Teszteld magad itt és most: Rád milyen mértékben jellemző az önszabotázs?

Teszteld magad itt és most: Rád milyen mértékben jellemző az önszabotázs?

Készítettem egy tesztet, amelyből megtudhatod, hogy milyen mértékben jellemző rád az önszabotázs.

A tesztablakban mindig egy kérdés jelenik meg, amelyre alul tudsz válaszolni (oda kell klikkelned). Amint megadtad a válaszodat, jön a következő kérdés. Gondold át a válaszodat, mert nem tudsz visszamenni és változtatni.

Minél magasabb százalékot érsz el a végén, annál súlyosabb a helyzet. Természetesen a végén pontosabb eredményt és magyarázatot fogsz kapni…de először válaszold meg a kérdéseket:)

Tipp: az eredmény után érdemes elolvasnod az oldalon található az önszabotálás témájában írott cikkeket, megnézned a női önszabotálás leggyakoribb okaira fényt derítő kutatási eredmények videóit.

Jó tesztelést!
Pozsgai Nikoletta
női önmegvalósítás specialista

Ha valamiért nem jeleníti meg a géped a kérdéseket, ezen a linken éred el a tesztet>>>

A kérdések és a válaszok is ékezetek nélkül szerepelnek, ennek a teszt-készítő angol nyelvűsége az oka. Ezidáig nem tudtam megoldani, hogy az ékezetek is látszanak. Ellenben, addig is használható és máris segítséget adhat neked. Tudod, amit tökéletlen módon is hasznos, azt már érdemes megcsinálni:)

Az eredményed értelmezéséhez:

Ha az eredmény 100-80% között van:

Minél közelebb vagy a 100-hoz annál fontosabb, hogy szembenézz önmagaddal és megtudd, hogy valójában mire van szükséged, mit szeretnél csinálni, kivel szeretnél élni és hogyan. Nagy a valószínűsége, hogy túl sok kompromisszumot hoztál már az életedben. A korábbi sérelmek, kudarcok, illetve mások negatív véleménye, esetleg túlzásba vitt dominanciája miatt az önmagadba vetett hited meggyengült és inkább elfogadod mindazt, ami van körülötted, ahelyett, hogy nekiállnál rendet tenni és felvállalni magad. A belső vágy arra, hogy önmagad lehess és a téged körülvevő valóság olyannyira távol állnak egymástól, hogy az kétségbeejtő lehet. 90% felett az is előfordulhat, hogy már nem is tűnik fel, hogy amit élsz az a Te életed. Olyan mintha mindig a mások által megszabott úton kellene járj, úgy, ahogy ők akarják. Gyakran mindez már a haragot sem váltja ki benned, csupán a beletörődést, esetleg keserűséget. Itt az ideje, hogy megállítsd ezt a folyamatot és visszafordítsd magad az ÉLETbe!

75-50% közötti pontszám esetén:

A szabotálás mértéke súlyosnak mondható és  ajánlott komolyan foglalkoznod a témával. Sokszor érezheted úgy, hogy még ha van is kezdeti lelkesedésed, az hamar szertefoszlik. Az tenni vágyásod tehát még megvan, de maga a tett csak megkésve, hosszas várakozás, fontolgatás, hezitálás után következik be. Emiatt sokszor lehetsz dühös magadra, a kudarcélmények erősen ronthatják az önértékelésedet, önbizalmadat. Érdemes az önszabotálás okait feltárni, oldani és mellette tudatos önbizalom erősítő és énképfejlesztő technikákat tanulnod, alkalmaznod. Számodra a célkitűzés-célmegvalósítás folyamata, sőt talán már az említése is rossz érzést okoz, akár korábbi kudarcok emlékét eleveníti fel a vele járó szorongással, frusztrációval és csökkent önbecsüléssel. Ennél az önszabotációs mértéknél különösen fontos, hogy motiváló célokat találj és folyamatosan képes legyél inspirálni önmagadat, vissza tudd áll

50-30% közötti eredménynél:

Az önszabotálás jelen van az életedben és gyakran gondot is okoz a céljaid megvalósításában. A mértéke viszont még a kezelhető kategóriában van, amire oda kell figyelni és tudatosan dolgozni érdemes a csökkentésén, kiküszöbölésén. Ha sikerül rájönnöd egy-egy nagyobb szabotációd okára és ennek alapján változtatni tudsz a szemléleteden, a meghatározó szokásaidon, akkor úgy fogod érezni, mintha hirtelen hátszél támadt volna és megindulna a hajód az élet tengerén.

