A fájdalom tanításai: fájdalomnyelvek – fájdalom viselkedések – betegség előnyök

A fájdalom tanításai: fájdalomnyelvek – fájdalom viselkedések – betegség előnyök

Az elmúlt időszakban több figyelmet kívántak a fogaim és ezt a figyelmet, törődést sajnos fájdalmak útján érték el nálam. Ez felvetett bennem jó pár kérdést a testem, az egészség és betegség, a fájdalom kapcsán. Elgondolkodtam – miközben a fogorvosi székben ültem, hogy vajon miért kellett idáig jusson a testem, hogy figyeljek rá. Mert bizony az elmúlt időszakban elhanyagoltam a testem jelzéseit.
Te hogy vagy a testeddel?
A magam részéről furcsa viszonyban vagyok a testemmel, egyrészről hálás vagyok neki, szeretgetem, másrészről, amikor a lelkesültségem vagy éppen a problémáim másfelé terelik a figyelmemet nem törődök vele. Ilyenkor szépen csendben szolgál engem, én meg úgy érzem, hogy kihasználom az erejét, visszaélek a türelmével.
Fejben tudom, hogy csodálatos, hogy fantasztikusan működik, hogy a gyönyörök és örömök kertjébe kísér el…mégis oly gyakran a poklok megjáratásával hív vissza magához.
A bölcsesség fogam valóban bölcsességet hozott
A fogfájdalom, melyet egy bölcsesség fog okozott, késztetett arra, hogy nagyon is benne legyek a testemben. Megannyi tanítást hoztak már az eddigi évek során is a fájdalmak, betegségek; mégis amikor úgymond jól vagyok, vagy még bírható az állapot, akkor nem veszem komolyan testem üzeneteit. Az a típus vagyok, aki sokára megy orvoshoz, úgymond csak ha muszáj, gyógyszert is csak akkor veszek be, ha már nem látok más utat…azaz nem bízok már magamban annyira, hogy egyedül megbirkózzam a betegséggel. Vagy talán úgy mondanám, hogy éppen a szétválasztottság állapotában a félelmeim dominálnak az ősbizalom, a gondviselés és az Istenbe vetett hit helyett.
Te hogy kezeled a fájdalmaidat?
A kineziológia megtanított arra, hogy a lelkiek megelőzik a fizikai betegségeket és talán ezért is van az, hogy a lelki-érzelmi problémákat hamarabb észlelem és oldom, mint a testieket. Holott a kineziológia nemcsak, hogy használja a testet az izomtesztek során, vagy oldja az energiablokádokat a meridiánokon, hanem  a szervek és fizikai betegségek mögött álló okok feltárására, oldására képes rendszer. 
A testi fájdalmak, funkcionális zavarok, betegségek mögött ott húzódnak a lelki hátterek, s ott vannak a generációkon át hozott szerv-gyengeségeink, betegséghajlamaink. Ezt ugye kineziológusként a klienseknél felismerem, oldom, alakuláság végig követem.
Fájdalomviselkedések és betegség előnyök

Nagyon érdekes például a fájdalom viselkedéseket tanulmányoznom magamnál és a klienseknél. Merthogy a fájdalomra különbözőképpen reagálunk és különböző előnyökre teszünk szert általuk. Így mindannyiunknak megvan a saját tipikus fájdalom nyelve, a  rá jellemző fájdalomviselkedés (15 féle van!) és a gyakran visszatérő módszer, ahogy valamit kicsikarunk önmagunknál és a környezetünknél… azaz a tipikus betegség előny, amiért a testünket hajlamosak vagyunk újra és újra megbetegíteni.
A fájdalmak útján szerzett tapasztalataimról, a fájdalom tanításairól és az alábbi kérdésekről fogok beszélni most szerdán a Testben Otthon c. program előadásában:

  1. Te milyen fájdalom-nyelven kommunikálsz magaddal és a környezeteddel?
  2. Mi a rád jellemző fájdalomnyelv?
  3. Milyen előnyök származhatnak egy betegségből?
  4. Miért betegítjük meg magunkat?
  5. Hová vihet el a fájdalom és milyen bölcsességre taníthat Téged?
  6. Hogyan éljük át a fájdalmat, ha már ott van?
  7. Hogyan találjunk vissza az egyensúlyba, kezeljük saját betegségeinket, belső ellenállásunkat, félelmeinket és kiszolgáltatottságunkat?

  Testben Otthon 1.

EGÉSZ-ség gyere haza!

