Bepillanthatsz: Az anyagi stabilitás MentőÖv önképző programjába!

Bepillanthatsz: Az anyagi stabilitás MentőÖv önképző programjába!

Az Anyagi Stabilitás MentőÖv program újra indul!

Ezen a hétvégén fejeződik be a Tudatos Pénzkezelés tanfolyam első szakasza, melyben az anyagi stabilitás, pénzügyi biztonság megteremtése volt a fókusz!

Alapos segítségről, iránymutatásról és feladatgyűjteményről van ám szó. Nézz bele TE is!

A tananyag, amit a résztvevők megkaptak az alábbi témákat ölelte körül:

Első Hét

0. anyag:

A Tudatos Pénzkezelés tanfolyam orientációs oldala, melyből megtudhatod:

 1. Mi a tanfolyam célja?
 2. Miről nem szól ez a tanfolyam?
 3. Mi legyen akkor az a cél, amin már a tanfolyam során gyakorolhatod a pénzkezelési ismereteid bővülését?
 4. Mi várható? A tanfolyam tematikája

1. anyag:

A Tudatos Pénzkezelés Tanfolyamunk (TPT) első leckéjében megosztom a pénzről alkotott rendszeremet, mely remélem számodra is rálátást, átlátást hoz majd. A leckében szó van a pénzről és pénzügyekről, valamint a pénz 5 dimenziójáról. De bemutatom számodra a pénzt, mint az egyensúlyi állapotból való kibillenés egyik tünetét és a teremtőerőnk jelenlegi hatékonyságának fokmérőjét is.

2. anyag:

Idő és pénz összefüggései. Te határozod meg, hogy mennyi van belőle és mire használod őket! Az örömmel végzett munka és a pénz kapcsolata. Múlt – jelen -jövő tudatos pénzkezelés, avagy mindazt, ami ránk vár.

1. Személyes pénzmenedzsment 1×1:

 1. Költségvetés készítés és vezetés
 2. A költségek csökkentése, ésszerűsítése
 3. Az adósságok kezelése, felszámolása, kiiktatása
 4. Öngondoskodás és nyugdíj
 5. Biztosítások, biztonságérzet

2. Biztonság, biztonságérzet…anyagi függetlenség és az én anyagi biztonság-alappilléreim

3. Személyes Pénzmenedzsment: Te hogy csinálod? című önelemző kérdőív

3. anyag:

Ezidáig a pénzről inkább elméletibb megközelítésben volt szó és igyekeztem tágítani a látókörödet. A mai leckével elkezdjük az elemzés folyamatát, azaz megnézzük, hogy mi az, amit csinálsz a pénzzel nap, mint nap. Ez a megfigyelési folyamat lesz az alapja az elemzésének, mely bár a múlt irányába mutat, segít észrevenned a múlt és a jelen összefüggéseit, ezáltal felismerned a hibás szokásokat, beidegződéseket. Belefogunk a konkrét, racionális pénzügyek rendezésébe is. Ennek legkézenfekvőbb és sokak által legutálatosabbnak tekintett, de a legjobban működő módja a költségvetés készítés és elemzés!

 1. Melyek sikeres költségvetés legfőbb titkai?
 2. Nehézségek az úton…készülj rájuk, de ne aggódj miattuk!
 3. Konkrét tippek a költségvetés vezetéshez:)
 4. Milyen kiadási tételeket vegyél fel a naplódba?
 5. Milyen bevételi tételeket vegyél számba?

4. anyag:

A tanfolyam ezen a pontján legkésőbb két napja várhatóan elkezdted vezetni a költségeidet. Erre ugye diagnosztikai szempontok miatt van leginkább szükséged. Ha személyes ellenérzéseid vannak ezzel, akkor is arra kérlek, hogy ezt most tedd meg. Nem lesz annyira hatékony számodra a tanfolyam jövő hete (és maga a pénzügyi stabilizációs folyamatod sem!) a költségeid vezetése nélkül.

A következő anyagrészben szeretném, ha elemeznéd a költségeidet és minél nagyobb időszak adata áll ehhez rendelkezésedre annál könnyebb dolgod lesz, és annál pontosabb képet fogsz kapni önmagadról, szokásaidról. Ezekre tudod igazán alapozni a továbbiakat, úgy mint költségek ésszerűsítése, csökkentése, bevételnövelés, adósságkezelés, tartalékképzés stb.

Míg a tanfolyammal párhuzamosan vezeted a napi költségeidet, haladunk tovább olyan anyagokkal, amelyek a stabilizációs folyamatodhoz szükségesek. Ilyen lesz ez a mi lecke is.