Ha 30-10%  alatti pontszámot értél el:

Akkor van még némi jele benned az önszabotálásnak, de ez már olyan csekély erejű, hogy várhatóan a számodra fontos területeken  nem vagy alig jelentkezik problémád. Azokon a területeken, illetve olyan tennivalók esetében, ahol nem teljes az odaadásod, ott várható némi hezitálás, lassabb végrehajtás. Ellenben még ez sem olyan mértékű, hogy komolyan dolgoznod kellene a témán. Ha vállalkozásod van vagy egy az életed előrehaladása szempontjából fontos cselekvéssort kell végrehajts, akkor azért vedd tekintetbe már a tervezéskor, hogy van egy kis hajlamod az önszabotálásra. Azért itt is tanácsod megfigyelned, hogy milyen helyzetekben, mitől aktiválódik önmagad hátráltatása.

Ha 10% alatti pontszámod van:

Gratulálok Neked! Azon ritka emberek közé tartozol, akinek az önszabotálás mint megtapasztalás már szinte nem is létezik. Talán vannak azért emlékeid arra, hogy milyen volt, amikor még nem így működtél, másképp szemlélted a világot. A tapasztalatodat akár érdemes lenne megoszd másokkal is:)

***
Ha a teszttel vagy az eredményeddel kapcsolatban kérdésed van, várom a hozzászólások között vagy a noionmegvalositas@gmail.com e-mail címre!
Mit tehetsz az önszabotázs felszámolásáért?
Az alábbiakban olyan programokat, egyéni tanácsadást és könyvet ajánlok, mellyel továbbléphetsz ebben a kérdésben:

Önszabotázs  Oldás kineziológiával személyes tanácsadással: 17eFt helyett 15eFt/90 perc áron feliratkozott N.Ö.K. olvasóknak (tehát Neked!) egyeztetett időpontban:

Számolj le az önszabotázzsal a kineziológia segítségével, tudd meg mi gátol a sikerben és légy önmagad szövetségese!>>>

Ha az önszabotázs témát a pénz hiányában érzékeled:

1. BŐSÉGES ÖRÖM-EST, 2012. OKTÓBER 3. szerda 19:00-21:30

Témája: pénz blokkok felismerése a gyakorlatban és PénzVonzó Életérzés kialakítása bőségbe rezgető gyakorlatok, pénzvonzó légzéstechnikák és meditáció segítségével

2. Pénz/Bőség Személyiség Integrációs Tréning Nap a Családállítás + Drámatechnikák +
Kineziológia módszeregyüttesével 2012. OKTÓBER 8. hétfő 9:00-16:00

PénzVonzó minta kialakításához tárd fel és engedd el, ami korlátoz! Bővebben a SzInt módszeregyütteséről>>>

3. Könyv:  A Pénz Boldogít! – pénzszemléleti tanítások, pénzkezelési praktikák c. önfejlesztő könyv és munkafüzet egyben kedvezményes áron: 3800Ft helyett 3000Ft a programokon ÉS 2012. október 8-ig megrendelve, postai küldeményként feladva (a posta költséggel még számolj azért!)

4. Online Tanfolyam: Tudatos Pénzkezelés 3 részes online tanfolyam, mely végigvezet a pénzügyi stabilitás, anyagi biztonság és anyagi függetlenség elérésének lépcsőin.

 
Teljes, örömteli életet kívánok  Neked!

