Ezért érdemes dolgozni…

Ezért érdemes dolgozni…

Ma reggel, amikor kinyitottam a postaládámat ezt a visszajelzést találtam benne Edinától. Őszintén örültem neki és azt éreztem, hogy igen ez az, amiért érdemes dolgoznom!
Alapvető számomra az, hogy csak olyanba fogok, amit tiszta szívvel, lelkesedéssel és igazi szenvedéllyel tudok végezni. A személyes tréningfolyamat mindig is a kedvenceim közé tartozott, mert intenzív és mély átalakító, fejlesztő hatású, jelen vagyok , segítője és részese vagyok a rácsodálkozásoknak, a megértéseknek és a transzformációnak. Igen, szeretek  “bába” lenni… hozzásegíteni az embereket ahhoz,hogy megszüljék igazi önmagukat és velük maradok, amíg saját lábra nem tudnak állni. Ezért is dolgozom az emberként és nőként való kiteljesedés, önmegvalósítás segítésén:)

Hálás vagyok Edinának, hogy megfogalmazta mindazt, ami történt benne és vele a Személyiség Integrációs Tréningen október 15-én. Amit a SzInT módszerével kapcsolatban leírt annak külön örültem, mert a módszerek kombinálásával pont az volt a célom, hogy a családállításnál egy dinamikusabb személyiségfejlesztő módszert hívjak életre.

Ha szeretnéd felvállalni az önmagadba tekintést, de még erőt gyűjtesz hozzá,  akkor külön érdemes pár percet erre az írásra szánnod:

Nekem szinte döbbenetes érzés volt, hogy ennyire hamar nagy mélységeket éltünk meg már az első játékban is. Nagyon nagy élmény volt, hogy komoly és megrázó témák jöttek.  Jól éreztem magam és kaptam válaszokat az életemben felmerülő kérdésekre. ….. játékában megtapasztaltam, hogy az elérhetetlen apa mások életében is hasonló történéseket vonz és megértettem, hogy az édesanyámnak milyen nehéz lehetett akkor egyedül velem. Megkaptam a választ arra, hogy miért nem tudott átölelni és védelmezni engem. Megtapasztalhattam, hogy a család által kimondott megbocsátás, milyen hatalmas érzelmi feloldást és megkönnyebbülést hozhat (…..játékában, halott apaként, erős fizikai szorítást éreztem a szívemben és ez fokozatosan enyhült majd kellemes melegség váltotta fel, amikor az egész család békésen elbúcsúzott tőlem.) Számomra is meghatározó élmény volt a halál átélése és megrázó az előtte érzett teljes érzelmi üresség. Nagyon elgondolkodtatott, hogy többször is kerültem szerelmi háromszögbe, de mindig megcsaló, vagy csábító szerepbe, sohasem megcsalt félként.

Két hatalmas ajándékot kaptam és hoztam magammal, az első számú  –  azt gondolom egész életemet elkísérő – az a bizonyos ANYAI ÖLELÉS, amit én életben még sohasem kaptam meg (legalábbis nem emlékszem rá). Ezt nagyon köszönöm.  A második ajándék pedig annak megértése volt, amit az édesanyám átélhetett, amikor fiatalon egyedül maradt igen nehéz körülmények között egy beteg csecsemővel. Ez nagy lépés nekem az anyukámhoz fűződő kapcsolatomban.

A tréningre kíváncsian és eltökélten érkeztem, azzal a szándékkal, hogy most itt az ideje annak, hogy egy régóta göngyölt csomagot végre felnyissak és belenézzek. Nem voltam elég bátor, hogy kitegyem ezt a csomagot, de a nap végén már értettem, hogy miért (köszönöm Nektek!).  Nagyon jó érzés és megnyugtató volt ugyanakkor, hogy Nikol teszteléssel folyamatosan követte az eseményeket és azt gondolom, hogy ha teljesen ”kész vagyok” a játékra simán bedob a mély vízbe 🙂.

Én nem találkoztam még sem kineziológiával testközelből, sem pedig családállítással. Nekem azért tetszik ez a megoldás, mert kicsit statikusnak érzem a családállítást önmagában (a meglévő ismereteim alapján) és tényleg félelmetes lehet hazamenni egy nagyobb csomaggal. Engem megnyugtatott az a biztos háttér, ahogyan Nikol figyelt az eseményekre, a résztvevőkre és tudtam, hogy nem kerülhetek olyan érzelmi örvénybe, amiből nem tudok egyedül kikerülni, mert akkor azonnal érkezik a segítség. Számomra a három módszer elegye ilyen módon tökéletes volt.

Én mindenkinek javasolnám megoldásként ezt a módszert, mert szerintem az egyik leghatékonyabb és leggyorsabb válasz a kérdéseinkre, ugyanakkor bárkinek bármikor lehetősége van kiszállni és megfigyelőként részt venni az eseményekben, ha még nem érzi magát elég bátornak a játékra. (Drámás tapasztalataim szerint szinte mindenki legalább második körben úgyis bevállalja a játékot 🙂.) Azt gondolom, hogy mindent szépen kitisztázva és megnyugtatóan rendezve került befejezésre a tréning, így a hazavitt érzelmek is jól kezelhetőek.
Mindezekhez Nikol nagyfokú szakmai hozzáértésére, tapasztalatára és mély érzelmi érzékenységére volt szükség, amit külön köszönök!

A Személyiség Integrációs Tréning második bemutató alkalmának időpontja: 2009. október 22. este!


Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!