Önbizalom Levelek 5: Kulcsok az Önbizalomhoz

Önbizalom Levelek 5: Kulcsok az Önbizalomhoz

A mai írásomban 6 kulcsot szeretnék számodra átadni, melyek mindegyike közelebb visz az önbizalmad fejlesztéséhez. Összességében pedig jócskán szemléletformálóak és építően hatnak majd rád.
Kulcsok az önbizalomhoz:

Kulcs 1

Az önbizalmad formálását ne bízd  a környezeti hatásokra, helyette, ha önbizalomra vágysz, építsd fel saját magad!

Másoktól azért sem várhatod, hogy építsék a te önbizalmadat, mert:

  1. képtelenek rá,
  2. nem is értik, nem érzik a jelentőségét annak, amit tesznek. Magukkal vannak elfoglalva.
  3. mások önbizalmát csak azok tudják építeni, akiknek eleve sok van, vagyis belső hatásokkal felépítették és jelenleg is építik magukat.

Kulcs 2.

Az önbizalom az alapja az önbecsülésnek, az énképnek, ettől függenek a karrierbeli sikereink, az anyagi előrehaladásunk, a kapcsolataink alakulása és az önmegvalósításunk maga. Tehát bármilyen nemű önfejlesztési munkában vagy, innen indulj ki és fejleszd, építsd az önmagadban vetett hitedet.

Kulcs 3.

Ha építed az önbizalmad, az mindenkinek jó! Neked, mert a pozitív immunhatások megvédenek a betegségektől, jobb lesz a kedved, tetterősebb leszel és a céljaidat is könnyebben meg tudod valósítani. A környezetednek, szeretteidnek, mert jó lesz a melletted lenniük, töltődhetnek a sugárzó energiáidból és az ő önbizalmukat már kívülről tudatosan tudod építeni. Az önbizalmad növelésével tehát emeled önmagad és a környezeted.  Mindkettő pozitívan hat rád vissza:)

Kulcs 4.

A negatív külső visszahatásoknak nem kell feltétlenül negatív belső hatásokat eredményezniük! Bármilyen negatív visszajelzést kapsz is:

1. tudd, hogy az elsősorban arról az emberről szól, aki mondja

2. másodsorban valami olyat látott meg benned, amit te nem akarsz meglátni magadban. Ezért lehet, hogy érdemes elgondolkodni rajta, de maximálisan és azonnal az előnyödre fordítva. Ennek első lépése, hogy ott melegében visszakérdezel, hogy miért látja így az illető, mi alapján jutott erre a következtetésre. Ilyenkor sokszor kiderül, hogy valamilyen félreértés áldozatai vagytok mind a ketten és a kommunikáció tisztulásával rendeződik is a tévesen megalapozott észrevétel. Tehát kiderül, hogy nem is „igaz” az, amilyen visszacsatolást neked pl. dühből, azonnali felindulásból adott valaki.

Kulcs 5.

A pozitív külső hatások elmaradása nem azt jelenti, hogy semmirekellő, haszontalan ember vagy, aki semmire sem képes. Sokszor az önbizalom hiányos ember nem veszi észre a környezetéből érkező pozitív visszahatásokat, vagy ha észreveszi, akkor azt félreérti-félreértelmezi. Tehát lehet, érdemes tudatosan figyelni és számítani a pozitív külső megerősítésekre. Akinek szeme van a látásra, és akiknek fülük van a hallásra: csak azok fog látni és hallani.

Kulcs 6. Az életünk tele van pozitív megerősítésekkel – ha végre megengedjük, hogy észre vegyük őket!

Rengeteg olyan dolog vesz körül bennünket, amelyek növelik az önbizalmunkat. Csak nem figyelünk oda rájuk. Rossz hangulatban vagyunk, elkedvetlenedtünk egy negatív hír kapcsán, kudarcélményt éltünk át és úgy érezzük nekünk semmi sem sikerül. Ilyen gondolatok és érzések mellett nem csoda, ha éppen nem veszed észre, hogy elismerően néztek végig rajtad az utcán, hogy mosolyogva kitárták előtted az ajtót, hogy hány ember szeret és kedvel téged egyébként.

Az önbizalom levelek további részeiben önfejlesztő tippeket küldök az önbizalmad növeléséhez! Ezek segíteni fognak:

Segítenek:

  1. a hétköznapi teendőid magabiztos szervezésében, intézésében
  2. a kapcsolataid építésében, ápolásában
  3. az életminőséged javításában
  4. az álmaid valóra váltásában

“Önbizalom Levelek 5: Kulcsok az Önbizalomhoz” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!