 Szeretettel:
Pozsgai Nikoletta
kineziológus, életmód-tanácsadó és  terapeuta
személyiség és nőiségfejlesztő tréner

Megosztás Facebookon

“Teszteld magad itt és most: Rád milyen mértékben jellemző az önszabotázs?” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Kedves Nikolett!
    Tegnap reggel kerültem erre az oldalra valahogy.Vagy az oldal akadt énrám:)
    Azóta böngészgetem az írásaidat,emésztgetem az olvasottakat és sokszor bizony igenlően bólogatok.
    Megcsináltam a fenti tesztet.Elolvasva a hozzá tartozó értékelést csak nevetni tudtam.Mert annyira úgy van:)!Az már kevésbé mosolykeltő,hogy 77% lett a végeredmény.Még jó,hogy van megoldás!
    “A tenni vágyásod tehát még megvan, de maga a tett csak megkésve, hosszas várakozás, fontolgatás, hezitálás után következik be.”Ez nagyon igaz.
    “Számodra a célkitűzés-célmegvalósítás folyamata, sőt talán már az említése is rossz érzést okoz, akár korábbi kudarcok emlékét eleveníti fel a vele járó szorongással, frusztrációval és csökkent önbecsüléssel.”Frászt kapok,amikor édesapa megkérdezi mik a terveim a jövőre nézve,mik az 1-2-5-10 éves tervek…
    Hálás vagyok,hogy leírtad ezeket a gondolatokat.S bár érzem,tudom,hogy nem oké,valami mégis fogva tart.Mintha képtelen lennék lépni.És érzelmileg már csak a beletörődés kapcsolódott mindehhez.
    De a jó az egészben az,hogy kezdem látni a fától az erdőt, az eszközök megvannak a többi pedig csak rajtam múlik!
    Köszönöm a segítségedet a felismeréshez!
    Szeretettel kívánom a legjobbakat a további utadhoz,munkáidhoz 🙂
    Kati

    Válasz
  2. Szia Nikolett!
    Az önszabotázs- teszt eredménye, 30%-os lett nekem. Ha ez kiderült, mi a további teendőm?
    Kineziológiával, úgy tudom kitesztelhető, hogy milyen területen van blokk, és oldani is lehet. Van egy ismerősöm, aki házi feladatban kapta meg az oldási módszert. Ő arra panaszkodik, hogy nincs annyi ideje magára (amit én nem értek meg, szerintem szerethetné magát annyira, hogy ennyi időt szánjon magára, de mégsem teszi) az ilyen emberek részére van-e másfajta kineziológiai oldási lehetőség? Mert úgy érzem, az ilyen emberek nem kaptak elég szeretetet gyerekkorukban és nem tudják eléggé szeretni magukat, én azon gondolkodom, milyen módon lehetne segítségükre lenni?
    A válaszodat előre köszönöm.
    Üdvözlettel, Rozália

    Válasz
  3. Kedves Niki!
    Először is nagy köszönet ezért a tesztért! Azt gondoltam, hogy önszabotálom magamat, de hogy ennyire, az azért elkeserít, 90 %. Szóval S.O.S!!!!!
    Mit tehetek? Személyes találkozásra sajnos nem tudok elmenni (tessék, megint szabotálok). Könyved, esetleg??? Vagy bármi más.
    Köszönettel, Klári

    Válasz
    • Kedves Klári!
      A könyveim mind önfejlesztés témában íródtak, pont azért, hogy az önszabotázsból kiutat mutassanak azoknak, akik lépésről-lépésre szisztematikusan meg akarják változtatni az életüket. A személyes oldásokat, családállítások adta rálátást és oldást nem lehet így pótolni, de az önkorlátozó programjaink, gondolataink, szokásaink felismerése és átdolgozása eredményes lehet ezek nélkül is. Viszont kitartóbbnak és tudatosabbnak kell lenned! Fokozottan érvényes az a tanács, amit nem győzök elégszer mondani, hogy addig kell menni, míg azt nem tapasztalod az életedben, amit szeretnél.
      Ezzel a hozzáállással, ha nem jutnál tovább a könyvek, online tanfolyamok segítségével sem, biztosan elvisznek oda, hogy lehetővé tedd magadnak a következő személyes lépéseket is.
      Addig is nézd meg a könyveket:
      Önfejlesztő könyvek>>>
      és az online tanfolyamokat:
      Önfejlesztő tanfolyamok>>>
      Sok tanítványom van vidékről, az országhatáron túlról, akik így dolgoztak velem éveken keresztül – online leckék, hanganyagok és gyakorlatok fejlesztő hatásával értek el szép eredményeket!t!
      Használd az internetes lehetőségeket!
      Szeretettel:
      Nikoletta

      Válasz

Szólj hozzá!