Miről van szó ebben a leckében:

 1. Bevétel növelési alternatívák
 2. A pénzügyi stabilizáció legfontosabb 8 titka
 3. Honnan is származhatnak bevételeid?
 4. Pénzügyi Intelligencia alapok
 5. Kreatív bevételfokozó gyakorlat

5. anyag:

Pénzügyeid rendezéséhez és az anyagi helyzeted stabilizálásához hozzátartozik az adósságkezelés és rendezés folyamata is. Ezzel a témával egészítem most ki a pénzügyi stabilizációs folyamatod tudni -és tennivalóidnak sorát.

Miről lesz szó ebben a leckében?

 1. Milyen adósságtípusok léteznek?
 2. Mivel kezd az adósságrendezést?
 3. Az adósságok kezelése, felszámolása
 4. További tippek az adósságrendezéshez
 5. Megszívlelendő tanácsok adósságok kapcsán

6. anyag:

A személyes pénzkezelés egyik legjellemzőbb hibája a túlköltekezés. Ez egy részről azt jelenti, hogy többet veszel meg valamiből, mint amennyire valójában szükséged van. A másik részről pedig azt, hogy olyan dolgokat veszel meg, amelyekre nincs szükséged, vagy jelenleg késleltethető lenne a vágyad kielégítése:) Harmad részről pedig azt, hogy amit megveszel, azt olyan áron veszed meg, amit jelenleg nem bírnál kigazdálkodni, tehát meghaladja az erőforrásaidat. Mindegyikből látható, hogy aki túlköltekezik, az nem veszi figyelembe a saját realitásait, jelenlegi határait túllépve költ.

Amiről szó van a leckében:

 1. Túlköltekező típus vagy?
 2. Mi áll a túlköltekezések hátterében?
 3. 2 tényező, amit mindig meg kell vizsgálj a pénzügyeid rendbetételéhez
 4. A költségcsökkentési terved alapja
 5. A költségcsökkentés és az érzelmek csapdája

7. anyag:

Reményeim szerint már egy jó ideje, de legkésőbb a múlt hét óta vezeted a költségeidet….Ha egyik sem, azonnal állj neki! A pénzügyeid rendezésének folyamatában a költségek vezetése az első lépés, és erre épül a második lépés, a költségvetésed elemzése, majd a harmadik maga a költségek csökkentése.

A lecke tartalmából:

 1. Hova juthatsz a költségvetésed elemzése után?
 2. A legfontosabb teendők az elemzés után
 3. A költségvetés vezetés mellékhatásai és önismereti ajándékai
 4. Mit is jelent a tudatos vásárlás?
 5. Bevált Tippjeim költségcsökkentésre
 6. Költési szokásrend ajánlat

8. anyag:

Ebben a leckében összefűzöm azokat a szálakat, melyeket oly gondosan készítgettünk össze a tanfolyam eddigi anyaga segítségével. Amiért a pénzkezelés tanfolyam első szakaszát életre hívtam, az az, hogy lássátok a lehetőségeteket a saját anyagi védettségetek kialakításához.

Miről lesz szó ebben a leckében?

 1. A pénzügyi stabilitás lépcsői
 2. Az anyagi védettség fogalma és kiszámításának módja
 3. Hogyan biztosítsam magamnak az anyagi védettség pénzkeretét?
 4. Az anyagi védettséghez vezető út 6 lépése
 5. A következő legfontosabb lépés, amit meg kell tegyél
 6. A második legfontosabb teendőd
 7. Egyéni Stabilitás Terv létrehozása = félúton az anyagi védettség felé

9. ráadás anyag:

A hibák jegyzéke, azaz a leggyakoribb pontok, ahol el szoktunk vérezni. A hibajegyzék megmutatja a tipikus hibákat és ezáltal segít idejében felismerni és kezelni őket a saját folyamatodban, jobb esetben pedig elkerülni az előfordulását:)

…és ez még “csak” a Tudatos Pénzkezelés Tanfolyam első része volt!

Ha szeretnéd, hogy Te is megkapd ezeket a leckéket és a segítségükkel lépésről-lépésre kezedbe vehesd a pénzügyeid irányítását, rálátást kapj arra, hogy mit csinálsz rosszul a pénzügyekben és főleg, hogy miként lehetne előre mozdulni az anyagi stabilitásodhoz jelentkezz erre a tanfolyamra!

Mindez tehát a Tudatos Pénzkezelés Tanfolyam első részében a Tiéd lehet, ezúttal pénzügyi tanácsadó személyes jelenlétével!

A tanfolyam díja: 8 000Ft

A  tanfolyam részvételi díja: pillérenként 8 ezer forint. 