Április 18. szerda este 19:00-21:30 között, Budapesten (Erzsébet krt. 58. I.em. 4.)

Még 5 főnek biztosan tudunk helyet adni!

Az egészség lélek jogunk, de a testbe zártságunk illúzió, a szétválasztottságban fakadó félelmeink miatt, a lelkünktől való különváltságunk miatt, a középpontból való kilendülés, egyensúlyvesztések miatt azt hisszük elveszítettük az EGÉSZségünket. A lelkünk minden módon jelezni igyekszik nekünk. Küldi az élethelyzeteket, melyekből tanulunk, melyek visszavezetni igyekeznek a kimozdulásból, melyek hozzásegítenek az új középpont megtalálásához. A test a lélek temploma, de a lelkünk csak a kiegyensúlyozott, ép testben van otthon. A fájdalmaink beszélnek hozzánk, valóságos önismereti utat kínálnak fel…és sokszor kényszerítenek ránk. milyen fájdalom nyelvek vannak, milyen fájdalom viselkedés jellemző rád és miért betegíted meg magad?

Előadásból és meditációból álló EGÉSZségbe érkeztető esti program, melynek fókuszában az elveszett, megbomlott egészség állapotaiból való öngyógyítás áll. A szétesettségből, a betegségből a testi-lelki-szellemi egészségünkbe visszavezető utakat, megoldásokat, az öngyógyítás útját és egy gyönyörű Új Középpont meditációt ismerhetsz meg az este során. A meditáció során elsajátíthatsz egy technikát, ami segít enyhíteni a testi fájdalmakat, segít túllépni rajtuk és felgyorsítja a gyógyulás folyamatát.

A meditáció jelenben születő, lélekből fakadó zenei hátterét ismét férjem adja majd számunkra:)

Részvételi díj: 3500Ft, távoktatásban 2500Ft – A Testben Otthon 1. programja távoktatásban is hallgatható majd, ha így szeretnéd írj válaszlevelet!

 ***

…és egy másik program, ami különleges a maga nemében, az egészség-betegség megközelítésében és a szervek, betegségek mögött álló problémák oldásának tekintetében:
A családállítás, drámamódszerek és a kineziológia módszereivel betegségeket, szerveket állítunk majd fel, hogy rálássunk azok kialakulásának okára, generációról-generációra átörökített blokkrendszerére, oki hátterére:

Április 18 szerda, 9:30-16:00, EGÉSZ-ség NAP

SzInT állítások a családállítás, pszichodráma, kineziológia a betegségek mögött álló blokkok oldásáért

“A betegség nem csupán szenvedés,  hanem a test erőkifejtése az egészségért!”

>>> Még 1 főnek van kedvezményes segítői részvételi helye (8eFt helyet 5eFt)<<<

Krónikus vagy visszatérő betegségeket éppúgy lehet hozni, mint testkép-énkép-ideális testsúlyhoz fűződő problémákat (testsúly problémák), táplálkozási zavarok (bulímia, anorexia, elhízás, IBS, glutén érzékenység, táplálék allergiák, stb.), az egyes szervek betegségeit, szervrendszerek funkcionális működészavarait (pl. bőrbetegségek, emésztőrendszer, kiválasztórendszer, szív-keringési rendszer, idegrendszer, stb.)

Ha a Te életedben vannak visszatérő betegségek, balesetek, vagy a generációs hátteredben tudsz ilyenről, főleg fatális betegségekről (pl. rák) mindenképpen érdemes oldanod a mintázatokat!

Elegendő résztvevő esetén a belső szervrendszeredet felállítását is kérheted, hogy helyzetképet kapj arról mi történik ott belül, mi van kialakulóban.

Bővebben az Egészség Napi SzInT állításokról április 18-án: Fókuszban a betegségek>>>

 Jelentkezés a programokra:
>>> A SzInT tréning napra itt tudsz jelentkezni az űrlap kitöltésével: Az állítások fókuszában a testi-lelki betegségek>>>
>>> A Testben Otthon – Egészség gyere haza! c. esti programra a noionmegvalositasKUKACgmail.com címre írott levélben tudsz jelentkezni!
Várlak szeretettel személyesen vagy  a hangomon keresztül a távoktató anyagokon keresztül!
EGÉSZségben töltött napokat kívánok!
Szeretettel:
Pozsgai Nikoletta
kineziológus, TEK oktató, életmódtanácsadó-és terapeuta
www.kineziologiakezeles.hu
noionmegvalositas.hu
 

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!