akkor csak azt láthattuk, hogy a NEHÉZSÉGEKKEL TELI VILÁG A TERMÉSZETES, magától értetődő közegünkké válik, a kényszerpályákkal szembeni harc és állandó küzdelem vagy éppenséggel az önfeladás és menekülés (alkohol, drog és egyéb függőségek).

Oda jutunk, hogy legtöbbünk nem látott boldog, örömteli életet élő ember maga körül. Olyat, aki szívből és életderűből mosolyog, aki élvezi az életét, örömteli a munkája, örömét leli a kapcsolataiban. Amint valaki így tesz az első dolga a környezetnek, hogy visszahúzza és meggyőzze arról, hogy “ne ringasd magad illúzióvilágban”, “az élet nem habostorta”.

Hogyan legyünk akkor boldogok, ha senkitől nem leshettük el és ha éppenséggel bele is kerülnénk egy véletlenül meglelt öröm-forrásba, akkor abból ne rángassanak ki bennünket azonnal “megmentő jó-akarók”?

Oda jutottam, hogy a boldogságot nem lehet tanulni, mert mindannyiunknak máshonnan származik. A boldogság-mintákat és az öröm-képességet azonban egyrészt örökölhetjük, átvehetjük, másrészt ki is fejleszthetjük magunkban.

…ezen az úton megyünk tovább, mert következő írásom az Öröm és boldogságmintáknak szentelem!

***

“Az légy, aki a múltat magában oldja fel”

Szeretem a Kormorán együttes eme mondatát…Vizsgálom a múltam, oldom és összerendezem magam, megtalálom a szétesett egységemet általa. Tudjátok ezt teszem a kineziológia és a Személyiség Integrációs Tréningek segítségével a magam és mások esetében is.

Ugyanakkor egy másik utat is kedvelek…a jelen útját:) Ez az én választásom:

“Képessé váltam a múltat magamban feloldani,

így azzá lettem, aki a pillanat ragyogásában megéli legteljesebb önmagát”

***

A fájdalomtestről, az örömtestről és arról a térről, ahol mindezek hatnak: az energiarendszerünkről most szerdán előadást tartok. Az előadás után gyakorlati tisztító és energetizáló gyakorlatsort tanulhatsz. Az estét meditáció zárja:

“FájdalomTest helyett építs ÖrömTestet!”

2011. szeptember 28-án  este,  19:00-22:00 óra

Programunk:

A fájdalomtest blokkoló hatásának megismerése, semlegesítésének és oldásának módjai mellett az örömtest útjának bemutatása is fontos szerepet kap. Az energiarendszer tisztítása és energetizálása a fájdalomtest leépítésében és az öröm-test felépítésében kulcsfontosságú, mert a negatív mintázatok itt érhetők tetten, leginkább itt oldhatók fel. A tisztító és energetizáló gyakorlatsor, melyet az este során tanítok könnyen elsajátítható, otthon végezhető.  A záró meditációban pedig a lényünk középpontjában érkeztető belső utazást élhetnek meg a résztvevők.

A program részvételi díja: 3 500Ft

Árcsökkentési lehetőségek:

  1. A szeptember 26-án induló Csakrák Fénye “ÖRÖM-TEST©®-építő” Tanfolyam>>> résztvevői számára 2 500Ft a részvételi díj ez alkalommal és minden további csakrameditációs est alkalmával is.
  2. A teljes folyamatra (ezen első alkalom + a további 7 csakrameditációs este) bérlet váltható, melynek egyösszegű megváltása esetén  (2 500Ft/ alkalom, x 8 = 20 000Ft-ért) 8 000Ft-os kedvezményt kaphatsz és biztosítod  helyedet az estéken.
  3. Ha olyasvalakit hozol magaddal, aki még nem járt nálam programon, akkor mindkettőtöknek 1000-1000Ft-os kedvezményt adok.

Ajánld a programot másoknak is a link továbbküldésével és éljetek mindketten a kedvezményes árakkal:

Szeptember 28: Csakrák Fénye – Öröm-Test Építő Meditációs Estsorozat Első Estéje: Előadás és Meditáció>>>

 A program helyszíne: VII. Erzsébet krt. 58. I.em. 4.
A díjat a helyszínen kell majd rendezni.
***
Várlak szeretettel a LétÖrömben!
Pozsgai Nikoletta
kineziológus, életvezetési tanácsadó
női önmegvalósítás specialista
 

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!