VIP követés, személyre szóló követés  Pozsgai Nikolettával (a tanfolyami jelenlét és a zárt oldalon lévő hozzászólásokban való kérdés-válaszadás benne van a tanfolyam árában. A VIP követés magánlevelezésben személyre szóló tanácsadást jelent, minden lecke kapcsán egy személyes kérdés feltevésére ad lehetőséget, vagy az elvégzett tanfolyami gyakorlat ellenőrzése, véleményezését jelenti Nikoletta részéről.  A plusz szolgáltatásként igényelhető VIP követés díja 5 ezer forint pillérenként. 

Bónuszok:

 • Az online tanfolyami részvételed mellé ingyenes részvételt biztosítunk az augusztus 8-án este tartott Bőséges ÖrömEst nevű rendezvényre! (értéke 3500Ft)
 • A Pénz Boldogít! – pénzszemléleti tanítások és pénzkezelési praktikák c. könyv kedvezményes vásárlási lehetősége a teljes ár 50%-ért, azaz 3800Ft helyett 1900Ft-ért. A könyv átvehető személyesen a Grál Házban, vagy utánvétes feladással postázzuk (ilyenkor a postaköltség plusz költséget jelent).

Első csoport indulása: augusztus 18. – a tanfolyam indulásához utalással vagy személyes befizetéssel 16-áig kell rendezni annak díját.

A tanfolyam bármikor indítható a számodra!

 

Ennek egy feltétele van: befizeted a tanfolyam díját.

Jelentkezéshez töltsd ki az alábbi űrlapot! Az adatokat kérlek figyelmesen töltsd ki (az első a keresztneved:), mert így foglak szólítani a levelekben:

 

Keresztnév:*
Vezetéknév:*
E-mail:*
Postacím:*
Számlacím:*
Melyik pillért kéred? 1: Anyagi stabilitás, 2: Anyagi Biztonság, 3: Anyagi Függetlenség *
Kérsz személyes VIP követést?:*
Megjegyzés, kérdés:

 

Ahhoz, hogy elkezdődhessen a tanfolyama számodra, egy dolgot kell megtegyél:  fizesd be a részvételi díjat a jelentkezés utáni levélben megadott lehetőségek egyikén.

Az elektronikus úton leadott megrendeléssel kapcsolatos információk:

1.  A megrendelés leadásával tudomásul veszed, hogy a megrendelés szerződéskötésnek minősül, amely a Személyes Pénzkezelés oktatási program általad bejelölt csomagjára /csomagjaira vonatkozik.
2. Tudomásul veszed, hogy a tanfolyami részvételedet csak akkor tudjuk biztosítani, ha február 10-ig megérkezett a tanfolyami díjad.
3.  Tudomásul veszed azt is, hogy az elektronikus úton kötött szerződések esetén  jogod van, 8 napon belül elállni a szerződéstől. Ezt az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak, és a távollevők között kötött szerződésekrõl szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet mondja ki.

Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár, és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak megfelelõen irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. Ennek érdekében az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 8 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. Elállás esetén kérünk írj egy megrendelést lemondó nyilatkozatot, röviden e-mailben. Köszönjük! A szerződést a megrendelés leadásával az InnoGlow Kft.-vel kötöd. Székhely: 1148 Budapest, Adria stny. 14. D. Kapcsolat: info-kukac-feny-forras.hu

“Bepillanthatsz: Az anyagi stabilitás MentőÖv önképző programjába!” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Kedves Nikoletta!
  Köszönöm a megkeresést!
  Jelentkezem erre a kurzusra!..de ezt ,h tudom megtenni?
  Kérlek küldj szla számot ,h arra be tudjak fizetni!
  Köszönöm
  Monika

  Válasz
 2. Kedves Nikol!Hát ez jó,miért kerülte ez el a figyelmemet???Talán azért mert januárban örültem,hogy mindent kitudtam fizetni .Azt hiszem jelentkeztem is,de pénzem nem volt és én vagyok az az utalni nem tudok problémás.Szeretnék 4.-ére is jelentkezni,ha lehetne elöször a felét fizetném és majd késöbb a többit.ha egy kg kenyér 500ft és nekem nincs annyi csak felet tudok vénni.Bocsika Ilka

  Válasz
 3. Én nagyon hálás vagyok a Teremtőnek és Nikolettának, hogy segít azoknak az embereknek, akik jelenleg nehézségekkel küzdenek. Segítenek abban, hogy jobbá tehessük életünket. Köszönöm a lehetőséget. Zsóka

  Válasz
 4. Szia Nikol!
  A jelentkezési lap sajna nem jelenik meg!…az internetes képzésre jelentkezem,mert most a személyes találkozóra nem tudok menni!
  Köszi
  Monika

  Válasz

Szólj hozzá!