A valódi hivatás a belső ragyogás tevékeny kifejeződése – a munka világában.

A valódi hivatás a belső ragyogás tevékeny kifejeződése – a munka világában.

“Nikol, olyan jó Neked, hogy Te már azt csinálhatod, amit szeretsz! Szeretnék én is így ragyogni.” – mondta nekem a tegnapi program után az egyik résztvevő hölgy. Jól esett és teljességgel természetes már, hogy ez így van. De hosszú és szövevényes volt az én utam is, mire eljutottam idáig, a választott hivatásomban való ragyogásig.

“…és mióta tudod, hogy mi a dolgod?”

Egyrészről olyan, mintha mindig is tudtam volna, másrészről pedig mégis ködsejtelem borította be ezt a mély tudást. Úgy érzem sokszor, hogy a ködben való bolyongás addig tartott, amíg a szívemre kezdtem hallgatni és megengedtem neki, hogy vezessen.

Angol nyelvtanárként kezdtem, először más nyelviskolájában majd a sajátomban tanítottam, és sokat tanultam ebből az időszakból. Közben hobbiszerűen tanultam a természetgyógyászatot, fitoterápiát, életmód-tanácsadást, kineziológiát, masszázsokat, stb. Aztán egyszer csak megéreztem, hogy mi az, amit valóban csinálnom kell a nyelvtanítás helyett…Ez az átállás idejévé tette a lakást, ahol a nyelviskola központja működött. Hétfőtől csütörtökig angolt tanítottunk, péntektől meditációt tartottam, reikit, csakra-tanfolyamot és személyiségfejlesztő csoportokat vezettem. Közben karrier-tanácsadást csináltam, pályaválasztást fiataloknak és a hivatásukat kereső középkorúaknak-idősebbeknek. Aztán saját természet gyógyászközpontot csináltam és azt vezetve jöttem rá még erőteljesebben, hogy mi az, amit valóban csinálok és csinálnom kell:)…

Hogyan haladtam előre, mi hajtott és mi mindenen mentem át közben…arról személyesen szeretek inkább beszélni, és fogom is május 17-én kedden a Valódi Hivatás és Pénz kapcsolatáról szóló esti programon. Személyesen, mert akkor látod majd a lelkesedést és az örömöt is, amit ez a folyamat bennem kiváltott mára.

Ma már azt mondom, hogy csak így érdemes…hogy addig kell menni, amíg az ember azt csinálja, amit szenvedélyből, lelkesült állapotban, akármennyi ideig és akármilyen intenzitásban lényegileg fáradtság nélkül tud tenni. Ez egyfajta helykeresés.

A helyedet kell megtaláld az életedben és a nagyvilágban

Ahogy a helyedet megtalálod önmagadban úgy egyre tisztábbá válik, hogy mit kell tegyél a nagyvilágban, és ezen belül a munka világában. A valódi hivatás a belső ragyogás tevékeny kifejeződése – a munka világában.

Dharma

A valódi hivatás fogalma egyébként a tibeti buddhizmusból származik, mely szerint a valódi hivatás (dharma) az a tudatosan vállalt, teljes éberséggel és gondossággal végzett, és a megvilágosodáshoz vezető tevékenység. A buddhizmusban (és egyébként számos szerzetesi körben is) a munkavégzés egyfajta aktív meditációs tevékenység. Az igazi elhivatottsággal végzett munkába annyira belefeledkezünk, hogy nem vesszük észre az idő múlását, megszűnik a környezet minden további ingere. Csak a jelen pillanat létezik és semmi más!

Az önmegvalósítás és a teljes élet megteremtésének alapfeltétele, hogy megtaláld azt a területet, melyben vagy mely iránt valódi elhivatottságot érzel a szíved mélyén. Ez az a terület, ahol a benned rejlő kincseket ki tudod bontakoztatni, ahol az erősségeidet igazán ki tudod aknázni és ahol valódi sikereket érhetsz el. Ez az a terület, ahol a legnagyobb szenvedélyedet meg tudod élni, és ezen keresztül lehetsz képes igazi bőséget teremteni az életedben!

Miért kell megtalálnod a valódi hivatásodat?

1. Mert ez az a terület, ahol egyéniségedet, egyediségedet a legteljesebb mértékben ki tudod bontakoztatni és meg tudod mutatni.

2. Mert a valódi hivatásod végzése közben és az által leszel képes kiteljesedni mint ember, mely tovább erősíti önértékelésedet – és ezek a pénz-vonzásának legfontosabb sikerfaktorai is! Tehát, ha igazi bőségre vágysz – anyagi, lelki és szellemi értelemben egyaránt – akkor a valódi hivatásodon keresztül vezet az utad!

3. Mindezeken túl a valódi hivatás lehetőséget nyújt arra is, hogy túlnőj a pénz-mint cél gondolkodásmódon és meglásd a pénzen túli célokat is, úgy mint önkifejezés, a tehetséged kibontakoztatása és az önmegvalósítás egyik nemes útja! Rendszerint az életcélokat a valódi hivatáson keresztül a legkönnyebb elérni.

A munka, azon túl, hogy aktív cselekvés, önkifejezési lehetőség, nagyon fontos szolgálat lehetőségét is magában foglalja. Egy idő után mindenképpen fel kell tenned magadnak a kérdést, mit és kit akarsz szolgálni az életed során és a munkád során. A munka egyfajta szolgálat és ezt pszichológiai és spirituális szempontok alapján is így látom. Általa lehetőséged nyílik arra, hogy tehetségedet, képességeidet saját jól-léted megteremtésének érdekében használd fel és ezen túlmenően másokat is szolgálj, segíts általa. Mindezen jelentéstartalmak csak a Valódi Hivatás fogalomkörébe férnek bele, a munka alapfogalmába (különösen a pénzért, kényszerűségből végzett munka esetében) nem!

A valódi hivatás nem feltétlenül a legkönnyebb út, de a legbusásabban megtérülő!

Nem azt jelenti a valódi hivatás megtalálása, hogy mostantól azt csinálod amire éppen kedved szottyan.  Ennél ez komolyabb elhivatottságot, gyakran kemény önfejlesztési munkát jelent. De mindezt lehet könnyedén és “játékból” is csinálni…legalábbis egy idő után csak így érdemes. A mód, ahogy ezt a hivatást végzed fényévnyire van attól, ahogyan a szenvedély és belső motiváció nélküli munkát végzed.

Hogyan találd meg a helyed a munka világában és hogyan tehetsz ebből szert pénzre, megélhetésre, bőségre?

Erről fog szólni többek között a május 17-ei, 10 milliószoros nap estéjén tartott program:

VALÓDI HIVATÁS, örömmel végzett munka, pénz:
“Csináld, amit szeretsz és a pénz követni fog” címmel előadás május 17-én a 10 milliószoros napon>>>

Megosztás Facebookon

“A valódi hivatás a belső ragyogás tevékeny kifejeződése – a munka világában.” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Drága Nikol!
    Csináljam azt mit szeretnék,munka a pénz követni fogja?Nincs munkahelyem nem
    jön össze semmi olyan amivel szeretek,szeretnék foglalkozni főleg nem.
    Igaz pénzem sincs,ez viszont összejött.Kérdésem lenne a 10milliószoros napon
    a kis falucskámban mi az amit tudok tenni?hogyan hívjam segítőimet.Tudod
    hospisos dolgok is a szeretet körömben vannak és ott pénz az nincs./szerintem/

    Válasz

Szólj hozzá!